По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 5

• 47 305
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Кви са симптомите на тва чудо

# 571
Листериозата при възрастните протича в няколко различни форми.
         • Ангинозната форма се характеризира с остро начало и изразен токсоинфекциозен синдром. Болните се оплакват от болки в гърлото, сливиците са увеличени, с налепи по тях. При прегледа се установяват увеличени регионални лимфни възли.
         • Очно-жлезната форма се характеризира с регионален лимфаденит и развитието на остър конюнктивит.
         • Нервната форма протича тежко, като най-често се развива серозен или гноен менингит. Може да се наблюдава и изолираното засягане на различни черепномозъчни нерви и други неврологични оплаквания от страна на заболелите.
         • Поради риска от вътреутробно предаване на инфекцията, важно място заема листериозата при бременни. Обикновено протича като катарална форма, с температура, болки в гърлото и подути лимфни възли.
         Листериозата може да се предаде на плода чрез плацентата, дори и ако майката не показва никакви признаци на заболяването.
         За поставяне на диагнозата на заболяването се изследват кръвта, ликвора и други секрети, като се търсят листериите чрез различни микробиологични методи. При серологичните методи за наличие или не на листериоза се съди по получените титри.
         Лечението на болестта включва антибиотици от групата на макролидите, тетрациклини, ампицилин и други.
         Леталитетът при листериозата продължава да бъде висок. С по-лоша прогноза е вродената листериоза, която често води до остатъчни неврологични прояви и развитието на епилепсия. С по-сериозна прогноза е и нервната форма на листериозата.

Аз такива работи досега не съм изследвала  newsm78

# 572
Да де, в редки случаи остава незабелязана и Стаменов винаги ми е казвал да не я пускам, освен ако не играя с овцете на село. Аз го правя на своя глава, за да съм сигурна, но просто не разбирам как всъщност се заразяваме при условия, че има ветеринарен контрол.

# 573
..... Стаменов винаги ми е казвал да не я пускам, освен ако не играя с овцете на село.

Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha
Искрено ме разсмя  Grinning

# 574
Ама сериозно, така ми каза Simple Smile Абе, тоя кринон гел как се слага?! Стоя си с апликатора в ръка и недоумявам Embarassed

# 575
  • Варна
Може да се заразим даже от зелени салати, не само от животински продукти . Паразита си живее и в почвата ... А аз съм голям любител на суровите зеленчуци, е вече ще спра да бъда . При мен симптомите си бяха като при настинка, с болезнено гърло, но за 2 месеца, не знам дали 1 седмица изкарах без да ме боли гърло . Пуснах изследванията на моя глава, защото до няколко месеце ще започваме опити отново ...

# 576
  • Бургас
И аз не мисля, че е възможно да протече скрита тази листериоза. Просто тестовете понякога показват гранични стойности. Например както Хламидята. Кръвните тестове имат гранични стойности, които не показват категорично дали има инфекция или не.

ПП. Познавам ловец, който се зарази с тая дивотия. Каза, че това са били най-тежките дни в живота му.

# 577
Може да се заразим даже от зелени салати, не само от животински продукти . Паразита си живее и в почвата ... А аз съм голям любител на суровите зеленчуци, е вече ще спра да бъда . При мен симптомите си бяха като при настинка, с болезнено гърло, но за 2 месеца, не знам дали 1 седмица изкарах без да ме боли гърло . Пуснах изследванията на моя глава, защото до няколко месеце ще започваме опити отново ...

Арвенче, стискам палци за подновените опити  Praynig Peace

# 578
Аз мислех, че само токсоплазмозата ходи по треволяка newsm78 Ами освен всеки месец да пускам кръв и за това Rolling Eyes

# 579
  • гр. София
Можеш да се заразиш от салата, пушени меса, сурова риба, пушена риба, сирена и прочие.

# 580
Кристи, за кринон гела питай в Истанбулската. Там четох как се слага, колко се лежи, колко се ходи и т.н.

П.П. Още се смея за овцете на село  Mr. Green

# 581
Е, ходи сега в Истанбулската да видиш аз как мислех, че се слага и ще се смееш още Joy Joy Joy

Шоки, а знаеш ли колко е инкубационния период? Тоест веднъж месечно, ако пускам изследване, дали е достатъчно?

# 582
Е, ходи сега в Истанбулската да видиш аз как мислех, че се слага и ще се смееш още Joy Joy Joy

Ох, не могаааааа   Joy Joy Joy
Развесели ме много   Hug

# 583
Ами тя моята листериоза е от края на 2014, явно ще трябва да я пусна пак  Crossing Arms

Имам следното питане : ако Е2 е в нормални граници а 3ти ден от МЦ, а при стимулация седи по-нисък, това означава ли, че стимулацията не е правилната или просто Я не са качествени  newsm78
Днес ми е 15ти ден от МЦ, О ми е между 16-22 ден  newsm78 замислям се ако другата седмица го изследвам дали ще има някакъв смисъл, след като вече канселирахме опита  Thinking  
Как да разбера дали произвеждам годни Я  ooooh!

# 584
Магнетична, досега вадили ли сте Я на ЕЦ?

Общи условия

Активация на акаунт