Великобритания - тема 63 Истинско Великденска

• 95 065
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, знаете ли дали тук има нещо подобно на детската кухня в България? Аз не съм чувала, но може би по- опитните от мен ще знаят.

# 661
  • Bristol
днес какъв порой ме валя - никога не е валяло така в Cambridge, никога
и ме хвана по средата на една улица без спирка, без навес, без нищо (радвам се че изобщо не свалям дъждобрана от количката на малката)
добре че срещнах още един луд като мен под дъжда, та се оказа и от нашия квартал, че подгизвах с компания
40 мунити разходка под пороен дъжд, стискайте палци утре да съм здрава
Точно и аз това си мислех. Два поредни дни яко ме вали дъжда докато отида до гарата. А днес сякаш беше по-силен. В последния момент се качих на влака и буквално капеше вода от мен, а маратонките ми джвакаха. В офиса се преобличам, но дрехите за колоездене няма къде да съхнат. Много е неприятно в края на деня пак мокри дрехи да слагам  Rolling Eyes
А много ме е яд, че уикенда не сколасах да окося и разпръсна смески за тревата. Много добре щеше да се отрази това време на третираната трева.

# 662
  • UK
Детска кухня има в Бирмингам. Казва се kiddy chef (или нещо подобно) . Можеш да ги намериш във фб.

# 663
  • София
Привет момичета!
Трябва да сменям паспорта на малкия и се колебая за бърза или обикновена услуга да го пусна.  newsm78
Някоя от вас сменяла ли е паспорт тук, за да сподели опит, ако има минутка време Simple Smile ?!  Някъде бях чела, че срока е 3 месеца при обикновена, но всъщност много по-рано пристигал. Това така ли е, ми е всъщност въпроса Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 май 2016, 12:19 от dmm

# 664
Аз си сменях моя... Запазих час март месец, за да подам документите септември. Дано сега има по- близки дати. Получих готовия паспорт след около 2 месеца - обикновена услуга.

# 665
  • София
Много благодаря, Veggie! bouquet

# 666
Момичета, знаете ли дали тук има нещо подобно на детската кухня в България? Аз не съм чувала, но може би по- опитните от мен ще знаят.

Има и в Лондон

# 667
  • UK
Здравейте, от скоро сме в Англия и в момента кандидатстваме с мъжа ми за House and Council Benefit. Подадохме доста от документите които искат, но сега са ми написали че трябва да им занеса “National Insurance contribution base paper work “ за мъжа ми който е self employd. Казах на счетоводителя, но той не можа да разбере за какво става въпрос и по скоро започна да гадае. Ако някой се е сблъсквал моля да ми помогне защото в понеделник е последният ми срок да го представя това нещо. Благодаря ви предварително.

# 668
  • Оптимист по принуда
Рени, искат ви доказателство за платени осигуровки.

# 669
  • Манчестър
Здравейте, от скоро сме в Англия и в момента кандидатстваме с мъжа ми за House and Council Benefit. Подадохме доста от документите които искат, но сега са ми написали че трябва да им занеса “National Insurance contribution base paper work “ за мъжа ми който е self employd. Казах на счетоводителя, но той не можа да разбере за какво става въпрос и по скоро започна да гадае. Ако някой се е сблъсквал моля да ми помогне защото в понеделник е последният ми срок да го представя това нещо. Благодаря ви предварително.
И счетоводителя не знае newsm78

# 670
  • UK
Рени, искат ви доказателство за платени осигуровки.
Ами все още не сме ги платили осигуровките. То преди няколко дена му приключиха счетоводството и срока за плащане на осигуровките е до края на годината. В началото си помислих че искат базата на която са изчисленил. Ами ще трябва да ги платим Cry . Благодаря!!

# 671
Здравейте, имам следния въпрос - бих искала да си приравня дипломата, регистрирах се в NARIC, но не мога да разбера - само сканирана последната си диплома ли трябва да изпратя или и предишните? изобщо до колко би ми помогнал този Statement of Comparability, когато дойде време да си търся работа.
И още нещо - понеже от начало ще съм си вкъщи с децата, мога ли да внасям някакви осигуровки като само осигуряващ се, и към коя институция трябва да се обърна Simple Smile извинявам се за глупавия въпрос Simple Smile

# 672
  • UK
Поли, в Нарик в обясненията пише, че трябва да се изпратят всички свързани с професията и квалификациите документи. Предполагам си видяла, че изискват да видят документ от обучение с определен минимум хорариум, т.е. ако изпратиш някаква диплома или сертификат без хорариума какво и колко часа си учила няма да свърши работа. Дали ще ти трябва такова приравняване или не, нямам идея, следи обявите свързани с твоята професия, виж какви са изискванията, ще добиеш представа какво искат работодателите и дали ще е нужно такова приравняване.

# 673
  • Манчестър
Здравейте, имам следния въпрос - бих искала да си приравня дипломата, регистрирах се в NARIC, но не мога да разбера - само сканирана последната си диплома ли трябва да изпратя или и предишните? изобщо до колко би ми помогнал този Statement of Comparability, когато дойде време да си търся работа.
И още нещо - понеже от начало ще съм си вкъщи с децата, мога ли да внасям някакви осигуровки като само осигуряващ се, и към коя институция трябва да се обърна Simple Smile извинявам се за глупавия въпрос Simple Smile

Каква диплома ще приравняваш?или по скоро в каква област ще търсиш работа? На мен досега диплома напр. никой не ми е искал.

# 674
  • някъде в орбита...
И на нас с мъжа не са ни искали дипломите. Искаха ни данните за тях (кога, къде, какво сме завършили) заради формите, дето се попълват, но не и самите дипломи. Предполагам, обаче, че може за различните професии да е различно newsm78

Общи условия

Активация на акаунт