Песен за огън и лед 23 - Never give the enemy his wish

• 45 267
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Дали не се издадох, че започнах да чета  Светът. newsm78

Много красива книга нали? Simple Smile
Искаше ми се и другите да са с такива твърди корици и илюстрации.

# 466
  • Варна
не говорим за раси, а за етапи на еволюционното развитие /цивилизационно развитие  - ако използвам Дарвин
примерно австралопитек - хомо хабилис   - кроманьонец - хомо сапиенс

в този смисъл Първи хора - - хомо хабилис -
 втори хора диваци и каменородни - кроманонец
трети хора - Северняци - ранен хомо сапиенс
четвърти човек - андали и ройнари - етап на развите на Римската империе.

Скрит текст:
и разбира се великани - неандарталци

расите са нещо друго друго например - черни хора - бели хора - жълит хора, но всички са хомо сапиенси

тук не става въпрос кой е чернокос и кой не е чернокос, а за ниво на култура

говорим за етно-примитивизъм. Кои народи са останали  на фаза примитивно развитие/дивачество и кои народи са се откъснали най-много от тази фаза на тази база правя делението, а не това кой има черни очи или сини.

Отиваш твърде далеч. Първите хора са можели да произвеждат бронз, няма как да са хомо хабилис, а са си хомо сапиенс..
Хомохабилис (Първи хора?)
Скрит текст:
Разликите не са в нивото на култура, а в нивото на научно-технически прогрес.
Андалите са можели да обработват желязо. Мога да сравня положението с това на индианците и испанците по време на Географските открития. Не става въпрос за различни раси, нито различно ниво на култура, а различно ниво на прогрес и различи обичаи.
Външните разлики са точно във фенотипа, а не в нивото на еволюцията.

# 467
фенотипа не ме вълнува. аз гледам обичаите как са се запазили и по това съдя за генотипа.

# 468
 хово хабилис е можел да разполага с огън и да прави примитивни оръдия, но не са имали някакво развито общество. в този смисъл говоря за хомо хабилис.
били са толкова назад в дивачеството че са били повече животни отоклокото хора, а Първите хора според някои имат нещо общо с великаните, ибенците и други такива раси
рисунката е хубавна и показва какво мисля за Първите хора. Великаните за мен пък са Гигантопитеци.  или Австралопитеци /Йети и двата случая/

# 469
  • Варна
хово хабилис е можел да разполага с огън и да прави примитивни оръдия, но не са имали някакво развито общество. в този смисъл говоря за хомо хабилис.
били са толкова назад в дивачеството че са били повече животни отоклокото хора, а Първите хора според някои имат нещо общо с великаните, ибенците и други такива раси
рисунката е хубавна и показва какво мисля за Първите хора. Великаните за мен пък са Гигантопитеци.
Първите хора са имали замъци и царе, за какво ползване на открит огън говорим? ooooh!

# 470
царете им са потънали в легенди. дори за Брандън СТроителя силно се съмнявам да е действителна личност.
замъците едва ли са се появили отведнъж. Идват първите хора - и хоп строят замъци за една седмица.  Червената цитгадела са я строили трима владетели,а е само част от Чертога. Това е битка със зеленозрящите продължила векове, а може би - хилядолетия. за това времеи зеленозрящите и Първите хор са еволиюрали.

П.С. Бащата на Брандън СТроителя също е Брандън не знам кой си, синът му Брандън подпалвача, после има още няколко Брадъновнци с това име. Как да не се съмняваш че певците са направили събирателен образ. Да не говорим че в песните има и Брандън лишения от дъщеря.

# 471
  • Варна
По твоите теории кои са построили Кулата в Староград? Нулевите хора ли? Защото още преди идването на Първите тя си е била там  Mr. Green

# 472
  • Варна
царете им са потънали в легенди. дори за Брандън СТроителя силно се съмнявам да е действителна личност.
замъците едва ли са се появили отведнъж. Идват първите хора - и хоп строят замъци за една седмица.  Червената цитгадела са я строили трима владетели,а е само част от Чертога. Това е битка със зеленозрящите продължила векове, а може би - хилядолетия. за това времеи зеленозрящите и Първите хор са еволиюрали.

Джони почвам да се дразня... Confused
Червената цитадела и КЧ са строени от Егон след Завоеванието. Какви глупости дрънкаш?
С малки изключения всички замъци са строени от Първите хора.

# 473
 да де, ама един замък не се строи за ден?
дори майстерите признават че не знаят колко точно продължила Епохата на зората.

П.С. Кулата в Староград може да я е построила загадъчната раса от която произлизат Железните според Септон Барт и Майстер херег.... аз бих  ги нарекъл Древните, за да не слагам определение Нулеви Хора.

# 474
  • Варна
да де, ама един замък не се строи за ден?
дори майстерите признават че не знаят колко точно продължила Епохата на зората.

Да твърдя, че са ги построили за един ден? newsm78  Crazy

# 475
Ако ще ги сравняваме с някого, по-скоро си представям Траките (първи хора), които са завзети от Римляните (андалите).
Но Вестерос си е Вестерос. Не смея да си правя много аналогии с нашата история и еволюция.

# 476
Траките са добро сравнение.  
въпреки това име теза че траките са автохонно население така че ги приемам повееч като зеленозрящи, а дорййците - като първи хора, но пак си е добро сравнеието.
Римляните са андали отвсякъде. Hug

примера с индианците не го приемам защото там са набъркани много раси. Ацтеките са наследници на толтеките, те пък на олмеките и т.н. Испанците пък са бяла раса, която е наследница на баските и римската Империя, Римската империя - на Троя, която е в Мала азия.

ясно е, че Мартин си е представял нашествието на норманите когатое писал за андалите.....

# 477
Римската империя е наследница на Троя? Това нещо не мога да го асимилирам..

# 478
А Троя е наследница на Атлантида  Grinning Grinning

# 479
Римската империя е наследница на Троя? Това нещо не мога да го асимилирам..
Еней е троянски герой и основава Рим.

Общи условия

Активация на акаунт