Почивка на Малдивите /тема 2/

• 133 322
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Em_ma от избориените сме били на Sun island. Не го препоръчвам! До летище е - малко но постоянно кацат и излитат самолети. Рифът, ако за вас има значение е почти умрял, а цените за гмуркане доста по-високи от на доста по-скъпи хотели. Първоначално ни бяха настанили до някакъв изкоп с багер и в непосредствена близост до дискотеката, от която ни трепереха стъклопакетите на прозорците ooooh! След скандал на рецепцията и разговор с мениджъра и една нощ неспане ни преместиха в зона по наш избор, но все пак остана лошия спомен от багера и разправиите, за да ни преместят. Плюсове - има забавления, няколко ресторанта и достатъчно площ за разходки. Ние даже се придвижвахме с колела, защото сме от мързеливите.

Сега и аз да си задам въпроса. Планирам пътуване април месец и съм в колебание за билетите. Изпуснахме промоцията на катар и ако до 20 дни не пуснат нова, в което не съм сигурна минаваме на вариант flydubai. В тази връзка на връщане има стоп в Коломбо за 1 час, което малко ме притеснява. Има ли проблеми с този стоп? Не ми се иска да изпуснем връзката. Ядох я попарата преди няколко месеца, а този път сме с дете и няма да е Ок да висим по летищата.

# 331
Катарците днес ми изпратиха мейл, че имат някаква нова промоция. Не съм я гледала изобщо, но не е лошо да видиш за какво иде реч.

# 332
Bliss за бизнес класа е  Confused

# 333
  • София
Em_ma от избориените сме били на Sun island. Не го препоръчвам! До летище е - малко но постоянно кацат и излитат самолети. Рифът, ако за вас има значение е почти умрял, а цените за гмуркане доста по-високи от на доста по-скъпи хотели. Първоначално ни бяха настанили до някакъв изкоп с багер и в непосредствена близост до дискотеката, от която ни трепереха стъклопакетите на прозорците ooooh! След скандал на рецепцията и разговор с мениджъра и една нощ неспане ни преместиха в зона по наш избор, но все пак остана лошия спомен от багера и разправиите, за да ни преместят. Плюсове - има забавления, няколко ресторанта и достатъчно площ за разходки. Ние даже се придвижвахме с колела, защото сме от мързеливите.

Сега и аз да си задам въпроса. Планирам пътуване април месец и съм в колебание за билетите. Изпуснахме промоцията на катар и ако до 20 дни не пуснат нова, в което не съм сигурна минаваме на вариант flydubai. В тази връзка на връщане има стоп в Коломбо за 1 час, което малко ме притеснява. Има ли проблеми с този стоп? Не ми се иска да изпуснем връзката. Ядох я попарата преди няколко месеца, а този път сме с дете и няма да е Ок да висим по летищата.

Питенто беше на evana83, иначе съм на подобно мнение....Не бих си помислила за остров близо до летището. Ние ходим на ултра ол инклузив. За нас и рифът и храната и напитките са от нзачение. Сега разбрах от познати, че отиват на насален остров, т.е. там има и местни жители и съответно няма алкохол. Те вече са предплатили и вече са разочаровани. Съветът ми е човек да проучи повече детайли, преди да избере остров/ризорт. Иначе ние се завърнахме преди няколко дни от прекрасните Малдиви и вече ви завиждам, че ви предстои  Blush

# 334
Дъсти Уинд, не се притеснявай за Коломбо, вие няма да слизате от самолета. Ние също летяхме с флай дубай и навръщане имаше кацане в Коломбо и след час излитане за Дубай, но в Коломбо слизат само тези, които са за там или се качват нови, но другите пътници си остават в самолета.

# 335

Сега и аз да си задам въпроса. ..... минаваме на вариант flydubai. В тази връзка на връщане има стоп в Коломбо за 1 час, което малко ме притеснява. Има ли проблеми с този стоп? Не ми се иска да изпуснем връзката.

Сега се връщаме с Флай Дубай,но имахме стопове в Коломбо и в двете посоки.На връщане нашият престой в Дубай беше от 4,40 ч. до 10,50 ч. ,така че имаше пре много време да пием кафе,направихме една обиколка с такси до Атлантис,Ал Араб и Кхалифа и пак остана време да висим на гейта.Излетяхме с близо час закъснение както от Дубай за Коломбо/Мале,така и на връщане от Дубай за София.Когато ние резервирахме билетите нямаше стопове в Коломбо ,после промениха в едната посока,а впоследствие и в другата.Хиляда пъти съжалихме,че не ги отказахме и да си вземем с Катарците,защото стопът е 1 час,но и полетът до Коломбо е 1,25 ч. и така стоенето в самолета се удалжи с 2 и половина часа.,което за нас беше хипер изневрящо и повече такива гимнастики с хиляда стопа не бих си причинила.Освен това не бих пътувала повече с Флай Дубай.Най-много ме дразнеше това постоянно циркулиране на стюардите с количките с което пречеха на хората да се разхождат,да си постоят прави или да отидат до тоалетна.Да не говорим колко време трябва да ги чакаш да минат да съберат остатъците от кетъринга,започва се едно педантично отделяне и сгъване на опаковки,а всички неотворени пакетчета с гризини,десерти,шоколадчета и т.н. се отделяха и прибираха отделно,надявам се не за да се преформатират на кетъринг отново.На отиване ми омръзна да ги чакам и отидох да им занеса отпадъците лично,при което стюарда се размрънка и откровено си ме напсува.
По-назад се коментираше закъснял багаж,и моят дойде на следващия ден.Но пък на летището в Мале бяха перфектни,моментално служител ме попита дали ми липсва багаж,отправи ме към гишето,веднага се попълни документ и проследи къде е куфара.
Та като изключим протяжните и уморителни полети,почивката ни беше страхотна,изключително доволни от избора на ризорт и за 9 нощувки не сме скучали и 1 час. Peace
Посетихме местния остров към атола и абсолютно недоумявам кой изобщо ходи да отсяда на подобни места и бие толкова път,за да почива в подобна "обстановка" .... ooooh!

Последна редакция: ср, 15 фев 2017, 22:16 от Анонимен

# 336
еликсир,  вие кой местен остров посетихте?

аз намерих 2 блога за бюджетно пътуване из малдивите и прочетох хубави неща за островите с местни... - http://inselnauten.de/resort-oder-guesthouse-auf-den-malediven/   и  http://budgetmaldives.co/en/how-to-choose-a-local-island-in-maldives/

според inselnauten The Barefoot Eco Hotel (4*), Haa Alifu Atoll e на местен остров, но има хубави отзиви.

Ние ще се опитаме да посетим 2-3 острова - със сигурност Rasdhoo и Thoddoo. 

# 337
  • София
Елексир, вие в кой ризорт бяхте?

# 338
еликсир,  вие кой местен остров посетихте?

Ние ще се опитаме да посетим 2-3 острова - със сигурност Rasdhoo и Thoddoo. 
Посетихме Rasdhoo ,понеже почивахме в Курамати,с което отговарям и на cvete1 .
Вчера погледнах от любопитство в Букинга местата за настаняване на Rasdhoo,да отзивите изненадващо са много положителни,цените естествено са символични на фона на ризортите,но аз в еквивалент на нашите цигански махали не бих почивала,още повече да се трепя с часове по самолети и летища.  Все още не съм свалила снимките от телефона,като го направя ще кача няколко от уличките на острова.Да,има тук там някои по-читави къщи и хотелчета тип ранен Бг преход,но около тях е..... Sick  .Ще покажа и каква е водата пред местния плаж,там изобщо не можеш да влезеш,но предполагам,че предлагат за целта извозване с лодки до съседни островчета.

# 339
Еликсир, предстои ни почивка на Курамати- в каква вила ви беше настаняването, домашният риф близко ли е, хубав ли е? Дайвинга как се провежда, с лодка ли се ходи до някъде?

# 340
Еликсир, предстои ни почивка на Курамати- в каква вила ви беше настаняването, домашният риф близко ли е, хубав ли е? Дайвинга как се провежда, с лодка ли се ходи до някъде?
В бийч вила бяхме,те са на лагуната,където е най-хубавия плаж.Рифът започва още от плиткото,има си определени места,ще ви ги кажат още при пристигането.Колко е хубав не мога да сравня с другаде,а и ние само шнорхелирахме и то на плиткото съвсем лаишки,но сме доволни.Направихме и разходка с подводницата,за да видим рифа и на дълбоко,цената е 50 долара/човек-45 мин.От дайвинг изобщо не сме се интересували,но видях,че ги обучават желаещите,започваха от плиткото.Други,които вече явно са практикуващи виждахме да се връщат с лодката и оборудването.Ако имате въпроси,пишете в сайта,ще ви отговорят.Снощи попълних анкетата след завръщането ни и днес вече имах личен отговор от главния мениджър на Курамати с конкретика по моите малки бележки,препоръки и похвали.

# 341
Много ми е полезното инфото - благодаря Simple Smile
V2 бийч вилите ли бяхте, а кой номер /предварително да заявя/ ? А храната? Има ли нужда от репелент за насекоми?

Последна редакция: чт, 16 фев 2017, 11:27 от mkalcheva

# 342
Еликсир, и още нещо да попитам - вярно ли е че за хидроплана макс. багаж е 15 кг/куфар, ако е повече се заплаща? Островът с местно население - заслужава ли си разходка до там? Сувенири и подаръци от къде закупите? Май май въпросите станаха много......

# 343
Да,това са бийч вилите.Има нужда от репелент,въпреки,че пръскат почти ежедневно,носете си и вие,че там един Аутан е 18,50 $ .
Ние бяхме на базов инклузив и не сме посещавали ала карт ресторантите,но в основния за 9 вечери темата не се повтори нито веднъж.Само докато опитам по хапка от всичко,което ми блазни окото и преяждах,особено с ежедневното опитване на сладкиши и кремчета....добре,че плувахме и се разхождахме,та не качихме.Храната ни хареса,на вечеря винаги имаше ястия с агнешко,телешко,свинско,пилешко и морски независимо от темата на вечерта.Супите им почти винаги бяха страхотни .Виното и бирата са наливни и не ни харесаха особено,но пък компенсирахме ежедневно с коктейли (50 вида) и питиета в баровете. Crazy
Най-ценното и запомнящо се за нас са природата,обслужването и цялостната организация,за да функционира  ризорта като една перфектно поддържана система с единствена задача да направи престоя на гостите прекрасен,релаксиращ и незабравим.

# 344
Еликсир, и още нещо да попитам - вярно ли е че за хидроплана макс. багаж е 15 кг/куфар, ако е повече се заплаща? Островът с местно население - заслужава ли си разходка до там? Сувенири и подаръци от къде закупите? Май май въпросите станаха много......
А,не се притеснявай,питай каквото те вълнува.............на гишето,където взимат багажа за хидропланите теглят куфарите,не знам нашите колко тежаха,нищо не сме доплащали,ама и не сме били особено натоварени.Имаше туристи с доста обемни куфари,не видях някой да доплаща,по-скоро сигурно ги интересува общия товар,който ще се превозва на самолета.Островът с местни ти е включен в плана и си заслужава да се види ,защото все пак добиваш представа за бита на местните,а и екскурзията е само час ,така че ще имате време да се поразходите набързо и да си купите сувенири.Там магнитите са 3 $ срещу 6 $ на нашия остров и 5$ на летището,ако вземеш повечко можеш да се спазариш и на 2,50$ .Кокосов орех с ръчно изработена рисунка-4 $ .Аз си събрах мидички и парченца корали от плажа,сега са ми аранжирани на бюрото и ме усмихват всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт