Акушер-гинеколози Варна - 8

• 165 922
  • 817
  •   1
Отговори
# 525
Скрит текст:
За разлика от всички положителни мнения за Красимира Желязкова , моето далеч не е такова . И ще разкажа защо на всички млади момичета и жени , които се лутат и не знаят кого да изберат за ЖК . С мъжа ми правихме опити за бебе 3 години . Минах през няколко гинеколога във Варна , докато накрая стигнахме до Богомил Бойчев в Тутракан , който чрез стимулация с Фостимон инжекции и накрая прегнил , успя да сбъдне нашата мечта . Явно проблема ни е бил чисто овулационен . Много се чудих кой лекар във Варна да избера за ЖК . След доста прочетени теми в интернет , се спрях на Красимира Желязкова , тъй като за нея нямаше 1  лош отзив . Моя грешка . Не я познавам . Не съм и била пациент никога . Сега съм бременна в 15 та седмица . Още с първото ми посещение за установяване на бременност , със съпруга ми ни направи впечатление арогантното и отношение и студенина . Тази жена ( жена , а не лекар за мен) се усмихна един единствен път и то сигурна съм с цел да в избера за ЖК. Интуицията ми подсказваше че нещо не е наред , но все пак я избрах . Дори при положение че след първия ехограф , всеки следващ се плаща 40 лв , а болничния всеки месец по 15 лв . Бях готова да си давам парите и очаквах внимание и добросъвестно отношение . За съжаление още на следващия преглед се оказа че плацентата ми нещо не е наред , така и не ки овясни какво и ми изписа витамини за бременни , които са на рекламен постер пред кабинета и . След като вече се бях записала при нея за ЖК , на ранния скрининг ( който тя дори не обясни че ми прави ) всичко беше наред , тъй като тя не спомена никакъв проблем . След което ме изпрати в терапията за биохимичен скрининг . За младите и неопитни бременни като мен ще кажа че това е кръвно изследване , при което се установяват аномалии на плода от типа на синдром на Даун . След като резултатите излязоха звъннах в клиниката , на регистратура момичето ме помоли за имена за да влезе и види резултатите , след което ми каза : Миличка , единия ти показател е висок . Ела до кабинета да говориш с лекарката . При което аз тръгнах веднага . При влизане в клиниката измаках пациентката да излезе от кабинета и влязох аз . Вътре бяхме аз , Красимира Желязкова и момичето от регистратура , която влезе още преди мен за да каже нещо на Желязкова и ме помоли да изчакам . След което ме поканиха да вляза . Със сядането ми Желязкова ми каза : Има висок риск бебето да има Даун . И аз естествено се разплаках . А тя започна : Недей да ми ревеш , не съм казала че му има нещо на бебето ти . Не мога вече , ще абдикирам . Цитирам точните и думи . След което извади някаква брошура и ми каза : Слушай какво ти обяснявсм и опитай да се съсредоточиш , защото нищо няма да разбереш от това , което ти обяснявам . това е пренатален тест - взима се кръв от майката , безобиден е , дава 99,9 % точност в случай че искаш веднага да разбереш дали на бебето му има нещо . Струва 970 лв . Другия вариант е да чакаш 16 та седмица и да повторим с късен скрининг и отново в терапията . Ако смяташ че имаш нерви да чакаш до 16 та седмица . Ако не дай си Боже нещо му има на бебето , ще те пратя в София , където ще ти направят и амниоцентеза за да сме сигурни . Но не си мисли че ще ти излезе по- евтино , защото самата процедура е между 300 и 500 лв , с разходите по пътя и престоя ще ти излезе доста . След като и казах че ще чакам 16та седмица през сълзи и тя ме изпрати на регистратура , ми каза : Като ти минат бесовете , ако решиш нещо друго , се обади . Слава Богу , днес на феталната морфология при д-р Цонев , видяхме че бебчето е здраво и всичко е наред . Та тази жена не е лекар - тя е търговец . Алчен търговец , който ми отне съня и ми създаде параноя . Не мога да повярвам че съществуват толкова грозни душевно хора , гладни за човешко нещастие . Не ходете при нея . Сигурна съм че не съм първата опарила се . Дано съм последната .
Аз не виждам нищо нередно в това, което е направила Желязкова. Малко е директна, но си е такава. Важното е да е добър като специалист. Предложила ти е вариант да си спестиш евентуална амниоцентеза, ти си решаваш. Нали за това е този БХС. Ако феталната морфология беше достатъчна, нямаше да се прави БХС. Относно плащанията, клиниката в която работи е на Петинка Цветкова и тя е определила как и кога се плаща, а не Желязкоава. Аз когато ходих на преглед защото се съмнявах в нещо, при прегледа тя установи, че всичко е наред, но аз настоявах да ме види на видеозон. Тя се опита да ме разубеди за да не си давам парите, но аз настоях и наистина всичко беше наред.
Пълни глупости!Бхс изчислява евентуалния риск,взимат се под внимание годините на майката,пише ли пие ли и какво още там беше забравила съм въпросите.Защо ми е тази глупост ако на ФМ ще се види Даун?

# 526
  • Варна
Абе между "директна" и "откровено груба" има една тънка разлика, която тя по прочетеното е преминала. А това пък вземане на допълнителни пари за единия ехограф винаги ме е изумявало. Има лекари, които не го правят.

# 527
Скрит текст:
За разлика от всички положителни мнения за Красимира Желязкова , моето далеч не е такова . И ще разкажа защо на всички млади момичета и жени , които се лутат и не знаят кого да изберат за ЖК . С мъжа ми правихме опити за бебе 3 години . Минах през няколко гинеколога във Варна , докато накрая стигнахме до Богомил Бойчев в Тутракан , който чрез стимулация с Фостимон инжекции и накрая прегнил , успя да сбъдне нашата мечта . Явно проблема ни е бил чисто овулационен . Много се чудих кой лекар във Варна да избера за ЖК . След доста прочетени теми в интернет , се спрях на Красимира Желязкова , тъй като за нея нямаше 1  лош отзив . Моя грешка . Не я познавам . Не съм и била пациент никога . Сега съм бременна в 15 та седмица . Още с първото ми посещение за установяване на бременност , със съпруга ми ни направи впечатление арогантното и отношение и студенина . Тази жена ( жена , а не лекар за мен) се усмихна един единствен път и то сигурна съм с цел да в избера за ЖК. Интуицията ми подсказваше че нещо не е наред , но все пак я избрах . Дори при положение че след първия ехограф , всеки следващ се плаща 40 лв , а болничния всеки месец по 15 лв . Бях готова да си давам парите и очаквах внимание и добросъвестно отношение . За съжаление още на следващия преглед се оказа че плацентата ми нещо не е наред , така и не ки овясни какво и ми изписа витамини за бременни , които са на рекламен постер пред кабинета и . След като вече се бях записала при нея за ЖК , на ранния скрининг ( който тя дори не обясни че ми прави ) всичко беше наред , тъй като тя не спомена никакъв проблем . След което ме изпрати в терапията за биохимичен скрининг . За младите и неопитни бременни като мен ще кажа че това е кръвно изследване , при което се установяват аномалии на плода от типа на синдром на Даун . След като резултатите излязоха звъннах в клиниката , на регистратура момичето ме помоли за имена за да влезе и види резултатите , след което ми каза : Миличка , единия ти показател е висок . Ела до кабинета да говориш с лекарката . При което аз тръгнах веднага . При влизане в клиниката измаках пациентката да излезе от кабинета и влязох аз . Вътре бяхме аз , Красимира Желязкова и момичето от регистратура , която влезе още преди мен за да каже нещо на Желязкова и ме помоли да изчакам . След което ме поканиха да вляза . Със сядането ми Желязкова ми каза : Има висок риск бебето да има Даун . И аз естествено се разплаках . А тя започна : Недей да ми ревеш , не съм казала че му има нещо на бебето ти . Не мога вече , ще абдикирам . Цитирам точните и думи . След което извади някаква брошура и ми каза : Слушай какво ти обяснявсм и опитай да се съсредоточиш , защото нищо няма да разбереш от това , което ти обяснявам . това е пренатален тест - взима се кръв от майката , безобиден е , дава 99,9 % точност в случай че искаш веднага да разбереш дали на бебето му има нещо . Струва 970 лв . Другия вариант е да чакаш 16 та седмица и да повторим с късен скрининг и отново в терапията . Ако смяташ че имаш нерви да чакаш до 16 та седмица . Ако не дай си Боже нещо му има на бебето , ще те пратя в София , където ще ти направяти амниоцентеза за да сме сигурни . Но не си мисли че ще ти излезе по- евтино , защото самата процедура е между 300 и 500 лв , с разходите по пътя и престоя ще ти излезе доста . След като и казах че ще чакам 16та седмица през сълзи и тя ме изпрати на регистратура , ми каза : Като ти минат бесовете , ако решиш нещо друго , се обади . Слава Богу , днес на феталната морфология при д-р Цонев , видяхме че бебчето е здраво и всичко е наред . Та тази жена не е лекар - тя е търговец . Алчен търговец , който ми отне съня и ми създаде параноя . Не мога да повярвам че съществуват толкова грозни душевно хора , гладни за човешко нещастие . Не ходете при нея . Сигурна съм че не съм първата опарила се . Дано съм последната .
Аз не виждам нищо нередно в това, което е направила Желязкова. Малко е директна, но си е такава. Важното е да е добър като специалист. Предложила ти е вариант да си спестиш евентуална амниоцентеза, ти си решаваш. Нали за това е този БХС. Ако феталната морфология беше достатъчна, нямаше да се прави БХС. Относно плащанията, клиниката в която работи е на Петинка Цветкова и тя е определила как и кога се плаща, а не Желязкоава. Аз когато ходих на преглед защото се съмнявах в нещо, при прегледа тя установи, че всичко е наред, но аз настоявах да ме види на видеозон. Тя се опита да ме разубеди за да не си давам парите, но аз настоях и наистина всичко беше наред.
Пълни глупости!Бхс изчислява евентуалния риск,взимат се под внимание годините на майката,пише ли пие ли и какво още там беше забравила съм въпросите.Защо ми е тази глупост ако на ФМ ще се види Даун?
Като видя такъв отговор ми се отщява да обяснявам каквото и да било. Ами тогава не си правете БХС. Даже не ходете на прегледи. Ето ако девойката не беше ходила при Желязкова, нямаше да и правят БХС и щеше да си спести тревогите. И така 9 месеца спокойствие, пък като роди каквото сабя покаже.  ooooh!
Месечинка, чак откровено груба не е, просто е доста земна и се държи по свободно с пациентите. Тя работи в частна клиника, която трябва да се издържа, знаеш, че в частните центрове всичко се плаща, а нейният видеозон е висок клас. Аз ходих на ЖК, където не плащах видеозоните, но беше такава барака, че до последно не можеше да види пола, естествено, че не съм останала само с ЖК.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2017, 09:31 от Freyda

# 528
Скрит текст:
За разлика от всички положителни мнения за Красимира Желязкова , моето далеч не е такова . И ще разкажа защо на всички млади момичета и жени , които се лутат и не знаят кого да изберат за ЖК . С мъжа ми правихме опити за бебе 3 години . Минах през няколко гинеколога във Варна , докато накрая стигнахме до Богомил Бойчев в Тутракан , който чрез стимулация с Фостимон инжекции и накрая прегнил , успя да сбъдне нашата мечта . Явно проблема ни е бил чисто овулационен . Много се чудих кой лекар във Варна да избера за ЖК . След доста прочетени теми в интернет , се спрях на Красимира Желязкова , тъй като за нея нямаше 1  лош отзив . Моя грешка . Не я познавам . Не съм и била пациент никога . Сега съм бременна в 15 та седмица . Още с първото ми посещение за установяване на бременност , със съпруга ми ни направи впечатление арогантното и отношение и студенина . Тази жена ( жена , а не лекар за мен) се усмихна един единствен път и то сигурна съм с цел да в избера за ЖК. Интуицията ми подсказваше че нещо не е наред , но все пак я избрах . Дори при положение че след първия ехограф , всеки следващ се плаща 40 лв , а болничния всеки месец по 15 лв . Бях готова да си давам парите и очаквах внимание и добросъвестно отношение . За съжаление още на следващия преглед се оказа че плацентата ми нещо не е наред , така и не ки овясни какво и ми изписа витамини за бременни , които са на рекламен постер пред кабинета и . След като вече се бях записала при нея за ЖК , на ранния скрининг ( който тя дори не обясни че ми прави ) всичко беше наред , тъй като тя не спомена никакъв проблем . След което ме изпрати в терапията за биохимичен скрининг . За младите и неопитни бременни като мен ще кажа че това е кръвно изследване , при което се установяват аномалии на плода от типа на синдром на Даун . След като резултатите излязоха звъннах в клиниката , на регистратура момичето ме помоли за имена за да влезе и види резултатите , след което ми каза : Миличка , единия ти показател е висок . Ела до кабинета да говориш с лекарката . При което аз тръгнах веднага . При влизане в клиниката измаках пациентката да излезе от кабинета и влязох аз . Вътре бяхме аз , Красимира Желязкова и момичето от регистратура , която влезе още преди мен за да каже нещо на Желязкова и ме помоли да изчакам . След което ме поканиха да вляза . Със сядането ми Желязкова ми каза : Има висок риск бебето да има Даун . И аз естествено се разплаках . А тя започна : Недей да ми ревеш , не съм казала че му има нещо на бебето ти . Не мога вече , ще абдикирам . Цитирам точните и думи . След което извади някаква брошура и ми каза : Слушай какво ти обяснявсм и опитай да се съсредоточиш , защото нищо няма да разбереш от това , което ти обяснявам . това е пренатален тест - взима се кръв от майката , безобиден е , дава 99,9 % точност в случай че искаш веднага да разбереш дали на бебето му има нещо . Струва 970 лв . Другия вариант е да чакаш 16 та седмица и да повторим с късен скрининг и отново в терапията . Ако смяташ че имаш нерви да чакаш до 16 та седмица . Ако не дай си Боже нещо му има на бебето , ще те пратя в София , където ще ти направяти амниоцентеза за да сме сигурни . Но не си мисли че ще ти излезе по- евтино , защото самата процедура е между 300 и 500 лв , с разходите по пътя и престоя ще ти излезе доста . След като и казах че ще чакам 16та седмица през сълзи и тя ме изпрати на регистратура , ми каза : Като ти минат бесовете , ако решиш нещо друго , се обади . Слава Богу , днес на феталната морфология при д-р Цонев , видяхме че бебчето е здраво и всичко е наред . Та тази жена не е лекар - тя е търговец . Алчен търговец , който ми отне съня и ми създаде параноя . Не мога да повярвам че съществуват толкова грозни душевно хора , гладни за човешко нещастие . Не ходете при нея . Сигурна съм че не съм първата опарила се . Дано съм последната .
Като видя такъв отговор ми се отщява да обяснявам каквото и да било. Ами тогава не си правете БХС. Даже не ходете на прегледи. Ето ако девойката не беше ходила при Желязкова, нямаше да и правят БХС и щеше да си спести тревогите. И така 9 месеца спокойствие, пък като роди каквото сабя покаже.  ooooh!
Месечинка, чак откровено груба не е, просто е доста земна и се държи по свободно с пациентите. Тя работи в частна клиника, която трябва да се издържа, знаеш, че в частните центрове всичко се плаща, а нейният видеозон е висок клас. Аз ходих на ЖК, където не плащах видеозоните, но беше такава барака, че до последно не можеше да види пола, естествено, че не съм останала само с ЖК.
Естествено че няма да си правя!Това си е мой избор и мнение.Който иска да пълни джобовете на лаборатории и лекари нека да го прави!За какво ми е ?Да ми излезе вероятно 1:50 като на нея ,да не мога да спя да дам 1000лв за пренатест щото много имам?Ми извинявай както казах изказвам мнение,това че ти си убедена в нещо не значи че е така!

# 529
  • ВАРНА
Мнения за д-р Уляна Петкова в новия мед.център Вива във Възраждане? Ще поставям спирала  Thinking

Къде се намира този център?

Извинявам се,НОВА е центъра  Blush  http://novavarna.com/

# 530
  • Варна
Естествено че няма да си правя!Това си е мой избор и мнение.Който иска да пълни джобовете на лаборатории и лекари нека да го прави!За какво ми е ?Да ми излезе вероятно 1:50 като на нея ,да не мога да спя да дам 1000лв за пренатест щото много имам?Ми извинявай както казах изказвам мнение,това че ти си убедена в нещо не значи че е така!
[/quote]

От БХС си има полза и това изследване задължително трябва да се прави от бъдещи мами.
Но! Най-важната част от него, по-точно ехографското измерване трябва да бъде направено при СЕРТИФИЦИРАН специалист за това. А това не са акушер-гинеколози, които преглеждат по ЖК във Варна, а специалисти за фетална морфология. Ако не искате да ви излизат фалшиво-положителни резултати, просто не ходете на един обикновен гинеколог за тази част от БХС. През 12та седмица бебето е много малко, и непрекъснато се движе. Достатъчно е да да сгрешат размера на нухалната транслуценция с 1 мм и вече сте в рискова група.
Всеки си прави избора за своето неродено дете. И да пишем по форумите колко е безполезно, при положение, че не сме достатъчно информирани е некоректно.
Фетална морфология НЕ МОЖЕ да отхвърли риска за Даун и за други хоромозомни заболявания. Поразровете се из форума - има случаи на момичета, които са пренебрегнали БХС, защото някой велик доктор им е казал, че и феталната морфология върши същата работа. А се е оказало, че не е така.
Категоричното отхвърляне на високия риск може да стане само с амниоцентеза. Но за да не се стига до там, избирайте специалисти в областа на фетална морфология за БХС.

# 531
Сега ме следи Мария Желязкова в Сити клиник . Тя ме познава от ученичка . Яд ме е че не се записах при нея в началото . БХС си го платих 40 лв в тврапията и ми казаха онлайн да си чакам резултатите . При което в поле резултати за пациента  за Даун ми беше 1:960 , а в полето резултати за лекаря 1:150 . Това 1 :150 и се е видяло възможност да изкара пари от мен . Неприятното в случая е че създаде умишлено страх у мен да не би детето ми да е болно , с цел да се облагодететлстяа с пари. Ето това е нередното . Вместо да ми го изтупа ей така като информация и после да ми каже : не реви , можеше ако наистина има за цел да ме успокои , да подходи по друг начин. И не е искала да ми спести амниоцентеза , а целта и беше да ми източи 1000 лв . Със старите си пациентки може би не прави такива неща , но мен ме гледаше като куфар с пари от самото начало , а дори и на плацентата ми и няма нищо , а тя беше казала че не е наред. Това не е специалист .  Не бях спала сума ти и нощи и корема ми беше на топка от нейното заключение . Това е нередното . Бясна съм и си казах че ско бебето ми е здраво , ще напиша всичко за да се прочете и от други момичета . Относно БХС Цонев ми каза че от всичко вече правят бизнес и че се е стигало дори до съд . В съда взимали под внимание резултатите от скрининга .

# 532
От БХС си има полза и това изследване задължително трябва да се прави от бъдещи мами.
Но! Най-важната част от него, по-точно ехографското измерване трябва да бъде направено при СЕРТИФИЦИРАН специалист за това. А това не са акушер-гинеколози, които преглеждат по ЖК във Варна, а специалисти за фетална морфология. Ако не искате да ви излизат фалшиво-положителни резултати, просто не ходете на един обикновен гинеколог за тази част от БХС. През 12та седмица бебето е много малко, и непрекъснато се движе. Достатъчно е да да сгрешат размера на нухалната транслуценция с 1 мм и вече сте в рискова група.
Всеки си прави избора за своето неродено дете. И да пишем по форумите колко е безполезно, при положение, че не сме достатъчно информирани е некоректно.
Фетална морфология НЕ МОЖЕ да отхвърли риска за Даун и за други хоромозомни заболявания. Поразровете се из форума - има случаи на момичета, които са пренебрегнали БХС, защото някой велик доктор им е казал, че и феталната морфология върши същата работа. А се е оказало, че не е така.
Категоричното отхвърляне на високия риск може да стане само с амниоцентеза. Но за да не се стига до там, избирайте специалисти в областа на фетална морфология за БХС.

[/quote]Съгласна съм за фетална.За сега съм се спряла на Стоилов от Добрич,макар че при мен е рисково да пътувам,но тук във Варна не виждам кой.Миналия път ме гледа Цанев ли беше Цонев ли забравих го вече.Ами ега то феталната 5 Мин .ехограф точно +една 3д снимка черно бяла и това беше.Мъжа ми като му обяснявах че продължава 30мин и се настани да гледа,остана с отворена уста.

# 533
С Красимира Желязкова беше целия проблем . Тя ми каьа че ако бебето не е наред според БХС , ще ме праща на амнио в София . По съвпадение на фамилиите новата ми лекарка се казва Мария Желязкова .

# 534
Баш си е груба Желязкова . И честно казано нито ми в обяснено за какво трябва да ходя е терапия , нито ми казаха че ще плащам . А уж всички необходими изследвания при бременната били безплатни . Честно казано след като минах през всичко това , вече не бих отишла на БХС , а на ФМ за моя успокоение . На ФМ ще се видят белези на заболяването , а доколкото разбрах БХС е чиста статистика . Раждали се сбебета с добри показатели , но болнички и такива с лоши нива , но здравички. Тогава къде е смисъла на БХС? Одобрявам ехографа като цяло , не и това кръвно изследване . Цонев и мен ме видя за 15 мин , но не държа да са 30,40 стига да се види че всичко е наред. Аз в началото така я избрах красимира Желязкова - да отделяла време , да гледала както трябва . Мерси , вече не искам . Славчев не избрах пред нея , защото чувах че много бързо минавали при него пациентките , джаста праста започнал да гледа и той , въпреки че покрай мен всяка 2ра е родила при него . Е, в Сити клиник ехографа не е толкова добър , но лекарката ми е с дългогодишен опит , познава и мен и организма ми над 10 години. Дано всичко е наред накрая и бебо да се роди жив и здрав . 
Скрит текст:

# 535
lgramatikova извинявай заблудих се от фамилиите.Аз също съм при Желязкова(Мария) много мила човечна и отзивчива,но този път ще пробвам при друг.Много я уважавам но бременността ми е проблемна и не искам да завърши фатално както предните пъти.

# 536
desitoveee , пожелавам ти всичко да завърши добре този път и да се радваш на мила рожба .

# 537
че  от кога е по здравна?Аз си го платих или декември м.г. или януари тази година не помня
Аз си го платих и ранния и късния по 40 лв е кръвния в терапия. Юли и август тази година ги правих.

. И честно казано нито ми в обяснено за какво трябва да ходя е терапия , нито ми казаха че ще плащам . А уж всички необходими изследвания при бременната били безплатни .
Е, как се съгласяваш да ходиш да ти вземат кръв и то в Терапия без да си наясно за какво, не питаш ли?
Кой ти е казал, че всички необходими изследвания за бременни са безплатни? Няма такова нещо. Аз също си плащам допълнителните ехографи, изследванията извън пакета по ЗК. Да не ти казвам, и че потребителска такса ми взимаха въпреки, че сме освободени от нея.

# 538
Не съм питала за какво е . Това ми е първа бременност , явно съм прекалено наивна да мисля че здравеопазването в тая държава е на ниво . А ти защо плащаш потребителска такса? Не питаш ли защо се плаща?по отношение на това кой ми казва че изследванията са безплатни- лаборантката , която ми взе кръвта в центъра на Петинка Цветкова , тъй като изрично попитах какво трябва и какво не трябва да плащам . Освен това повечето майки около мен споделят : една стотинка не съм платила докато бях бременна . 
че  от кога е по здравна?Аз си го платих или декември м.г. или януари тази година не помня
Аз си го платих и ранния и късния по 40 лв е кръвния в терапия. Юли и август тази година ги правих.

. И честно казано нито ми в обяснено за какво трябва да ходя е терапия , нито ми казаха че ще плащам . А уж всички необходими изследвания при бременната били безплатни .
Е, как се съгласяваш да ходиш да ти вземат кръв и то в Терапия без да си наясно за какво, не питаш ли?
Кой ти е казал, че всички необходими изследвания за бременни са безплатни? Няма такова нещо. Аз също си плащам допълнителните ехографи, изследванията извън пакета по ЗК. Да не ти казвам, и че потребителска такса ми взимаха въпреки, че сме освободени от нея.

# 539
Потребителска такса плащах до 3тия месец, защото ми искаха. От четене и питане, научих много неща, вече не я плащам.
Лаборантката те е излъгала, дори и с направление пак се плаща по 2 лв за вземане на кръв, и 2 лв за секрет.
И на мен ми е първа бременност и хабер си нямам, но питам, чета, разпитвам...
Те и циганките една стотинка не са давали и раждат, като стой та гледай, но това мен не ме успокоява.
Около мен майките се следят на 2 места, едно ЗК, и отделно при друг специалист, за да няма изненади. Плаща се всичко, ако искаш някакво внимание. Един пакет за следене на бременността е около 700 лв в частните болници, как искаш теб да те следят безплатно.

Общи условия

Активация на акаунт