Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 812
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
  • Франция
Още нямам потвърждение обаче дали Muguet Porcelaine вече го има в номад бутилче или още не (обикновено излизат по едно и също време с големите бутилки, но понякога има леко забавяне)..
Тук го има със сигурност, аз го вмъкнах в редовното си лятно сетче Ермесанси  Simple Smile

# 316
  • София
Още нямам потвърждение обаче дали Muguet Porcelaine вече го има в номад бутилче или още не (обикновено излизат по едно и също време с големите бутилки, но понякога има леко забавяне)..
Тук го има със сигурност, аз го вмъкнах в редовното си лятно сетче Ермесанси  Simple Smile

Страхотна новина, благодаря  Hug
Дано и до Брюксел са стигнали (в сайта го няма все още  Confused )

# 317
  • Франция
Ели, и на френската версия на сайта им го няма като възможност за поръчка, но по магазините си го предлагат. Заместих с него Osmanthe Yunnan (и двата са върху мен плодово-акватични), дано да не съжалявам за избора си  Peace

# 318
  • София
Ха, късметлийка си с Osmanthe Yunnan  Blush Аз страшно го харесвам, и върху няколко наши девойки е просто божествен, мога да вървя след тях като кученце когато са с него  Laughing
Върху моята кожа, обаче, прави точно същата реакция като Кели Калеш, излиза онази кожена нотка от която в напълно буквалния смисъл ми се подкосяват краката и ми се обръща стомахът (алергична съм към всичко що идва от овца, и реакцията ми е точно същата  Sick). Странното е, че в Cuir d'Ange има много по-ясно изразена кожена нотка, а там ни най-малко не ми предизвиква такива реакции, даже напротив, страшно много ми харесва.

# 319
Ели, аз искам писах ти на лични. Heart Eyes Hug bouquet
Благодаря!

Днес съм с Градините на Мосю Ли, а вечерта за купон ще сложа Сантал Роял Герлен.

# 320
  • някъде под слънцето...
Здравейте,
знам че сте говорили хиляди пъти за това, но някой да има под ръка списък със силно шлейфови парфюми?

Ще съм мн благодарна  bouquet
Много дълъг е този списък.На прима виста се срещам поне за стотина такива.Друг е въпроса, дали ще можеш да ги носиш
Ако зададеш по конкретни параметри(ориенталци, шипри, кожа, дървесни, гурме, подправковите......) може би ще получиш и конкретни предложения.

# 321
И понеже през зимата си купих http://www.fragrantica.ru/perfume/Rasasi/Tasmeem-Women-19685.html , а едва тези дни като се стопли се сетих и го "подносих", да споделя:
За парите си е страхотно, СВЕЖО, ЖАС-мин усещане. Трайността му също ме впечатли. 
Не съм крайно описателна, но с интерес очаквам и моля по-запознатите да споделят мнения за други индийски съкровища Simple Smile
А за запознанството ми с Tasmeem-Women  bouquet за Deetron

# 322
Парфюм за вечерта

# 323
Скрит текст:
WaltherP99, разкажи ми още за Mediterranean Peach Krigler! Моля!

От няколко различни парфюмери,някои на ТОП ниво съм чувал,че естествения , или поне близък до естествения аромат на праскови и кайсии е МНОГО трудно да се пресъздаде в парфюмерията-една от най-трудните нотки определено.
1.Mediterranean Peach при хладно време.
Представи си как си обелила 10-на големи  сочни сладки узрели нектарини и си ги нарязала на малки парчета,като си ги оставила на тавата за рязане , след това си взела малък стрък индрише и си го поставила между нектарините и накрая с капкомер върху дъската си капнала 4-5 капчици уиски . Сега изнеси мислено тавата на балкона и си представи,че я оставяш на метър и половина от теб,като срещу теб духа лек и приятен топъл вятър.
2.1.Mediterranean Peach при близо 30-та градуса последните дни в София.На мен ми мирише на домашен peach cobbler с много белени браскови , пак с мнооого малко индрише и малко повече уйски.Рeach cobbler-а е типичен за южните щати десерт.Не съм сигурен дали точно плодов пай трябва да се преведе.При доста топло време аромата е по-сладък,но отново много естествен и в никакъв случай не си представяй някакво прасковено гурме.
peach cobbler  -> https://www.google.bg/search?q=peach+cobbler&rlz=1C1AVNC_enB … =1920&bih=979

Hug
не искам гурме, искам естествена праскова. Зная, че трудно се прави. Търся си от години.
Непременно ще търся да го пробвам Mediterranean Peach, но ако имаш други идеи за праскова, сочна и напечена от слънцето, не компот, ще съм благодарна за идеи.  Hug
Индришето леко ме смущава, не го харесвам, но пък знае ли се как ще се изяви.

# 324
  • София
Така, девойки, при нас обаче Muguet Porcelaine все още няма - бутилки (нищо, че ги има на сайта),  номадчета, даже мостри Confused Май наистина ще си чакаме до 1 май.. Всичко друго, за което ми писахте, е записано, и живот и здраве другата седмица ще бъде взето.
Ако случайно се появи междувременно Muguet, ще забърша и от него Wink

# 325
Обмислям покупка на сляпо на това http://www.parfimo.bg/slava-zaitsev-maroussia
Цената не е такава, че после да се чудя защо се ръснах, ако не ми хареса. Нооо....имам прилична колекция вече от несполучливи покупки, та все пак ми се иска да е нещо, което бих носила поне от време на време. Харесвам ванилия, рози, но ако мирише леко и приятно на цветя, също ще се задоволя...
Видях, че има мостри по левче, но пък чак до там за 20 лв парфюм...едва ли си струва. Съвет?

# 326
  • някъде под слънцето...
Определено не е ванилия, рози и леки цветя.Парфюм от старата школа.Знам, че харесваш ретро парфюми, аз също, но този е доста специфичен.Алдехиди, карамфили, тубероза, цибетка, се борят помежду за надмощие.Не можахме да св харесаме взаимно.

Последна редакция: сб, 09 апр 2016, 15:54 от sl

# 327
  • София
Определено не е ванилия, рози и леки цветя.Парфюм от старата школа.Знам, че харесваш ретро парфюми, аз също, но този е доста специфичен.Алдехиди, карамфили, тубероза, цибетка, се борят помежду за надмощие.Не можахме да св харесаме взаимно.

+1
Маруся е точно обратното на ванилия и леки цветя. Трудно се харесва и не на всяка кожа стои добре.

# 328
Благодаря! Няма да взимам насляпо, ако случайно ми попадне и пробвам тогава. Въпреки цената не ми се трупат шишета...

# 329
  • Седмото небе
Здравейте, а някой вече с впечатление за този аромат?!?
http://www.fragrantica.com/perfume/Monaco-Parfums/Monaco-Parfums-Woman-32521.html Има го от 2 дни в БЗ Сердика(поне там го видях,а сигурно и във веригата) Аз пръснах на блотер,който и до днес усещам,а на ръката ми изкара до десетия час когато го измих. Зловещо ретро беше в началото, после пък омекна до една ванилия(незнайно от къде!!!), след 3-4 часа наизскачаха пачулито от Ейнджъл едп и санталовото дърво от Самсара,изобщо чудо Mr. Green И все пак чудесен шипров аромат като цяло и поне за мен! А докато мен ме сърбяха ръцете да взема или не една 30ица,до мен стилна дама на около 60 си отнесе една петдесятка даже без тест на кожата... А беше отишла за L'air du temps edp на Nina Ricci.
Ако някой от чудесно описващите тук аромати момичета и момчета го е пробвал,ще се радвам да прочета още мнения.
Много ароматна съботна вечер на всички bouquet

Общи условия

Активация на акаунт