Хайде да отслабваме заедно -20,-30,-40кг

• 96 195
  • 660
  •   1
Отговори
# 405
Аз най-накрая мога да се похваля с няколко трайно свалени килограма и не са вода. Въпреки че имах някои прегрешения напоследък, но просто не издържах, кантарът показва 4 кг по-малко и без да се тегля си личи. Flutter
Хубав ден на всички Peace

# 406
  • София
Здравейте момичета!
 Влизам само да се похваля че днес си купих и L carnitin
 Някой пил ли го е?От намалянето на въглехидратите нямам много сила.И затова се принудих да си го купя.
Пила съм  Л-карнитин, когато тренирах. Пиех го само преди тренировка, по съвет на инструкторката ми във фитнеса. От нея знам, че за да има ефект от Л-Карнитина, тялото трябва да има нужда от много енергия и да има нужда да разгражда мазнини. Ако се пие, когато си в покой то може да си набавя енергия не от мазнините, а от мускулната маса например, така че полза няма. Като цяло не съм сигурна дали имаше ефект, но след 6 месечни тренировки и л-карнитин получих тяло, което никога дотогава не бях имала - изваяно, с много добри пропорции Simple Smile За съжаление, спрях фитнеса, почнах да ям сладко и сега пак се налага да се боря с килограмите.

# 407
Здравейте момичета!
 Влизам само да се похваля че днес си купих и L carnitin
 Някой пил ли го е?От намалянето на въглехидратите нямам много сила.И затова се принудих да си го купя.

За него си пише, че се използва за сила при тежки спортни натоварвания и в състояние на покой няма ефект.

А под натоварване за отслабване се имат предвид не разходки и блабла, а  най-елементарно казано - да се ускори пулсът на сърцето - в този момент започва горене на мазнини.

Има си по-информативни страници по темата  Peace

# 408
Л-карнитин се пие 30-60 минути преди тренировка. Колко точно време зависи дали е течен или на капсули Simple Smile Ако няма тренировка, Л-карнитин се отделя с урината и няма полза от употребата му. Тренировката трябва да е кардио или с преобладаващи кардио упражнения (все пак целта е горене на мазнини). Доколкото знам се пие най-много 1 месец без прекъсване всеки ден (като е хубаво да тренираш 5-6 пъти седмично), а след това се прави 1 месец почивка. В този 1 месец на приема се достигат високи нива на Л-карнитин. Ако има много килограми за сваляне, отслабващ ефект ще има и без прием на Л-карнитин с намаляване на храната и увеличаване на движението Simple Smile Л-карнитин се използва за изчистване на последни мазнини (за плочки например).

# 409
  • Кьолн
Момичета аз ходя всеки ден на фитнес.Тренирам предимно с тежести.Пия го за издръжливост.Много ви благодаря за коментарите!
Иначе за сега стриктно си броя калориите.Не трябва да имам нито една крачка в страни.
Днес в една група видях колко калории има в една голяма мелба.Уплаших се.Не трябва въобще да имам прегрешения.Ако искам отново да заприличам на човек.

# 410
Внимавайте с карнитина! Аз не бих го препоръчала като хранителна добавка.

Като начало, организмът ни произвежда карнитин точно толкова, колкото е нужно. Ако сте на всеядно хранене, вече приемате допълнително карнитин.

Освен това, благодарение на всеядното хранене, в стомашно-чревния ви тракт живеят бактерии, които помагат за разграждането на животинските продукти. Същите бактерии преработват карнитина до ТМА, който оксидира в черния дроб. Резултатът е ТМАО, който пък е свързан с отлагането на артериална плака. Даже се счита, че резултатите от тест за ТМАО са индикатор за риска от инфаркт и инсулт.

# 411
Е, то  е ясно, че всякакви добавки са излишни, освен ако нямаш заболяване, свързано точно с излишък, който да трябва да се компенсира   Peace

# 412
Е, то  е ясно, че всякакви добавки са излишни, освен ако нямаш заболяване, свързано точно с излишък, който да трябва да се компенсира   Peace
Не е съвсем така. Има хранителни режими, които водят до недостиг на определени вещества.

Веганите, примерно, трябва да приемат вит. В12.

За високомазнинните и нисковъглехидратни режими (напр. Аткинс) пък се препоръчват разнообразни добавки: магнезий, вит. Е, ALA, вит. D3, калций, вит. С, калий, CoQ10, вит. В5, цинк, неразтворими фибри...

Невероятно, но факт: в много случаи на хората, спазващи високомазнинен режим се препоръчват даже и добавки на ... омега 3 и карнитин.

При високобелтъчинните режими (напр. Дюкан) се препоръчва приемът на мултивитамин, диуретик, добавка за контрол на апетита и неразтворими фибри.

Така че дали се налага да се приемат хранителни добавки или не зависи от това колко и какви хранителни вещества приемаш (в естествен вид!), като ядеш.

Последна редакция: пт, 08 апр 2016, 18:41 от Фея Кръстница

# 413
Да, но това човек сам си го причинява, харесвайки си определена диета, която го лишава от определени вещества  Mr. Green

Общо взето не искам да споря, но мисля, че от всичко по малко е добър режим за повечето хора.  Peace

# 414
  • Кьолн
Мен най- ме е страх от плаките.Видях какво се случи с една моя съседка.Моя карнитин е с добавен вит В12.
Малко четох за него че дава сили на организма. Не знам.Разколебахте ме момичета.

# 415
Мен най- ме е страх от плаките.Видях какво се случи с една моя съседка.Моя карнитин е с добавен вит В12.
Малко четох за него че дава сили на организма. Не знам.Разколебахте ме момичета.
Плаката, която се отлага по коронарните артерии се отлага и в зоната на врата, и в мозъка, и в големите кръвоносни съдове, които преминават през стомашната област, и в краката, и в очите...

Правилото е едно: не приемай добавки, които не са ти нужни.

# 416
  • USA

За високомазнинните и нисковъглехидратни режими (напр. Аткинс) пък се препоръчват разнообразни добавки: магнезий, вит. Е, ALA, вит. D3, калций, вит. С, калий, CoQ10, вит. В5, цинк, неразтворими фибри...

Невероятно, но факт: в много случаи на хората, спазващи високомазнинен режим се препоръчват даже и добавки на ... омега 3 и карнитин.
Ох, бе Фея, направо ще ме умориш от смях с твоите нагласени умозаключения Joy. Видиш ли веганите САМО В12, а другите цял куп hahaha И как точно веганите си набавят Д3, след като, цитирам "Very few foods naturally supply vitamin D. Beef liver, cheese, egg yolks and fatty fish, which contain small amounts of D3, are the best dietary sources of D3. Cod liver oil provide a time-honored potent source of D3, although the taste might be a turnoff."
Това, че някой, хранещ се палео е решил, че иска да приема тези добавки, съвсем не означава, че му липсват повече от на някой веган, например.

# 417
SkyBlue, каква според теб е разликата между написаните от мен "трябва" и "препоръчва се"?

Ако се опитваш да превърнеш тази тема в надплюване имай предвид, че аз няма да се включа в него  Peace

# 418
  • SA
Ох, никакво време нямам да пиша подробно, ама смехотворно звучи твърдението, че при ВМ-НВХ трябвало да се пият една камара добавки, а видиш ли на веганите само вит.В12 им липсвал. Точно обратното е. Веганите могат да погледнат какво пият мацките на ВМ-НВХ и да умножат дозите по десет.  Peace

# 419
  • USA
Фея, когато пишеш, че на веганите нещо им "трябва", то е редно да напишеш, дали нещо "трябва" на другите, а не какво се "препоръчва", особено, ако тези същите работи се "препоръчват" на всички.
И разбира се на зададения конкретно от мен въпрос за Д3 не отговаряш, защото е ясно какъв е отговора Peace

Общи условия

Активация на акаунт