Хайде да отслабваме заедно -20,-30,-40кг

• 95 093
  • 660
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте и аз се записвам при вас и аз имам да свалям доста -20 25килограма за да се върна на нормални килограми.Реших че тази година ще успея и няма да се откажа.Започнах на 04януари и до момента съм свалила малко към 8-9кг. Което е нищо за моето тегло в момента съм 78кг. Но не съм висока само 164см.Реших да си поставям близки цели сега целта ми е да спадна под 70 кг. от днес съм решила да съм на грейпфрути.Един на сок за закуска +вода .Но за съжаление не мога да се откажа от любимото си кафе със захар и мляко.За обяд грейпфрут +салата или кисело мляко аз свалям само с активия и ако ям кисело мляко на обяд това ще ям и вечерта ако ям салата - за вечеря също задължително с грейпфрут.Надявам се да успея.Така мисля да продължа 7 дена до 12ти включително.Надявам се да сваля поне 3-5кг.само да удържа ....че си нямам много вяра.Кажете и вие как сваляте килограми и да се подкрепяме взаим да не се откажем да станем с красиви тела....

# 46
А за готвенето -аз готвя в къщи но не опитвам готвя на изуст без да кусвам дори защото оптам ли ми се дояжда а като не опитам ми се яде по малко.Идеята ми е веднъж да отслабна и да де откажа за винаги от вредните навици...Но не е лесно

# 47
Идеята ми е веднъж да отслабна и да де откажа за винаги от вредните навици...
Така няма да стане.

Първо, от предишната ти публикация излиза, че на практика гладуваш и се обричаш на провал. Така ще съсипеш метаболизма си и ще качваш изключително много в момента, в който отново започнеш да ядеш нормално.

Започни да се храниш, но на корем: основно зеленчуци (особено зеленолистни), защото те са нискокалорични, а съдържат много и лесно усвоими полезни хранителни вещества. Добави цели зърнени (овесени ядки за закуска, примерно), плодове (да кажем боровинки или ягоди към овесените ядки) и семена (например лъжица чиа към овесените ядки с плодовете).

Хапвай по малко млечни и крехко месо (било от риба, птици или бозайници) и по макс. шепа ядки на ден.

Пий вода. Стига с тия фрешове, сокове и тям подобни. Ако държиш на грейпфрута, яж го в естествен вид, а не изстискан.

С тези излишни килограми не е разумно да се подлагаш на интензивен спорт от типа на HIIT, табата, таебо, зумба и пр. Прави ежедневни разходки, като постепенно увеличаваш изминатата дистанция. Минимумът ти е 10000 крачки на ден. Можеш да вземеш леки гирички (0,5, 1 или 1,5 кг.), с които да стимулираш и мускулите на ръцете си по време на ходенето.

Хора, грижете се за себе си! Хранете се разумно (= минете на хранителен режим) и не се подлагайте на диети!

# 48
Благодаря все пак за съвета но мисля да продължа на салати с ядки и т.н. след това .А между другото много ми е интерсно ти колко кг.си и защото един винаги бил слаб човек не може да разбере какво е желанието да виждаж кантара да показва все по малко килограми и това когато не спада и желанието да се наядеш едно хубаво.Аз мисля че темата е за такива като мен  Sunglassesдебеланки вечно на диета вечно гладни и дебели ...но пък нищо не се знае момичета може и да упеем и да станем фиданки.Аз лично мога да ти кажа че те рабирам какво ми казваш че не трябва да гладувам и т.н но аз искам да съм слаба а бавно не става ...отказвам се когато не виждам бързи резолтати и така се почва от начало.Аз мисля че темата е за подкрепа всеки да каже как сваля и да се подкрепяме взаимно не се отказвайте и ние можем!!!!!
 До лятото има време ще бъдем с нови по малки бански Laughing Laughing Peace

# 49
Не съм била цял живот фиданка. 6 години си носех едни излишни 20 кг. Няма диета, която да не бях пробвала. Разбира се, след това всичко се връщаше, с лихвите. Така че много добре знам за какво говориш, защото може сега да не съм на твое място, но достатъчно време съм била.

# 50

Някакви хитринки как да се въздържаме докато готвим за другите ?

Правя така : предварително имам изчистени моркови, чушки, керевиз, земна ябълка и пр. за похапване докато готвя и сервирам или пълня кутиите на другите.
Вие как постъпвате?

Съветите, как всички да минат на лека храна, са ясни, но не винаги приложими.

Аз мисля че щом си свикнала да похапваш това е най доброто решение , дори пробвай като отхапеш нещо да го дъвчеш продължително ,докато стане пюре за бебе така да се каже. Друг вариант мисля че е като усетим глад или преди да се изкушим е да си измием зъбите или с вода за уста ,лилавия листерин, доста e cool ,или може би като си сложим малко парфюм под носа ,ще се наслаждаваме на аромата,вместо кекс например.

# 51
Искам да попитам защо греипфрута трябва да се яде цял ,а не на сок .Аз го изцеждам го с вилица като остават и парченца и го пия преди хранене .

Докато започнат да се свалят кг трябва време на организма да свикне с режима и после започват да се свалят най лесните 10кг бързо ,после по бавно .Наистина не става с глад,трябва да си засилиш метаболизма .

# 52
Защото на фреш поемаш само захарта от грейпфрута. Без фибрите, които забавят усвояването й.

# 53
  • Велико Търново
Благодаря все пак за съвета но мисля да продължа на салати с ядки и т.н. след това .А между другото много ми е интерсно ти колко кг.си и защото един винаги бил слаб човек не може да разбере какво е желанието да виждаж кантара да показва все по малко килограми и това когато не спада и желанието да се наядеш едно хубаво.Аз мисля че темата е за такива като мен  Sunglassesдебеланки вечно на диета вечно гладни и дебели ...но пък нищо не се знае момичета може и да упеем и да станем фиданки.Аз лично мога да ти кажа че те рабирам какво ми казваш че не трябва да гладувам и т.н но аз искам да съм слаба а бавно не става ...отказвам се когато не виждам бързи резолтати и така се почва от начало.Аз мисля че темата е за подкрепа всеки да каже как сваля и да се подкрепяме взаимно не се отказвайте и ние можем!!!!!
 До лятото има време ще бъдем с нови по малки бански Laughing Laughing Peace

Ако, ползваш ФБ намери ме-Силвия Чемширова съм. Ще ти пратя една снимка от 1999 година, на която съм около 80 кг. и съм на крехката възраст от 20 години, след това 2 пъти съм била по 84 кг. след раждане и ти казвам слушай Фея какво ти говори, а от мен съвет разгледай всички диети във форума, прочети ги, осмисли ги, прочети повече за храненето и намери своя режим Peace Това всичко с най-добри чувства. Работя в аптека и една от търговските представителки е отслабнала 20 кг с диетата на В.Червенкова и две колежки я започнаха и уж умни и учили жени, ама тц.

# 54
А между другото много ми е интерсно ти колко кг.си
Аз мисля че темата е за такива като мен  Sunglassesдебеланки вечно на диета вечно гладни и дебели ...
И аз съм имала своите борби с теглото. Знам за какво говоря. Сега съм с оптимални за мен килограми, защото се придържам към хранителен режим.

Темата е за такива като теб, но защо да не се включат хора, които знаят повече за храненето и метаболизма, отколкото знаят повечето от вас? Явно стратегията "вечно на диета, вечно гладни и дебели" не помага. Пък да правиш едно и също отново и отново, а да очакваш различен резултат е наивно.

Тези излишни тлъстини не са били натрупани за 2 седмици и не би било здравословно за излишните килограми да се махнат за 2 седмици. Затова тялото, от инстинкт за самосъхранение, пречи на бързото отслабване чрез диети.

Ето защо препоръчвам просто да изберете хранителен режим, който да можете да спазвате постоянно. Запознайте се с различните хранителни режими (не диети!), преценете плюсовете и минусите. Аз лично бих препоръчала само два, които могат да се спазват дългосрочно и дават добри резултати в целия здравен спектър.

Първият е храненето на столетниците, НК-ВВХ. То е предимно на растителна основа и към него спадат типичните азиатски и средиземноморската кухня. Но не такива, каквито се представят на запад (много пържени меса със сладко-кисели заливки, мазни пици и огромни порции спагети с майонезени сосове, пържен сладолед и пр.), а традиционната им версия, доказала се като лесна за спазване от милиарди хора (Япония и Китай само по себе си дават тази цифра) и предоставяща дългогодишно здраве, оптимално тегло и дълголетие.

Вторият режим, който бих препоръчала (с известни резерви) е високомазнинния НВ-ВМХ. Той е за тези, които обичат месо и мазно. Преминаването към този режим е трудно и е свързано с неприятни странични ефекти (главоболие, гадене и пр.), но след около 2 седмици тялото свиква да ползва мазнини като основен енергиен източник. Резервите ми към този режим са свързани с това, че в естествени условия той играе ролята на механизъм за оцеляване при глад. Не е много разумно да поддържаш организма си в постоянен режим на оцеляване. Да, положителни резултати има, но на цената на по-бърза амортизация на материята.

Не препоръчвам нито един от високопротеиновите режими, разчитащи на животински продукти, защото там рисковете са твърде много, особено от развиване на ракови заболявания.

Последна редакция: нд, 06 мар 2016, 18:43 от Фея Кръстница

# 55
  • Sofia

Не препоръчвам нито един от високопротеиновите режими, разчитащи на животински продукти, защото там рисковете са твърде много, особено от развиване на ракови заболявания.
НВ-ВМХ не е ли също високо протеиново хранене  Thinking

# 56
Не е, Доли. Високомазнинен режим е. Голяма част от мазнините са от животински произход, да. Но огромна част идва и от растителни източници.

И да, ядат се твърде много животински продукти - нещо, което не се вписва в моето и в еволюционното разбиране за здравословно хранене на хората като висши примати. Но въпреки това организмът ни вирее значително по-добре на високомазнинен режим, отколкото на традиционното безразборно хранене, богато и на рафинирани захари, и на мазнини.

Ако въпросът е дали НВ-ВМХ е оптималният режим на хранене, отговорът ми е твърдо "не" и мога да се обоснова защо. Но все пак е с доказано добра дългосрочна успеваемост за контрол на теглото и някои автоимунни и хронични заболявания.

Последна редакция: нд, 06 мар 2016, 21:57 от Фея Кръстница

# 57
Доли, ВМ-НВХ не е високопротеиново хранене. Около 60-65 % от дневния калориен прием идват от мазнини,едва 20-30 % от протеин и останалата част от въглехидрати. Да, важно е приема на протеин да е адекватен, но в никакъв случай висок, дори това е непрепоръчително.

# 58
Water_Lilly Фея Кръстница - това което казвате звучи разумно и правилно. И аз предпочитам като съм прегладняла да хапна нещо, вместо да се мъча да устискам на вода. Но в това е въпроса - аз от плод или салата не се засищам, а огладнявам десетторно повече.   
Нямам резултати от диетата вече кой ден стана, най вероятно точно така е станало, че съм си блокирала метаболизма. Кажете кои храни усилват метаболизма и най вече какво е най подходящо да хапнем вечер, хем да не гладуваме хем да не се отрази. През деня горе долу се справям, но вечер направо с часове не мога да заспя от глад, а ме е страх да хапна засищащо, защото на другият ден ще имам плюсове в килограмите. Както казах плод или салата при мен не става, защото само огладнявам многократно повече от тях. Сигурно има връзка и с кръвната група, аз съм 0 нулева. Тревите плодовете и зърнените не ме привличат. Виж рибка, сиране и кашкавал и обичам и ме засищат, дори мислех да си спретна една диета само с това, но само протеин пък от друга страна, не знам дали ще е добре.

Последна редакция: пн, 07 мар 2016, 06:55 от Darina -Karastamatova

# 59
  • Sofia
И аз съм 0 кръвна група,но мога да карам само на плодове и зеленчуци. Обаче те май не изграждат мускули...била съм дълго на такова хранене и не съм сваляла много мазнини,а най-вече мускулна маса.
Ох,не знам вече към кой режим да се насоча...объркана съм,а и не искам да навредя и на здравето си.

Общи условия

Активация на акаунт