*Дрешки, пелени, колички - за МАЙски бебета приготвяме се всички!*Тема 8

• 56 460
  • 744
  •   1
Отговори
# 555

matahari, честито!! Grinning Със здраве да си ползваш придобивките.

Гледах, че има дигитални термометри-биберони. Ползвали ли сте? Стават ли за нещо?
Ние вкъщи имаме един безконтактен универсален-мери Т на предмети и течности, както и телесна Т и един от старата школа,но не е живачен. Те са спрени мнооого отдавна от производство и  ги няма по аптеките. Аз него си използвам по принцип. Този безконтактния ми е от Лидъл за около 20лв. Показва вярно стайната Т, телесна не ми се е налагало да меря още с него.
Бебефон не мисля да купувам за сега. Бебчо ще е при нас на първо време, после ще го командировам сам в стаята му. Тогава вероятно ще взема (ако не ми мине котка път).
Аспиратор ще купя при нужда.

# 556
Здравейте момичета! Имам една питанка..сега се присетих, че на последния ми преглед от жк (сиреч вчера) онзи хубавец ми каза че трябва да ми пусне изследвания(онези профилактичните пкк и урина) обаче не можел да ми издаде направление?! И аз без да се замислям казвам ок  ooooh! обаче нали уж по здравна каса имам право три пъти на тия изследвания newsm78 или се бъркам?!

# 557
Така е Peace Аз в понеделник сутрин съм на консултация и изрично ми казаха да ходя на гладно, за да съм минела веднага след това и през лабораторията Blush В какъв смисъл не може да ти издаде направление обаче не разбрах Tired По принцип и сама може да ги пуснеш, ама като ти се полагат по ЗК, защо пък да не си се възползваш.

# 558
Наталкус, и моя е такъв, но нещо за Т на бебето му нямам доверие, така,че първо меря с него и после ако се усъмня,че всъщност има Т, прибягвам до някой от другите. Само да уточня с дъщеря ми първите три месеца мерех два пъти дневно Т, ей така профилактично Simple Smile Малко съм хаху, но като млада майка с първо дете...  Embarassed За тези с бибероните, не съм ползвала и не бих могла да кажа вярно ли отчитат, но има бебешоци, които не харесват бибите и тогава става невъзможно измерването и излишна покупката. А колкото до общ термометър- спокойно след всяко ползване, може да се почиства със спирт и е готов за употреба.
Сара, всеки триместър имаш право на по едно такова изследване ПКК и урина, ако не си ползвала е редно да ти даде направление. Съвсем наскоро някоя бременна се оплакваше,че на АГ-то му свършили направленията- не съм наясно имат ли лимит, ама за бременни е много грозно да го правят!! Иначе пък самите изследвания не са скъпи- докъм 15 лв  мисля,трябва да е за двете, ама защо пък да си плащащ, като ти се полагат!
Матахари, честито за наградата! И да споделиш за неразбралите като мен каква е наградата!

# 559
Ами откровено казано писна ми навсякъде някой да се опитва да те прави на маймуна. Не стига че самоинициативно от начало си пускам изследвания за какво ли не, ходя и на частно,за всеки случай се застраховам,ами този пък и нямало как да ми даде направление. #2gunfire Въпросът е дали да се заинатявам на края за пустото му направление или да отида да си ги пусна сама ...даже ми репликира "те не са толкова скъпи" е не става въпрос за парите..особено ако си в 8-я месец. А за правата на всеки ЧОВЕК...извинявам се ама просто ми писна от тия доктори..питам тонове кога ще се слушат?-"Ооо имаш време".. ooooh! И сега другата ми питанка е ,ако съм решила раждането да е в друга болница,в коя от двете трябва да ходя за тонове  newsm78 ??

# 560
Честит празник на именниците ни днес!С много здраве да си носят хубавите имена! bouquet

matahari честито ама да вземеш и да споделиш каква е била играта и какво спечели лиии. Whistling

Нати от личен опит те съветвам да не избързваш с този тип термометри.Аз така се бях излъгала да купя залъгалка термометъра и се оказа супер неудобна за малкия и още от първия път я изплю като тапа.Като се има в предвид,че той все пак смучеше залъгалки.

Sar@ въобще не се бъркаш.През бременноста имаме право на три направления за ПКК и Урина във всеки триместър и няма причина да ти отказва направление,единственно ако вече не си ги минала и сега иска поради друга причина да ти ги пусне.На свободно при нас излизат около 20лв мисля.

# 561
Никога не са ми отказвали направление като бременна Thinking Даже някои изследвания моята АГ е пускала по 2 пъти за сверяване newsm78 А не е като да няма пациентки, графикът й е пълен. Затова ми стана странно защо не е успял да ти даде newsm78
За тонове специално не мога да кажа аз, защото нямам спомен с първата бременност да съм ходела отделно.

# 562
Мда..какво да кажа вече не знам...А този пък единственото което прави е да ми мери корема и никога да не забравя да ме пита колко килограма съм! За ехограф не споменава дори. Трябваше да го сменя,ама си викам айде другия път..до сега два пъти ми е давал направление така че имам правото на още едно Thinking извинявам се за нервните постове ...пожелавам ви един прекрасен слънчев weekend bouquet

# 563
Добро утро! Добър ден! Simple Smile
Честит Празник на всички именници! Бъдете живи, здрави, щастливи, успешни!

Sar@, този месец лекарката, при която ходя на ЖК, беше свършила направленията и не ми даде. Посъветва ме, ако искам да говоря с личната ми лекарка, тя да ми даде. Така и направих - личната нямаше нищо против Simple Smile
Термометър наскоро взехме на Microlife. Безконтактен е, мери телесна температура, Т на течности и Т в помещения.
Бебефон нямаме, няма и да купуваме Simple Smile

Хубав ден на всички, изпълнен с много усмивкиии! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 564
Здравейте!

Виждам, че обсъждате изследвания, тъкмо и аз се връщам от лабораторията. Всички резултати са ми в норма. Колкото до направленията, аз се следя частно, но също знам, че по здравна каса се полагат по 3 такива безплатни. За съжаление винаги има лекари, които се опитват да не ти дадат полагащото ти се.  ooooh!
Колкото до игричката, тя беше тук във форума. Наградата ми е комплект аксесоари на марка за шишета, биберони и такива неща. Като ми я доставят ще кажа подробно какво включва. Зарадвах й се толкова много, защото ще са неща, от които ще имам полза и някой друг спестен лев никога не е излишен.  Crazy

Хубав и усмихнат уикенд от мен!  bouquet

# 565
Sar@ напълно нормално е да си изнервена.Имаме права,а няма кой да ни ги зачита!!!

matahari сподели моля те в кой раздел са тези игри,че не помня и предната на Нивеа къде беше.Интересно ми е да се включвам в такива игри. Whistling

# 566
  • sofiq
Здравейте мами  Simple Smile Аз също съм с термин 30-ти май втора бременност пак с момченце.

# 567
  • София
Здравейте момичета!
като ви чета и аз се изнервих за тези доктори...И без това нещата които покрива Здравната каса са толкова малко, а и лекарите гледат още повече да те одерат. Не е справедливо!!!! Въпреки, че засега наистина на ЖК съм платила само за кръвна групна (уж това не взлиза в безплатните), за една допълнителна ПКК, и само един ехограф...А тя си ме гледаше всеки месец. Но сега вече каза че сме изчерпали тези безплатните.
Аз да се похваля, вчера бях в Токуда на предродилна консултация. Всичко е ок,  Wink видяхме и бебата, 1650гр е вече, главично, мялко е по-едричка, и май вече със около седмица напред се движи. Но иначе всичко изглежда много добре, плацента, води...От средата на другия месец са ми казали да дойда на запис на тонове там.
За термометъра още не съм мислила, но това за залъгалките е верно, много от мамите се оплакват, че не им вършат абсолютна никаква работа.
За бебефон, въпреки че сме в малък апартамент - все си мисля, че ще е нещо полезно....да оставиме бебето да спи в стаята на затворени врати, ще ми е по-спокойно Simple Smile Ще имаме един наследен, така че поне това няма да купуваме.

# 568
Добро утрооооооо!Честита първа пролет,нека тя ни донесе най-хубавите пролетни бебчета! newsm32 Nature Sunny Hug

Stasii@08 добре дошла сред нас!Леко оставащо бременеене и здравичко бебче! bouquet

Kristya браво за хубавите новини,все такива да са за всички до финала и след това! Hug

Покрай мен нищо ново,на ЖК съм чак другата седмица,когато ще си взема и 45 дневния болничен.След това си чакам и поръчката от Джордж и евентуално от H&M  и мисля да започна вече с прането лека полека,да съм готова навреме.А и докато не ми е натежъл съвсем тумбака.

# 569

matahari сподели моля те в кой раздел са тези игри,че не помня и предната на Нивеа къде беше.Интересно ми е да се включвам в такива игри. Whistling

Тази беше при общия раздел за бебета и попаднах случайно на нея. Май не са в определен раздел, а пръснати според темата вида.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт