Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 306
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
  • София
И посля цялата баня да смърди на оцет Sick Sick Sick Sick
Препаратите /поне тези, които аз споменах, а вероятно има и други/ са достатъчни за да се справят със замърсяванията. Това си е лично мое мнение, да не се засегне сега някой.

# 631
И при нас водата е доста варовита, но с Меглио се почиства добре.

# 632
  • WonderLand
Препаратите /поне тези, които аз споменах, а вероятно има и други/ са достатъчни за да се справят със замърсяванията. Това си е лично мое мнение, да не се засегне сега някой.

Миризмата на оцет изчезва веднага щом банята изсъхне  Peace Да не говорим, че всички препарати от сорта на изброените от Aivelin са страшно задушливи, а някои дори имат разяждащо действие. Меглиото води до сериозно натравяне при вдишване, останалите имат в състава си белина, която ако не е изплакната добре пък води до химически изгаряния. Плюс това тук говорим не за премахване на замърсяванията, а за справяне със замазването на стъклата след почистване с препарат, което е резултат от силно варовита вода. Оцетът с лекота се справя с варовика.

# 633
  • София
Скрит текст:

Миризмата на оцет изчезва веднага щом банята изсъхне  Peace Да не говорим, че всички препарати от сорта на изброените от Aivelin са страшно задушливи, а някои дори имат разяждащо действие.
Меглиото води до сериозно натравяне при вдишване, останалите имат в състава си белина, която ако не е изплакната добре пък води до химически изгаряния. Плюс това тук говорим не за премахване на замърсяванията, а за справяне със замазването на стъклата след почистване с препарат, което е резултат от силно варовита вода . Оцетът с лекота се справя с варовика.
Ако първото болднатото беше вярно до сега да съм се гътнала, т.к. го ползвам за доста неща, вкл. и за дрехи. Все пак си на някакво разстояние от него, а не със залепен нос за стъклото и препарата. Може да се отвори врата, прозорец, да се пусне вентилация в банята.
За второто болднато - ако 1 препарат ми замаже стъклото, няма да се чудя какво още да си купя за да махна оплесканото от препарата, а ще потърся препарат, който с 1 измиване да маха замърсяване, варовик и да не оставя следи след себе си /съответно с него ще изчистя и замазаното от предишния/.

# 634
  • В един копнеж!
Не се карайте, дами, всъщност получих много добри съвети от вас. Вариантите ми за експеримент се увеличиха. Благодаря на всички Ви.

# 635
  • Пловдив
Следите от варовитата вода чистя с Калгон  hahaha

# 636
  • София
Здравейте момичета, една приателка ми сподели, че накисване с аспирин премахвала пожълтяването в подмишниците на светлите фланелки! Не съм го пробвала но ми е интересно! Дали някоя от вас е пробвала тази хитринка?  newsm78

# 637

От нета: 1/2 чаша сода, 1/2 чаша кислородна вода и 1 чаша вода се смесват, с получената смес се третират пожълтелите петна от пот под мишниците. Някой да го е пробвал? bouquet

# 638
Аз съм накисвала с аспирин детски дрехи с петна от череши, ягоди, диня. За една нощ и на сутринта няма и помен от петната.

# 639
интересно е сега какъв дезинфектан използвате?

# 640
За петна от козметика против изпотяване от тази тема знам за : спрей за предпране от дм. С кислород е. Аз ползвам този.
Скрит текст:

# 641
  • плевен
Здравейте момичета?Спешно трябва да почистя едни панталони на детето омазани  с боя. Все още не съм ги видяла, защото съм на работа и не знам боята каква е.Дайте съвет с какъв препарат да взема.Мислех си за ацетон.

# 642
  • оттам, откъдето започва България
Е, като не знаеш с каква боя се е изцапал, как реши, че ще ги чистиш с ацетон?

# 643
  • в сърцата на децата <3
Е, като не знаеш с каква боя се е изцапал, как реши, че ще ги чистиш с ацетон?
Може би не знае какъв цвят е боята  newsm78

А панталона какъв е? Памучен ли е, синтетика ли е, тъмен, светъл, шарен..?

# 644
  • оттам, откъдето започва България
Нямах предвид какъв цвят е боята, а дали е блажна, латекс и т. н.

Общи условия

Активация на акаунт