Спомени и впечатления за социализма в България

• 544 081
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 2 940
Ей така, докато си се карахме 25 години  и се деляхме на сини, червени и пембяни, така ни изработиха, че 10 % се нагушкаха с народното богатство и другите 90% работят за  мизерните си заплатки, с които  ще си купят вносни мебели, дрехи  и обувки, ама на куково лято.
Иначе няма лошо, карайте си се кога е било по-добре за обикновения народ-сега или при соца.

А...а...Мен не ме брой...
Аз отдавна съм прегърнала България!  Hug
Обичам ви всички и ви се радвам на постиженията.
Искам да носите хубави новини и да направите поне едно добро за Родината ни!  Peace
Мразя предателите...

# 2 941
сега ако кажеш, че ален на цвят си го купила  Joy

Не, черен си взех, но се намират и алени. По-трудно е с кройката, че и аз не харесвам тези с твърде висналото дъно, а пък явно са модерни и ги предлагат много.

# 2 942
Ей така, докато си се карахме 25 години  и се деляхме на сини, червени и пембяни, така ни изработиха, че 10 % се нагушкаха с народното богатство и другите 90% работят за  мизерните си заплатки, с които  ще си купят вносни мебели, дрехи  и обувки, ама на куково лято.
Иначе няма лошо, карайте си се кога е било по-добре за обикновения народ-сега или при соца.
+1.

# 2 943
сега ако кажеш, че ален на цвят си го купила  Joy

Не, черен си взех, но се намират и алени. По-трудно е с кройката, че и аз не харесвам тези с твърде висналото дъно, а пък явно са модерни и ги предлагат много.

И аз не ги харесвам с виснало дъно.

# 2 944
Например?

Продавачките намекват че е българско, ако обстоятелствата предполагат съмнение, че е корейско например. Едва ли ще се гордее с българските обувки пред италианските или английските.

Семейството ми,  основно носим бг обувки. Чанти.
Купувам бг козметика, препарати.
Силитра  Wink
Ракия, вино, бира
спално бельо, текстил
дрехи
млечни
захарни
и
сиреньЕ №1
Laughing
Кабели, разклонители , фаянс ...
Всичко си имаме традиционно в БГ...да не изброявам...

Ти не купуваш бг стоки ? Shocked

# 2 945

Семейството ми,  основно носим бг обувки. Чанти.
Купувам бг козметика, препарати.
Силитра  Wink
Ракия, вино, бира
спално бельо, текстил
дрехи
млечни
захарни
и
сиреньЕ №1

Всичко си имаме в БГ...да не изброявам...

Ти не купуваш бг стоки Shocked

Не, почти не купувам, освен ако не ме налегне носталгия. Изключение правят солетите. Всичко друго го има в много по-добри чужди варианти. Като съм в България, естествено че не купувам английско сирене например, защото няма от хубавото, а и да го има е супер скъпо. Но не, не е №1 българското, сума ти сирена има къде по-добри.
Не разбрах обаче българската продавачка дали с гордост сочи българските обувки като по-добри от италианските или английските, или само защото опцията е китайско или корейско.

# 2 946
Онзи - хора като теб са дребнави и се хващат за всяка дума изтървана неволно...  Laughing

През 2-3 мнения подскачате, не разбирам какво очаквате да чуете като спомени.  newsm78

Така добре ли е -
Помните ли колко беше яко, като свихме всичкото имане на Иван, Петкан, Драган...едните избихме, другите в Белене, семействата им изселихме...ехееее....45 години си отживяхме....

# 2 947

Помните ли колко беше яко, като свихме всичкото имане на Иван, Петкан, Драган...едните избихме, другите в Белене, семействата им изселихме...ехееее....45 години си отживяхме....

Еми някои само сме чували за съдбата на Иван, Петкан и Драган, но пък помним разни други детайли, които не ни навеждат на мисълта, че сме си отживяли точно.

# 2 948
  • Куциндрел
По соц мебелите ли се прехласвате? Joy Joy Joy
Имам един гардероб, който скоро ще иде курбан - огромен, талашитов и грозен. Соц произведение, но те всички гардероби бяха такива - големи, талашитени и грозни. Мацнати отгоре с лак за разкош.

Цеце, сегашната масова мебел е от същия тоя "талашит", както го наричаш ти. И тогава и сега е имало евтина ширпотреба от ПДЧ и скъпа мебел от дърво. Според джоба.

Само че, Цеце, като тогавашния лак, дето били "мацнати" с него гардеробите, вече няма. От мен да знаеш, щото съм проверила специално....

Много сте смешни в невежеството си и желанието да оплюете на всяка цена. Достатъчно неща е имало за оплюване, че да се хващате баш за тези неща, които не са.

Така е, ама една сегашна мебел не заема толкова много пространство и не е толкова грозна.  Сега поне имаш избор и не чакаш с връзки.  Mr. Green

# 2 949
Нова ,
Обикновено ценителите отиваме във фирмените магазини и купуваме от производителя...
Нямаш представа как се радват хората.
А това, че осигуряваме прехраната на няколко бг семейства ме прави още повече щастлива да ги нося...
------------
Те материалите са италиански почти, но знам че там някой Иван от Пещера, ще си купи козунак на децата...
----------------------------------------------------------------------------------------
Нова,  това защо към мен?
 ... "Помните ли колко беше яко, като свихме всичкото имане на Иван, Петкан, Драган...едните избихме, другите в Белене, семействата им изселихме...ехееее....45 години си отживяхме...."

Аз каква вина имам...за това ...???

Последна редакция: пн, 25 апр 2016, 17:31 от маманет

# 2 950
Чек, как не си си отживяла, имало е български обувки, домати и Москвич, какво му трябва на човек!?

# 2 951

Те материалите са италиански почти, но знам че там някой Иван от Пещера, ще си купи козунак на децата...

Ще си купи разбира се, какво общо има козунакът? Кажи за гордата продавачка, трети път те питам.

# 2 952

Ще си купи разбира се, какво общо има козунакът? Кажи за гордата продавачка, трети път те питам.

Бих ти казала, ама не ми харесва тона ти... spoko

# 2 953
Жалко, аз така харесвах тона и стила ти.  Sad

# 2 954
Някои още малко ще напишат, че и хляб са си купували с връзки.
Майка ми е ходила през 70-те до Унгария, Полша, Чехия и ГДР без връзки. После през 80-те до Турция пак без някой да я "урежда".

Общи условия

Активация на акаунт