Пюрето от чушки?

  • 5 082
  • 33
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 138
Направих на бебка пюре от картоф плюс червена чушка и лук. Сварих зеленчуците пасирах ги сложих ги в бурканчета и т.н. и се сетих че чушките не са обелени. Знам че люспата е трудно смилаема и сега се чудя да ги дам ли на бебето и ли да ги изядем ние? Embarassed

# 1
  • Мнения: 1 032
По- добре си ги изяжте вие  Mr. Green

# 2
  • София
  • Мнения: 2 298
По- добре си ги изяжте вие  Mr. Green
На същото мнение съм !

# 3
  • Мнения: 3 042
По- добре си ги изяжте вие  Mr. Green
На същото мнение съм !

 newsm10

# 4
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
А на каква възраст сте, че не ми излиза лентичка ?
Ако сте над 6 месеца, не виждам проблем да дадеш, пък следващият път ги обели  Peace

# 5
  • Мнения: 1 446
Не давай.

# 6
  • Мнения: 138
На 8 месеца сме

# 7
  • Мнения: 138
Ще си ги изям ама ме е яд каква съм заспа!!! Confused Вие слагате ли чушки в пюрето и кога ги белите след сваряването ли?

# 8
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
А някой, би ли ми разяснил, защо да се бели чушката, това за трудносмилаемостта... Rolling Eyes, чак пък толкова ли се вторачвате във всичко ?

# 9
  • Варна
  • Мнения: 3 237
Ще си ги изям ама ме е яд каква съм заспа!!! Confused Вие слагате ли чушки в пюрето и кога ги белите след сваряването ли?
Аз слагам и ги беля след като ги сваря. Мони много ги харесва. А иначе защо ги беля и аз незнам, ама за всеки случай Mr. Green

# 10
  • София
  • Мнения: 10 825
Аз бих белила чушката не защотое трудносмилаема, което си е точно така, а защото ужасно мразя варени люспи - навяват ми едни такива мисли за мърлявщина и мързелив готвач Sick, та след като аз не ям, защо да го давам на детенце

# 11
  • Мнения: 1 446
Аз бих белила чушката не защотое трудносмилаема, което си е точно така, а защото ужасно мразя варени люспи - навяват ми едни такива мисли за мърлявщина и мързелив готвач Sick, та след като аз не ям, защо да го давам на детенце
Peace

# 12
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
Аз бих белила чушката не защотое трудносмилаема, което си е точно така, а защото ужасно мразя варени люспи - навяват ми едни такива мисли за мърлявщина и мързелив готвач Sick, та след като аз не ям, защо да го давам на детенце
Peace



Айде сега, мърляв готвач, значи аз щом ям чушките не белени съм мърляв и мързелив готвач  Stop

# 13
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 291
Донибони, не си сама Grinning
Е, аз пък никога не беля чушките, освен ако не са печени, разбира се.
И за беба така процедирам.
Според мен се обръща ужасно голямо внимание на подобни дребни детайли...

# 14
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
Донибони, не си сама Grinning
Е, аз пък никога не беля чушките, освен ако не са печени, разбира се.
И за беба така процедирам.
Според мен се обръща ужасно голямо внимание на подобни дребни детайли...


 Peace



Май наистина, някой хора толкова вече се вманиячват, че чак стават смешни  Wink.
Чушки/пресни/ никога не съм белила за себе си, сина яде от кухня, но дори да му готвех в къщи не бих белила чушките...

Последна редакция: пн, 10 апр 2006, 13:19 от doniboni

# 15
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
Аз бих белила чушката не защотое трудносмилаема, което си е точно така, а защото ужасно мразя варени люспи - навяват ми едни такива мисли за мърлявщина и мързелив готвач Sick, та след като аз не ям, защо да го давам на детенце
Peace


Ани ти от кога ядеш, чушките белени, че нямам спомени от миналото  ?  Mr. Green

# 16
  • София
  • Мнения: 2 298
Ще си ги изям ама ме е яд каква съм заспа!!! Confused Вие слагате ли чушки в пюрето и кога ги белите след сваряването ли?
Аз слагам чушки, но не сварени, а печени - така вкуса е по-хубав (според мене и бебка естествено  Laughing) и лесно се белят.
Не виждам логика в кратко време след захранването да се премине към толкова груба и трудносмилаема храна, каквато са обелките на чушките.

# 17
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
Ама нали се пасира, каква ти трудно смилаема храна ?
А граха като се свари, нали и той има люспи и неговите ли махате ?  Joy

Последна редакция: пн, 10 апр 2006, 14:03 от doniboni

# 18
  • Мнения: 1 489
Аз и в манджите като слагам винаги ги беля,защото аз хич не обичам люспи и семки.Иначе за това че е трудносмилаема не знам.

# 19
  • Мнения: 3 042
Ще си ги изям ама ме е яд каква съм заспа!!! Confused Вие слагате ли чушки в пюрето и кога ги белите след сваряването ли?

Аз беля чушките, защото просто и аз не обичам люспи, а и защото са по-трудносмилаеми. Когато си готвя на нас много рядки слагам чушки в манджите и тогава не ги беля, но ги режа на много ситно. Ако пълня чушки винаги махам обелката преди да ям.

На малкият като готвя с прясна чушка първо я варя, а след това беля и режа /сурова е трудно да се обели/. Сега през зимният сезон му готвя със зъмразени, който беля преди сваряването, защото много лесно им  се сваля обелката /купувам си ги зъмразени он Била и са доста месести/.

# 20
  • Мнения: 3 042
А граха като се свари, нали и той има люспи и неговите ли махате ?  Joy

  JoyЕ,  на граха не ги махам. Много ще ми е трудно, но него задължително пасирам финно /иначе не го иска/. Другата храна вече я хапва намачкана. Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 21
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
А граха като се свари, нали и той има люспи и неговите ли махате ?  Joy

  JoyЕ,  на граха не ги махам. Много ще ми е трудно Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy



Трудно ще е, я Mr. Green, зрънце, по зрънце  Joy Joy Joy

Обаче мисълта ми беше, че люспата не е проблем и че не е трудносмилаема, когато се пасира си се усвоява без проблем, а то е ясно, че никой няма да даде примерно на пълнините чушки люспите, тях и аз не ги ям  Naughty  Grinning

# 22
  • София
  • Мнения: 10 825
Айде сега, мърляв готвач, значи аз щом ям чушките не белени съм мърляв и мързелив готвач  Stop

Най-малкото съм искала да обидя някой и то точно теб ooooh!    bouquet Просто споделих каква е моята асоциация, а пък тя идва от впечатления от храната по столове и т.н.

Пресни чушки, ако това значи сурови и яз не беля,  Wink но печени и варени - да

# 23
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
Айде сега, мърляв готвач, значи аз щом ям чушките не белени съм мърляв и мързелив готвач  Stop

Най-малкото съм искала да обидя някой и то точно теб ooooh!    bouquet



  bouquet



# 24
  • Мнения: 138
Да се отчета дадох половин пюренце и целия ден я наблюдавах за проблеми с коремчето и за радост нямаше Peace
Ще го дам и останалото в такъв случай  Grinning но другият път ЩЕ ги обеля!!!

# 25
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 291
А-а-а-а, и грахът се бели! Кака може толкова люспи да набумкате в стомахчетата на децата си!
Сериозно, доста пъти из форума чета за белене на грах... Crazy
Това като вица за килото леща, опакована по единично  Joy

# 26
  • Мнения: 1 446
Аз бих белила чушката не защотое трудносмилаема, което си е точно така, а защото ужасно мразя варени люспи - навяват ми едни такива мисли за мърлявщина и мързелив готвач Sick, та след като аз не ям, защо да го давам на детенце
Peace


Ани ти от кога ядеш, чушките белени, че нямам спомени от миналото  ?  Mr. Green
Извинявай Дони ,че чак сега ти отговарям , но когато вариш или печеш цяла чушка нищо не ти пречи да я обилиш преди да сложиш в ястието. Ако слагаш чушки пресни на кубчета съвсем нормално е да не се белят. Всеки има мнение.
Не съм искала да се заяжадм с тебе! И Дони не съм искала с нищо да те обидя!

# 27
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
Аз бих белила чушката не защотое трудносмилаема, което си е точно така, а защото ужасно мразя варени люспи - навяват ми едни такива мисли за мърлявщина и мързелив готвач Sick, та след като аз не ям, защо да го давам на детенце
Peace


Ани ти от кога ядеш, чушките белени, че нямам спомени от миналото  ?  Mr. Green
Извинявай Дони ,че чак сега ти отговарям , но когато вариш или печеш цяла чушка нищо не ти пречи да я обилиш преди да сложиш в ястието. Ако слагаш чушки пресни на кубчета съвсем нормално е да не се белят. Всеки има мнение.
Не съм искала да се заяжадм с тебе! И Дони не съм искала с нищо да те обидя!




Знам, Ани нали се майтапим  Heart Eyes
Поздрави, ти знаеш на кой   bouquet

# 28
  • Мнения: 1 446
Ни съ сърдъ! Laughing
Благодара! И ти поздрави в къщи!  bouquet

# 29
  • Мнения: 118
 Laughing абе сладури а аз как да обеля лещата!? :#Crazy ако има желаещи да заповядат!шегувам се Laughing

Последна редакция: вт, 11 апр 2006, 23:48 от Vivi

# 30
  • Мнения: 3 042
Laughing абе сладури а аз как да обеля лещата!? #Crazy ако има желаещи да заповядат!шегувам се Laughing

По-миналата  седмица купих една леща от "БИЛА"- оранжава на цвят и не знам такъв ли и е сорта или нещо я бяха обработвали предварително, но нямаше обелки като другата кафявата . Много бързо увря и не ми се налагаше да я пасирам на малкият.

Последна редакция: вт, 11 апр 2006, 23:49 от Vivi

# 31
  • Мнения: 27 524
Laughing  абе сладури а аз как да обеля лещата!? #Crazy ако има желаещи да заповядат!шегувам се Laughing

По-миналата  седмица купих една леща от "БИЛА"- оранжава на цвят и не знам такъв ли и е сорта или нещо я бяха обработвали предварително, но нямаше обелки като другата кафявата . Много бързо увря и не ми се налагаше да я пасирам на малкият.

Има различни видове - аз съм пробвала кафява,оранжева,черна,зелена.  Peace Сигурно има и други  Thinking

Последна редакция: вт, 11 апр 2006, 23:51 от Vivi

# 32
  • Мнения: 118
наистина не съм се сетила за оранжевата. ще опитам. благодаря.

Последна редакция: вт, 11 апр 2006, 23:52 от Vivi

# 33
  • Мнения: 1 446
Laughing абе сладури а аз как да обеля лещата!? #Crazy ако има желаещи да заповядат!шегувам се Laughing

По-миналата  седмица купих една леща от "БИЛА"- оранжава на цвят и не знам такъв ли и е сорта или нещо я бяха обработвали предварително, но нямаше обелки като другата кафявата . Много бързо увря и не ми се налагаше да я пасирам на малкият.
Много харесвам точно тази оранжевата. Има един сорт кафява  не увира и сякаш горчи.

Общи условия

Активация на акаунт