Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 886
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
  • Germany

Отделно от това се изумих що за език е това! Нямах представа, че пишат на кирилица и въобще не съм чувала май монголска реч, но не си я и представям като чета това описание на Chanel 5 ooooh! Joy
Цитат
Бүх цаг үеийн алдартай үнэртэн төдийгүй борлуулалтаараа болон нэр хүндээрээ одоо ч дэлхийд тэргүүлсээр яваа. Альдегидны үнэр давамгайлсан классик сүрчиг. Эмэгтэйлэг шүү нээрээ.Миний ээжид маш сайхан зохидог.
Joy Joy Joy Chanel 5 Жиг Так edition Mr. Green, така ми звучи на монголски  Mr. Green От цялата работа разбрах, че има алдехиди, така че, не е мой, хич даже  Mr. Green Wink
Шегата настрана, но в парфюмни групи и форуми съм срещала няколко монголски парфюмани на много високо ниво  Peace Това, че не ги познаваме и не знаем нищо за тях, не е гаранция, че хората не се развиват парфюмно и ако е така, нормално е да имат форум на техния език. А за фрагрантика на български, някой има ли желание, да влезе в контакт със собствениците? Мисля, че няколко човека от форума поддържат личен контакт с тях? Няма как да стане, без да опитаме поне  Peace

# 91
Няма къде, освен от частна колекция. Няма го нито в магазини, нито в сайтове. Не страдай обаче, няма да ти хареса.
Мда, червеното Долче е чудно, така е  Party

Момините сълзи докарват доста ретро полъх, дори и самият парфюм да не е с такава идея. Защо точно на това се спря?
 Червеното Долче, на китката на жената има трайност по - малко от два часа. Изборът ми за арабския парфюм е изключителната им трайност, не знам на кой цвят да се спра. изборът е голям. Верно ли е, че жени, които почти не се потят, т.е. потните им жлези не функционират напълно, трайността на парфюмите е малка?

# 92
  • София
Ако трябва да сме съвсем точни, не потните жлези, а мазната кожа задържа повече парфюма. Заради това жените със суха кожа могат да ползват хидратиращи лосиони, това ще направи парфюмите им по-трайни.

# 93
Не е вярно това за потенето. Peace

# 94
Определено. Да не говорим пък потенете колко изменя парфюма върху кожата.  Sick

Бях си напръскала шията с Валентино Дона и след два часа реших, че ще ходя на фитнес. Ухаех на котешка пикня след това.

Последна редакция: ср, 23 мар 2016, 23:27 от Джия

# 95
Ако трябва да сме съвсем точни, не потните жлези, а мазната кожа задържа повече парфюма. Заради това жените със суха кожа могат да ползват хидратиращи лосиони, това ще направи парфюмите им по-трайни.
  Няма суха кожа, нормална е. Мека и гладка, като кадифе. Просто не се поти, за това ми щукна, че не задържа парфюмите. От арабските нещо пробвано имате ли.

# 96
  • София
Не ми звучи интригуващо, но знае ли се.Новият ексклузив на Шанел е факт
http://www.fragrantica.com/news/Chanel-Boy-New-Perfume-7734.html

# 97
И аз наскоро четох някакви мнения за Baccarat Rouge 540 Maison Francis Kurkdjian (не съм го пробвала, надявам се да мога скоро) и интересното, което научих е, че аромата е замислен и осъществен още през 2014 година, когато представители на Baccarat (компания изработваща кристални предмети и бижута, да кажем като Lalique) са се свързали с Francis Kurkdjian с молбата да съзададе аромат за 250 годишнината им и съответно юбилейният аромат да е лимитиран и в Baccarat кристална бутилка, като резултата е:
http://www.fragrantica.com/perfume/Baccarat/Rouge-540-29224.html
И чак през 2015 се явява по-достъпната версия (ако изобщо може да се нарече така предвид цените на бранда) вече за Maison Francis Kurkdjian . Ароматът бил инспириран от червения кристал, с който Baccarat били известни и постигнат при съответната температура...

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 01:08 от Zozina

# 98
  • The Evergreen State
здравейте! обичам много момина сълза ,никога не съм носила нещо подобно и се зачудих дали може да ми препоръчате някой парфюм ? ама все пак да успея да го намеря онлайн Praynig  благодаря предварително!

vin4o пробвай ето този http://www.fragrantica.com/perfume/Miu-Miu/Miu-Miu-31468.html

По темата за муска не успявам да го различавам като повечето от вас но според фрагрантика го има в базите на повечето парфюми които имам. Явно съм фен  Simple Smile

# 99
Много ми е интересен и го чакам отдавна с нетърпение. За съжаление е с нови, завишени зени. Струва 40 евро повече за малката бутилка.
Дали и другите Ексклузиви ще се продават с нови цени?

# 100
  • Франция
Много ми е интересен и го чакам отдавна с нетърпение. За съжаление е с нови, завишени зени. Струва 40 евро повече за малката бутилка.
Дали и другите Ексклузиви ще се продават с нови цени?
Цените на сайта на Шанел са си все още старите.
Аз също го очаквам с голям интерес, а и новия Hermessence Muguet Porcelain  Simple Smile Досега не съм успяла да открия моята момина сълза и възлагам големи надежди на мосю Елена. При все че съм убедена, че ароматът ще е много повече Porcelain, отколкото Muguet, както е с всичките му парфюми.

# 101
  • София
Момичета, благодаря ви за вниманието, трогнахте ме наистина  Heart Eyes

Скрит текст:
Аз всъщност бях далеч и в пълна безопасност, но много приятели и колеги са били точно в епицентъра и на двете събития, та по-скоро това беше притеснителното, докато се чуя с всички да се уверя, че са добре.. съответно пък моите хора мен ме засипаха с обаждания и съобщения да се уверят, че аз съм добре.. та така.. лудница малко, но сме живи и здрави, а вече и на БГ почва  Blush

По темата (животът продължава  Flutter), мускусът наистина е една от любимите ми съставки, предимно в чистото и перилно проявление обаче. Близките ми срещи от третия вид с чудеса като Musc Ravageur и Musc Koublai Khan съвпадат изцяло с тези на kovatcheva - нечистоплътно, и меко казано оттам нататък плътския елемент на мен ми липсва  Confused

Големи любимци са ми Нарцисо Есънс, особено във варианта муск, в който поне според мен има не толкова повече муск, колкото тамян, също любима съставка. В тази тоналност ми е донякъде и L`orpheline Serge Lutens, пак комбинация между тамян и мускус. Изобщо много харесвам интерпретацията на мускуса на бранда, Narciso Rodriguez For Her също ми е любим, и също любимата ми версия е мускусната, в която наистина има (както името подсказва) повече мускус.

Други мускуси, които много харесвам - Serge Lutens Clair de Musc, L'Erbolario Muschio bianco ("muschio" по принцип означава мъх, но в парфюма има и мускус Wink ), White Musk Tesori d`Oriente (почти 1:1 е с Монтал-ския, но е за смешни пари).  

Кофти това за ексклузивите на Шанел  Confused Последно преди 3-4 седмици купувах на една мацка, бяха си със старите цени все още (133 беше малкия, за големия не помня какво ми казаха).

# 102
  • някъде под слънцето...
Няма къде, освен от частна колекция. Няма го нито в магазини, нито в сайтове. Не страдай обаче, няма да ти хареса.

.А недей така, хубава си е Вендетата, (що комплименти и пламенни възторзи е отнесла). и дамската у мъжката.Дамската я имаха все още   когато ходих последния път в съкровищницата.,но мъжката изкупих всички налични количества за племенника ми, който я обожава, въпреки че е само на.  27.
ЛМ и той я харесва, и затова също се уреди с едно флаконче.От време на време и аз се пръскам.Разкишен класен аромат.
Като стана въпрос за бабички., вчера подписвам договор с клиент и след формалностите жена му, около 70 те, и двамата с висок финансов статус ме попита какво в е прекрасното ухание около мен.
 Погледнах годината на лансиране на Еаu du Soir.уж не е бабичка, но вече е на 26,.
Когато пуснаха ориентал версията я разучавах и бях я размисли за придобиването и.Отказах се.Клонинг е.Хубав, но все пак клонинг.
Имам червената баба Долче от времето, когато беше италианка, от първите издания,  в червена  мъхеста кутия.Супер траен и присъствен парфюм
Четейки за парфюма в   шише от кристал Бакара,  в главата ми нахлува красивите кристални флакони ма Лалик. невероятни, като произведения на изкуствотото.То и цените им бяха солени.Но е ясно, ме плащал не толкова за парфюма, колкото за флакона.
По едно време до тях бяха сложили и юбилейния парфюм на Трзор Tresor diamant noir.едуния от 20 произведени се продаваше тук.Невероятно красиво бутилче на доста прилични цена.Бяха сложили 300 евро в повече от това, което казва фрагантика.

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 16:26 от sl

# 103
По темата за Лалик, наскоро четох едно интервю на Nathalie Lorson - тя е създателката на Encre Noire Lalique (и много други аромати, разбира се), но специално разказваше за работата си за Lalique и по-конкретно, когато е започнала работата си по Encre Noire, тогава Lalique са били почти неизвестна в парфюмерията фирма и са искали да направят нещо различно, с което да се откроят, та по този случай бюджетите не са били ограничавани, имала е достъп до много скъпи и много като количество материали...Мисълта ми, че ако вземем предвид тези нейни изказвания, най-вероятно ароматите на Лалик не са само красива бутилка, но и може би са качествени (аз имам само един и не мога да се изкажа). Сравняваше например с работата си за Лореал, където работела по няколко  аромата за 1 ден, обясняваше, че в Лалик въобще не се интересували от цената и времето за което ще се постигне искания от тях аромат...Та Лалик са може би повече от красиво шише...просто така излиза..Но също така е факт, че щях да си купя  Living Lalique само заради шишето (отказах се).

# 104
Ново от Montale Oudmazing Heart Eyes
Описанието му е стхотнооо. Heart Eyes

Montale стартира Oudmazing, нов унисекс парфюм за 2016 г.

Новото издание е класифицирано като сладък флорално мускусен аромат, наситен с плодови нотки. Композицията му се разкрива с портокал и бергамот от Сицилия, круша и смокиня, подсилени с дървесни акорди от агар. Сърцето е изградено от неустоим Египетски жасмин, листа от пачули и леко горчив ирис, водещи към сладката и плътна основа, съставена от кожа, бял мускус, грозде и ванилия от Мадагаскар.

Общи условия

Активация на акаунт