Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 937
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Според мен проблемът не е в CV-то. Кандидатствала съм по обяви в jobs-а, публикувани от агенции. Обаждат ми се, правим интервюта с разни HR-и, казват ми, че съм много подходяща и че ще препоръчат кандидатурата ми и... до там. Това ме навежда на мисълта, че работодателите предпочитат хора от друга възрастова група.

За 100тен път го казвам - избягвайте ЧР агенции!
Сложете си филтър "само от фирми" и това е. Поне като ви се обадят, ще знаете че ви се обаждат от фирмата, а не да си губите времето с още две стъпки преди това.

В това CV имам един период като "фрийлансър" по различни интернет проекти, а БГ фирмите нещо не го харесват това. Имат си някакви ретро разбирания, че трябва да работиш в един офис, за една фирма и това е. Въпреки че публикуват обяви на английски.

Последна редакция: чт, 18 фев 2016, 14:26 от L'Agent

# 481
celika, благодаря за съветите, но не знам как да го направя кратко св-то, като аз кандидатствам само за доста отговорни позиции в Транспорта,изисква се да умееш много неща и как да не опиша подробно навсякъде какво точно съм вършел.
Въпреки, че съм описал подробно вършените от мен неща на всяка позиция, продължават на самото интервю с още Купища въпроси, докато Разберат окончателно дали ще им вършиш работа.
И естествено ги интересува да имаш много богат опит и да Бачкаш поне за Трима Mr. Green
Всъщност Транспорта е мнооооооого разтегливо понятие!? #Crazy

# 482
Изпрати ми го на файл, а аз ще ти покажа как. Качи някъде файла и ми дай линк.

# 483
Като си търсех работа, веднъж ми се обаждат - искат опит с точно определена програма, някаква неизвестна, т.е. не е напр. SAP или подобна. Казвам им, точно тази програма не я знам, но смятам, че няма да имам проблем да я науча. Не, не можело! ......ми, ок тогава! Обявата им вися не знам колко месеца в jobs. Mr. Green От време навреме пак я пускат, явно не се задържат хора там.

# 484
Много ми е интересно ква е тая програма. Grinning
Иначе, аз веднъж коментирах... Едно е да знаеш нещо как се ползва, друго е да имаш опит... Но опит се придобива за месец-два...  И мен така за една работа ме отрязаха, щото нямам опит в еди кво си... Те търсели с опит, ама пък не плащат и още търсят.

# 485
Някаква счетоводна, но не известна, даже я бях чувала. Сега не се сещам как се казваше. newsm78

# 486
  • България-Швейцария
Хаха, да не е била ФОИ? Wink

# 487
 hahaha
Хаха, да не е била ФОИ? Wink

hahaha newsm78  ....знам ли?!?!

# 488
  • България-Швейцария
Всъщност това е желязна програма, обаче работи под DOS.
На някой с опит в SAP или по-модерни счетоводни програми може да му се стори, че се връща в миналия век (въпреки, че не е точно така).
На други пък компютърните им умения се изчерпват основно с работа във Windows и биха я гледали точно като индианец пишеща машина Wink

# 489
Изпрати ми го на файл, а аз ще ти покажа как. Качи някъде файла и ми дай линк.
Писах ти на Лични.

# 490
Всъщност SAP според мен няма как да "се научи". Това е твърде всеобхватно, за да кажеш "научил съм го". Ще научиш един модул, най-много два. Ами останалите?

Не бих използвала такъв израз за ERP. МОже би защото след 8 години работа с един от модулите на SAP виждам как всъщност познавам една нищожна част от цялото.

Последна редакция: чт, 18 фев 2016, 21:51 от Защо ме търсиш?

# 491
  • България-Швейцария
Осем... дори след 20 години основният статистически софтуер, който използвам още има с какво да ме изненада:)
И съвсем не е толкова прост и елементарен, колкото се опитват да го изкарат някои колеги-програмисти - защото имал и менюта, представете си.
За тях сериозна програма била такава, в която резултатите се получават само с писане на скриптове.
Добре е, че вече не участват в избора на хора, защото имаше и такъв момент в историята на фирмата ни.

# 492
Не можеш да го научиш, естествено, но когато имаш опит и знаеш как се работи по принцип с него, ще се справиш много по-бързо с нов модул, отколкото някой, който не е работил никога.
"Сериозна програма" звучи малко несериозно, защото за всяка такава може да се направят "менюта".

# 493
  • На брега на реката
Влизам да се похваля, че са ме допуснали до теста за мечтаната позиция! Налягам парцалите и сядам да уча. Вчера обаче случайно си отворих CV-то и видях, че съм сътворила невероятно безумие, нямам обяснение дори как се е получило, но тотално съм си объркала периодите на трудовия стаж. Ужасно неудобно се почувствах, ще има да се червя на интервюто. Чудя се как са ме допуснали   ooooh!

# 494
По темата за програмите... не съм програмист, но като ползвател си мисля, че що... логично е разговорното понятие "сериозен софтуер". Някои неща просто са по-пипнати.

Селика, ако ме метнат сега в друг модул ще гледам като теле в железница. Да, ще са ми ясни само дребни нещица, но повече... едва ли. Да не говорим, че ERP системите са просто платформи и като такива, според спецификата на бизнес процеса, който обслужват, биха могли да имат доста различно поведение.
Аз лично се страхувам да кандидатствам за позиции, които изискват работа в друг модул. Все си мисля, че ще съм в тежест първите няколко месеца докато схвана кое-какво.

Общи условия

Активация на акаунт