Парфюмни размисли и страсти - 196

• 103 455
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
Има нов фланкър Флорална вода Ла Ви Е Бел и нашия мол също смърдеше днес яко на него. Grinning
Няма да има спасение от това скоро....

# 331
  • The Evergreen State
Моят парфюм който ме кара да се чувствам специална е Chloe Love Story. Наскоро си го купих и ползвам само него  Heart Eyes

Търся си някакъв парфюм за пролетта, иска ми се нещо супер зелено, нещо с мушкато и трева, а попадам все на рози. Взех си Guccy Envy 2 и My Burberry. Още ще търся. Някакви идеи?

L'Agent наскоро тествах ето това :http://www.fragrantica.com/perfume/Miu-Miu/Miu-Miu-31468.html

Много е свеж и приятен, точно за настъпващото топло време.

# 332
Miu Miu е много белоцветен, аз почти не усещам зеленина в него, а по-скоро е предимно момина сълза....действително става за пролетта, но за по-зелено ще трябва друго...

# 333
  • София
Докачих се на "смърди" и Ла Ви е Бел в едно изречение.  densi Hug , уважавам парфюмния ти опит много, но парфюм не може да "смърди"! Смърдят едни други неща.
Никога не съм "смърдяла" с този парфюм и никога нещо не ми е "смърдяло" на него.

Bright Crystal , и аз съм от онези ..... "индивиди", купили си диорската отрова, защото е Диор, да. Далече съм от снобарията, обаче. Просто са си моя бранд. Пасват ми на кожата, на химията, а ако се постарая - и на визията Embarassed
За очакващите много от Poison Girl, може би ще ги разочарова. Имам чувството, че с този парфюм са се прицелили в масовите възможности и вкус - лесносмилаем, необсебващ, би могъл да остане дори незабележим, всекидневен. За любители на ванилията, без големи очаквания, е ок.

Тази сутрин чувството ми за  хумор явно спи, защото някои постове определено ме подразниха Mr. Green

# 334
L'Agent, за мен най-хубавият и чист зелен аромат е Herba Fresca http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Aqua-Allegoria-Herba-Fresca-60.html Напомня ми на прясно окосена трева. Имай предвид, че последно съм го купувала преди 3 години и се надявам да не са го развалили и него с някоя реформулация.
Друг зелен или по-скоро ментов, за който се сещам е Dirty Lush http://www.fragrantica.com/perfume/Lush/Dirty-11734.html По-труден е за харесване от АА, но пък може да ти допадне.

# 335
Съжалявам, че мои думи са те обидили. Hug Няма да се занимавам да нищя, какво смърди и какво не.

Zozina, прави ми впечатление че много пишеш в парфюмната тема, препоръчваш и споделяш мнения. Видях че преди два месеца и половина си влязла в темата. Моля те, да ни се представиш, откъде си, какви парфюми харесваш, каква колекция имаш, какво си пробвала, какви са парфюмните ти предпочитания и отрицания като цяло. Тук се познаваме почти всички и е интересно като дойде някой нов, да се запознаем и с него, ако реши да е постоянен участник в темата. bouquet

# 336
Съжалявам, че мои думи са те обидили. Hug Няма да се занимавам да нищя, какво смърди и какво не.

Zozina, прави ми впечатление че много пишеш в парфюмната тема, препоръчваш и споделяш мнения. Видях че преди два месеца и половина си влязла в темата. Моля те, да ни се представиш, откъде си, какви парфюми харесваш, каква колекция имаш, какво си пробвала, какви са парфюмните ти предпочитания и отрицания като цяло. Тук се познаваме почти всички и е интересно като дойде някой нов, да се запознаем и с него, ако реши да е постоянен участник в темата. bouquet
От скоро пиша, да. Преди само четях, защото честно казано ме мързеше да пиша, сега действително се разписах, защото не пътувам. Като цяло впечатлението ми от формуа е доста приятно, имам усещането за жени които са седнали на по чаша чай и си споделят за парфюми.
От София съм, но ми се налага често да пътувам, защото съпругът ми работи в Шотландия и ходя при него и пробвам нови неща по летища и направо като съм там. Имат едно прекрасно място House of Frazer, в което има редки неща, екслузиви и привета, може да се пробва на воля.  Колекцията ми не е голяма, имам импулсивни покупки и такива добре обмислени, преобладават Лартизани, Ермеси (на пръв поглед това се набива на очи), имам и дизайнерски...За жалост нищо конкретно не мога да кажа като предпочитания на аромати, защото аз харесвам определена комбинация от съставки, а не конкретна съставка (май така се заформя), страшно ми се мени вкуса според сезон, настроение и пр. Като излизам гледам винаги да мина през парфюмерия, за да се подсетя за нещо...но няма как да го опиша добре, като Ковачева, защото при нея това е дар слово освен познаване на ароматите и така...За сега май не понасям дизайнерски гурмета (аз им казвам кухненски аромати), но и това може да се смени, имам си моите прегрешения на тази тема, седят си в гардероба... Сега в края на март пак ще пътувам и ще остана по-дълго в Лондон, да видим какво ще успея да посетя. Набелязала съм си магазина на Ле Лабо, на 4160 Tuesdays, на Floris London...дано поне едно от тях успея да видя и така, май е това, дано не съм досадила на хората с лични неща....

# 337
Благодаря те, беше ми интерсно да прочета. bouquet

Чудя се дали да си купя един малък Шанел 5 или новия Диор с намалението за 8-ми Март в Сефора. newsm78

# 338
  • София
densi , от мен съвет - Диорът няма да те подразни, много е приятен, но все нещо няма да ти достига. Може би ще се хареса на дъщеричката ти, обаче. Наистина е "момичешки".
Мисля, че няма да сбъркаш, ако заложиш на любимия бранд. Hug

# 339
Благодаря ти. Hug bouquet
Нещо пак не съм парфюмно настроена, вчера отказах мъжа ми да ми купи някой парфюм от Приветата на Том Форд за 8-ми Март. Поразмислих и реших, че не искам на този етап.

Сдобих се обаче с отливка /благодаря много на скъпа приятелка/ на Люляка на Аерин и ми е пролетно. Heart Eyes

# 340
  • Бургас
Ама много се засягате,позволете на всеки да има мнение,моля.Нямам нищо против към новия Диор лично аз,но не бих си го купила. :peace:Seemly,незная дали си сноб,но има доста такива,като го харесваш си го пръскай със здраве,и пак моля оставете хората да имат собствено мнение. PeaceА Денси е права,всичко мирише отвсякъде на Ла Ви...Хубав парфюмен ден. bouquet

# 341
Аз не се засягам относно мненията за на Ла ви  е бел. Пръскам си го с голямо удоволствие и не ме интересува, колко други го ползват. Свят голям, мнения всякакви, остава и на парфюм да почна да се обиждам.
Имах преди време Цветната бомба на Виктор Ролф и като излезе Ла ви го махнах. В пъти е по-хубав вторият, пък ако ще и имитация на Виктор Ролф да се води.
Новият Диор дори не смятам да го пробвам втори път, безличен ми е.
Нещо ново с ириси и/или виолетки някой може ли да ми препоръча, че съм се зарибила на тази тематика? Grinning

# 342
Мисията на Шанел Еми, мисля че е много твоя. Hug bouquet

# 343
Мисията на Шанел Еми, мисля че е много твоя. Hug bouquet
Денси  Hug , не е . Мъча една отливка, не върви и не върви.
И не усещам и кьорав ирис в нея само стари и гранясали червила.
Няма развитие, в едни момент започва да ми прилича на някой от старите Шанели.

# 344
  • Франция
Няма парфюмно всеядни хора. Това е илюзия, в която попада човек, който не се е опитвал да подари Мицуко или да зарибява приятелки с Шалимар, Жики или Руската кожа на Шанел. Моята любима сестра, която би носила повечето популярни аромати на пазара, откровено не харесва шанелските ексклузиви и Ермесансите, които периодически се опитвам да й пробутам. Когато се изнасяхме от България, й подарих едно кожено канапе, оплака се после, че смърдяло на Шанел. Всеки път, като отворя сергията пред нея, уж прибира всичко, но всъщност много внимателно избира. Последният път прибра всичко на Серж Лютенс, но отказа Аник Гутал - това е една много избирателна всеядност.
Аз от своя страна съм, както излиза, абсолютен парфюмен сноб. Интересуват ме само най-скъпите марки и линии, дори не пробвам и не познавам значителна част от дизайнерските продукти, защото не смятам, че си заслужават усилието. Познавам някои абсолютни шедьоври на смятани за бюджетни марки, но това са парфюми от старата школа, в момента не знам някой да прави хубави парфюми за малко пари, да не говорим пък за произведения на изкуството, като старото Мазуми, стария Маскулин или обожаемия S.T.Dupont. Следя само новите парфюми на две-три "хай-хай енд" линии. Моят нос е такова парвеню, че надушва скъпите неща от километър. В гардероба ми останаха доста малко на брой парфюми, на обща цена колкото лек автомобил.
Понеже вече ще си казваме мнението, без да се обиждаме, да споделя, че според мен е малко пресилено да съдим за другите отстрани и спрямо собствената си гледна точка. Хората са различни и принципно сложни създания, трудно е да преценяваме мотивите, които ги движат, при изборите, които правят, дори когато ги познаваме. А какво остава, когато са непознати. За мен парфюмите са естетическо приключение и нямам нищо против да бъда смятана за парфюмен сноб, аристократ, парвеню, това по никой начин не обижда коравата ми селска душа  Peace

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 13:54 от Йоан Владимир

Общи условия

Активация на акаунт