Бебето повръща много

• 3 189
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте, мами Simple Smile

По време на бременноста ми четох много от форума и вашите съвети и уроци страшно ми помогнаха. Сега си имам малка бебонка на 2 месеца и съм много щастлива. Малката вече се поуспокои  имам повечко време, та най-накрая си нарпавих регистрация Simple Smile.

Искам да ви попитам нещо - кърмя я, но имам по 60-70 грама и я дохранвам с по още 40-тина грама. Много повръща обаче. Постоянно. И имам чувството, че каквото изяде и после го повръща, че и повече. Педиатърката ни каза, че не е проблем, но аз не искам да и е празно стомахчето.
Моля да споделите ако някои е имал подобен проблем и какво да направя.

# 1
  • Варна
А защо дохранваш? Да не би просто да и идва много?

# 2
Ами казват, че трябва вече по 100-110 грама да си хапва и затова. Пробвала съм няколко пъти да не я дохранвам, мислех, че и идва много, но пак същото.

# 3
  • Куциндрел
А, ако не дохранваш бебето, то повръща ли?
Има разлика дали е повръщане или връщане. На фонтан ли е това повръщане или връща само част от храната?

# 4
  • Пазарджик
Така описано ми се струва ,че сте с рефлукс.Ако повръща на фонтан..Възможно е и от прехранване,но пък тя хапва около 100гр което според мен е добре.Колко често похапвате?

# 5
Здравейте,

ами през 3-4 часа попринцип, но тя на 3-тия вече не издържа и не я карам да чака Simple Smile

# 6
  • Пазарджик
Потърси мнение от добър педитър.Храните се отлично.Ако повръща на фонтан  и се окаже рефлукс ще ви изпишат капки и би трябвало да намалеят повръщанията.Израства се около 6тия месец.

# 7
...кърмя я, но имам по 60-70 грама и я дохранвам с по още 40-тина грама...
Няма как да разберете колко кърма е изяла, освен ако не мерите с кантарче преди и след кърмене.
Ако сравнявате с изцедено - то е по-малко, бебето успява да дръпне повече от помпата.
Ако след кърмене детето е спокойно и не търси повече не давайте добавка. Ако има признаци, че е още иска, тогава.

Но щом казвате, че повръща и без дохранване е добре да се консултирате и с друг лекар за второ мнение. Наистина е нормално бебета да връщат по малко, но ако е на фотан, както вече ти писаха и другите преди мен, консултацията е задължителна. Най-вероятно няма нищо, но не чакайте, за ваше успокоение Peace

# 8
Благодаря ви много за мненията и съветите,
в действителност я тегля преди и след всяко хранене. Знам, че кърмата ми не е много и затова се налага постоянно с кантара Simple Smile
Надявам се, че всичко ще е наред, наистина

# 9
Спираш да я дохранваш.
Кърмиш я на 1-2 часа, ако е необходимо. Това на 3 часа няма нищо общо с кърменето.
Махаш добавката, с шишето взима и много въздух, ефекта от което може да е млякото навън.. 
И хем кърмата ще ти се увеличи от честото кърмене, хем няма да й претоварваш корема и да повръща.

И пак не казваш - на фонтан ли повръща? Или просто връща 1-3 супени лъжици?
Двете са съвсем различни.

Дръж я повече време права хубаво да оригне.

# 10
Спираш да я дохранваш.
Кърмиш я на 1-2 часа, ако е необходимо...
Това ще помогне за увеличаване на кърмата  Peace
Обаче тя казва, че и без дохранване пак повръща.

И пак не казваш - на фонтан ли повръща? Или просто връща 1-3 супени лъжици?
Двете са съвсем различни.

Дръж я повече време права хубаво да оригне.
Peace

# 11
мхм.. затова питам какво е "повръща" за нея..

Имам опит с двама повръщачи, които буквално ме заливаха на фонтан ежедневно и следваше къпане и пране на де що има наоколо, защото подгизвахме в комплект Crazy Те това е повръщане..

Другите малки отечки или поплювки след хранене са си съвсем натуррално бебешки изпълнения, нищо тревожно.

# 12
Ами честно казано изглежда като да връща по-скоро. Имали сме и фонтани, но те са от време на време.

# 13
Връщането е физиологично и е нормално.
Спри с дохранването (може да не й понася особено АМ.. )
Пробвай само на кърма с по-често кърмене за няколко дни и спри да я теглиш. Гледай да има достатъчно пишкани и акани памперси.
И я претегли след 3 дни да речем, не през 1/2 час...

# 14
Моя син повръщаше много ама страшно много! След всяко ядене имах чувството, че връща повече от колкото е изял! Стомахчетата на бебета не са развити добре почти всяко бебе връща едни малко, други повече...  Ако бебечето наддава добре няма място за притеснение! Знам, че е много кофти да миришете все на вкиснато и  да се преобличате по 100 пъти, но някъде след 4/5 месец нещата ще си дойдат на мястото. Колкото до кърменето дохранването е началото на края на кърмата ти добре е да го знаеш за да прецениш дали искаш да продължиш да кърмиш или не.  По какво реши, че не и достига? Бебето иска да суче не само, когато е гладно! То задоволява сукателния си рефлекс, успокоява се и най-важното колкото повече суче толкова повече ще се стимулира организма ти да произвежда кърма! В началото сина ми беше залепен за гурдата ми буквално! Нямах 5 мин почивка, нямах време, не можех да ида никъде без него... трудно е няма да те лъжа, но си струва! Няма как да разбереш с така нареченото пробно хранене, защото всеки път бебето поема различно количество кърма. Няма как и да разбереш с помпа, защото тя не може да изтелги толкова колкото бебето докато суче! Вземи си чая на Хип сза стимулация, остави бебето да суче колкото и когато пожелае и си повтаряй, че повръщането е нормално и е само период! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт