Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 897
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
Някой знае ли дали DUPONT Pour Femme eau de parfum е спрян от производство
Не, не мисля - преди 3 месеца си го упих от "Венера" /имаше го и в www.parfum-bg.com, но по-скъп/, "blind buy", както се казва. Парфюмът наистина е много траен, шлейфов, но аз определено съжалявам, че го купих без тест. При мен трайността е повече от добра: от 07 ч. сутринта до обяд на следващия ден /без преувеличаване/ върху кожа, за дрехите - няколко дни.
След като изчетох толкова суперлативи във www.fragrantica.com & www.fragrantica.ru, бях останала с твърдото убеждението, че НЯМА НАЧИН да НЕ МИ хареса. Пирамидата също ме впечатли силно.
Аз съм от поколението, което се радваше безкрайно на малки дребни "радости", като розовия Body Mist /говоря за 1980 г./, на червеното Flamme /1982 г./, ... имаше един Pulsions /уникален ми се струваше тогава, но все пак беше 1987 г./, Soir de Paris /1993 г./, IF /1995 г./, на Massumi /на което беше писано, че много приличал/ - НО(!) аз не открих нищо подобно! Според моите усещания и възприятия, парфюмът е прекалено старомоден, не носи на сетивата ми очакваната радост и удовлетворение, по някакъв странен начин ми "киселее", дори някак ме натъжава. Не е от онези стари класики, които ти се иска да носиш още, и още, и винаги да ти се намира, да ти е подръка. Пак казвам - мое мнение, с което е абсурдно да ангажирам някого. Peace

# 121
  • от един красив град
Здравейте, следя темата с интерес и ще продължавам така. Явно харесвам мускуси, в повечето ми парфюми това е една от съставките в базата.
От няколко дена в главата ми е този парфюм http://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Paradiso-28609.html вчера го тествах на блотер и много ми допадна. Чудя се обаче, как е като трайност? Ако някой има наблюдения да сподели.
Хубав ден  bouquet

# 122
Някой знае ли дали DUPONT Pour Femme eau de parfum е спрян от производство
Не, не мисля - преди 3 месеца си го упих от "Венера" /имаше го и в www.parfum-bg.com, но по-скъп/, "blind buy", както се казва. Парфюмът наистина е много траен, шлейфов, но аз определено съжалявам, че го купих без тест. При мен трайността е повече от добра: от 07 ч. сутринта до обяд на следващия ден /без преувеличаване/ върху кожа, за дрехите - няколко дни.
След като изчетох толкова суперлативи във www.fragrantica.com & www.fragrantica.ru, бях останала с твърдото убеждението, че НЯМА НАЧИН да НЕ МИ хареса. Пирамидата също ме впечатли силно.
Аз съм от поколението, което се радваше безкрайно на малки дребни "радости", като розовия Body Mist /говоря за 1980 г./, на червеното Flamme /1982 г./, ... имаше един Pulsions /уникален ми се струваше тогава, но все пак беше 1987 г./, Soir de Paris /1993 г./, IF /1995 г./, на Massumi /на което беше писано, че много приличал/ - НО(!) аз не открих нищо подобно! Според моите усещания и възприятия, парфюмът е прекалено старомоден, не носи на сетивата ми очакваната радост и удовлетворение, по някакъв странен начин ми "киселее", дори някак ме натъжава. Не е от онези стари класики, които ти се иска да носиш още, и още, и винаги да ти се намира, да ти е подръка. Пак казвам - мое мнение, с което е абсурдно да ангажирам някого. Peace
  Какво сте озадачени толкова? Ето го поста, където се прави реклама на Венера и пифун бг. Всички знаем какво и на какви цени се продава там. Ментета от най - нисък клас. Само да няма възмутени, моля.

# 123
  • София
sandokanchev - нужно ли е толко често да споделяш вече извествното на всички твое мнение, че он-лайн се продават само долнопробни ментета, а в реалните магазини - разредени нискокачествени оригинали, правени за тъмните балкански пазари?

Защо просто не споделиш нови впечатления от някой парфюм, който е оставил следа и емоции у теб или опишеш твоите възприятия по конкретната тема - в случая мускус, дай примери с любими или нехаресвани от теб парфюми, въобще  има много начини да се пише за самите парфюми, пък това кои парфюми и магазини са ментата, нека всеки сам си прецени.

Лека полека вървим към пролетта и затоплянето, и независимо от сегашните изненадващи студове,  искам да обърна внимание на един мъжки парфюм, който перфектно би се вписал в следващите три сезона - Alfred Dunhill - Icon

Скрит текст:

Страхотен и изискан аромат, който започва много свежо и естесетвено с нотки на чудесно нероли и бергамот, а много бързо след това аромата на автентична хвойна набира скорост и дава още по-зелено горско усещане Crazy В последствие хладен ветивер изплува по много харомоничен начин, с подкрепата на меки подправки и свежа, ароматична, модерна лавандула...
Впечатленията ми от Dunhill Icon са отлични  - много изискан, стилен, харомничен и естестевно звучащ парфюм, който има характер и мога да кажа, че излиза от тенденцията за сладки мъжки аромати.
До този момент, познавах два парфюма на Dunhill -Desire for a Man и Custom, като Custom особено ми хареса и смятам, че е любопитен - ябълка, мек тамян и кедър, поднесе по един свеж, семпъл и модерен начин.  Heart Eyes

Въпреки симпатиите ми към Custom, смятам, че Dunhill Icon е парфюм, с който марката наиситна заявява себе си по един прекрасен начин, предлагайки изискан мъжки парфюм, носещ класически дух, показан по един модерен  начин. От снимките в нета съдя, че дизайна на бутилката също е впечатляващ и това му дава допълнитено позитиви. Щях да забравя - концентрацята му е EDP  Grinning
При мен показва чудесна трайност. Препоръчвам го горещо на тези, които харесват да кажем Lalique Encre Noire  for men, Terre d'Hermes, Cartier Declaration, Yves Rocher Cuir Vetiver и тн аромати.
Не че е клонинг на някой от тях, но според мен спада към това семейство на свежи, зелени парюфми с модерен прочит на ветивера. Също го намирам за перфектна идея за подарък, когато не сте съвсем убедени какво точно да изберете за мъж над 25г, който не харесва сладки парфюми.

С интерес чакам и запознаството ми с Dunhill Icon Absolute
Звучи обещаващо, отново в красив флакон и EDP концентрация.

Хубав уикенд на всички  Simple Smile

Последна редакция: сб, 26 мар 2016, 13:19 от Deetron

# 124
  • Бургас
Дивина,аз обожавам Roberto Cavalli-Paradiso,при мен е доста траен.Влез в някоя парфюмерия,напръскай се и тогава реши,при всеки трайността е различна.Прекрасен аромат за пролет-лято.

# 125
Roberto Cavalli-Paradiso и мен ме заинтригува щом го има по парфюмериите ще го тествам. Видях и някакъв нов син Парадизо. При мен случайно попадна някакъв виал на Just edt незнам това ли е аромата който преди време Бижу и Ковачева обсъждаха, но много ми хареса. Ето този мисля че тествах доста се кьорих на виала да не сбъркам.
http://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Just-Cavalli-16760.html
 Не е точно мой тип и незнам дали няма бързо да ми омръзне, но определено бих си взела в малко количество. От времето на Серпентин избягвам марката а то явно има попадения, трябва да ги преслушам.
От две седмици вече разнасям Бейби дол и се чудя как съм живяла до сега без него  Grinning нищо явно не разбирам от рози щом съм го пропуснала. По този повод стара любов ръжда не хваща и си поръчах малко количество Париж ИСЛ едт много ми харесваше и много го носех та да видим сега как ще е. Връщам се към една моя стара и много добра практика да купувам 30 или 50 мл най-много като разфасовки.

# 126
  • София
От няколко дена в главата ми е този парфюм http://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Paradiso-28609.html вчера го тествах на блотер и много ми допадна. Чудя се обаче, как е като трайност? Ако някой има наблюдения да сподели.
Хубав ден  bouquet

И аз го харесвам,непретенциозен летен аромат.Наистина ми носи Средиземноморско настроение, все едно съм в Гърция на море - някой дискретен плаж, където съм се скрила на сянка по пиниите.Тествала съм го 2-3 пъти в магазин,но не съм се старала да засичам трайност и не съм го придобила, може би това лято.Има и нов фланкър,но той пък според мен на нищо не прилича.

Deetron, благодаря за ревюто за Dunhill Icon  bouquet!Добре че наминаваш и пишеш, за да се информирам за света на мъжките аромати,че почти никога не го правя като отида в магазин.

# 127
  • София
Благодаря за новата тема!  bouquet
Харесвам белия Нарцисо много. Пробвах и черния и той ми допада. Явно харесвам муск.  Simple Smile
Чакам някакви нови пролетни предложения, че вече ми се носят летни парфюми. Peace

# 128
  • при морето
Cabochard,
благодаря много,аз съм го имала преди няколко години и много ми харесваше,стоеше ми прекрасно-един елегантен,хладен някак,достолепен,изпръсках си една 30-тичка с кеф,сега пак му се чудя...
Дeetron,
наистина чудесно си представил  Dunhil Icon!Би ли препоръчал  Lalique Encre noir for men за пролет/лято,не съм го купувала до сега на ММ ,та се чудя и на него.Той носи свежи,зелени,обича парфюмите на Bvlgari, Azaro ,Joop /червения,стои му ослепително/.Благодаря!

# 129
  • някъде под слънцето...
Лично аз мъжкия Енкре Ноар  не го усещам мъжки. За мен е унисекс със силен дамски уклон.Ползвам си го целогодишно.

# 130
  • Стара Загора
Енкре Ноар за мен е страхотен парфюм, но аз не бих го носила, за мен е мъжки, и е подходящ за пролет-лято. Според мен почитателите на Енкре Ноар могат да хвърля един поглед на Narciso Rodriguez for Him Bleu Noir , пак е свеж, дори леко бръснарски може да се стори на някои, без никаква сладост, с доста ветивер и щипка кардамон за пикантност. Приятен и ненатрапчив, подходящ за следващите сезони, въпреки, че за мен този парфюм е доста "по-слаб" в сравнение с FOR HIM вариациите.
Днес разносих Eau de Rhubarbe Ecarlate Hermes и ако трябва да го опиша с една дума, това е сочен. Точно така започва с взрив от сочност, лека тръпчивост и приятна кисела жилка, която придава много свежест и се усеща през цялото време. Въпреки, че парфюмчето не е правено от Жан Клод Елена, долавям и нещичко от Жур, (точно тази тръпчивост). После тази острота омеква и се долавя лека плодова нотка, но изобщо не надделява, а балансира. Чудесен за лятото, при мен не е много траен.

Последна редакция: сб, 26 мар 2016, 21:06 от galeta

# 131
  • от един красив град
Благодаря на всички мили дами, които споделиха мнение за парфюма на Роберто Кавали -
 Парадисо.   Hug
Аз не издържах и вчера си го купих.
Михаела искаш предложения за летен парфюм - препоръчвам ти го най- сърдечно. Намери някъде да го пробваш, за мен е невероятен аромат, от много време търся нещо такова. Парфюм в който се влюбваш от първия мирис. Свеж, нежен, женствен, опияняващ и с чудесна трайност.
При мен обаче има нещо много странно. Когато един ден съм била с един парфюм, ако и на следващия се напръскам пак с него, не го усещам. Все едно, че не съм напръскана с нищо. Имали и други като мен или аз съм сбъркана нещо?  newsm78
Хубав ден  bouquet

# 132
  • Бургас
Честито,много добър избор,Дивина.Със здраве си го разносвай. bouquet

# 133
  • Пловдив
И при мене е така, но знам, че привиква към миризмата и не я усещаш, но другите около тебе я усещат. Също съм чела, че ако ти си усещаш парфюма, значи си прекалила и хората около тебе се " задушават". Не знам до колко е вярно...

# 134
И при мене е така, но знам, че привиква към миризмата и не я усещаш, но другите около тебе я усещат. Също съм чела, че ако ти си усещаш парфюма, значи си прекалила и хората около тебе се " задушават". Не знам до колко е вярно...
Не е вярно. Peace

Общи условия

Активация на акаунт