Да преправим старите мебели с любов - тема 30

• 136 961
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • Карлово
Дюшеме или паркет първо се изциклят. След това се минава с една импрегнатор за дърво, срещу дъвояди и заздравяване на дървесината. След това може да се лакира с паркетен лек, може гланц, но за предпочитане е мат. Така се запазва подовата повърхност и се поддържа лесно.

# 676
  • София
Мерси.
Дали направо с латекс да не пробвам, мат? Дулукс, Бени Мур?
А за финиш някакви препоръки?
какво ще боядисваш?
Комод, бюро и две нощни шкафчета.
Масив с фурнир.

# 677
Ако ги минаваш с латекс отгоре с лак се минава значи.

# 678
Май не се чете какво пише тук!

# 679
Ако ги минаваш с латекс отгоре с лак се минава значи.

Какъв безцветен лак ползвате?

# 680
  • София
Аз съм толкова пристрастна към черното масло /3161/, че не смея да експериментирам с друг цвят... Затова си знам - с черно, в зависимост от количеството, което се слага, става по-тъмно или малко по-светло, но все пак тъмно кафяво.
Това, което казваш ми се струва много интересно.  Ще се радвам да видя някоя снимка.  Peace
Нашето дюшеме също е чамово, не ме дразни толкова жълтеенето, колкото изтрития на места лак и дълбоките драскотини.

# 681
  • Варна
Аз съм толкова пристрастна към черното масло /3161/, че не смея да експериментирам с друг цвят... Затова си знам - с черно, в зависимост от количеството, което се слага, става по-тъмно или малко по-светло, но все пак тъмно кафяво.
Това, което казваш ми се струва много интересно.  Ще се радвам да видя някоя снимка.  Peace
Нашето дюшеме също е чамово, не ме дразни толкова жълтеенето, колкото изтрития на места лак и дълбоките драскотини.
Това не е мое мнение - отгоре съм писала, че публикувам цитати от жена, която е много добра в работата с масло ОСМО.

bouquet

# 682
  • София
Това не е мое мнение ...
О, жалко, някак си останах с впечатлението, че точно това е твой коментар.  Peace

# 683
  • Варна
Това не е мое мнение ...
О, жалко, някак си останах с впечатлението, че точно това е твой коментар.  Peace
Потърси във форума снимки от baibibi - мисля, че не са изтрити Peace

# 684
   Относно шалк ефекта - в нета, в Пинтерест съм срещала много постове, www.pinterest.com/albert/things-painted-with-chalk-paint/  или www.pinterest.com/sidenise/no-prep-chalk-painted-furniture/
Правят го с гипс, но не съм се задълбочавала повече. Какви са тези цени, които цитирате, хората това го правят сами и то като най-икономичен вариант.

# 685
Обожавам изобретателността и креативността на американките! Без страх и мързел се хващат с всякакви проекти и за смешни пари постигат максимум ефект.

Защо да се купува тебеширена боя за луди пари, когато може да се вземе латекс и се смеси с калциев карбонат? Crazy Смесват се двете, нанася се и след като изсъхне се минава с шкурката.

# 686
Здравейте, интересувам се дали може да се лакира върху акрилен лак без шкурене. Четох назад в темата, но  разбрах какво се прави само в случаите когато се боядисва. Аз искам да потъмня естествен фурнир, който в момента е в цвят избелен дъб, но да си запазя визията на дървото.

# 687
  • В градината...
Искаш да лакираш върху лак на водна основа пак с лак на водна основа?

# 688
 Да, може и друг вид лак, ако със същия не става.

# 689
Момичета, когато се лакирва паркет трябва ли да се махне старият лак или може директно върху него?

Общи условия

Активация на акаунт