Спомени и впечатления за социализма в България

• 539 454
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 3 090
Построените пътища тогава са благодарение на почти каторжния труд на хора като баща ми, който е изкаран от лицея в швейцария и накаран да строи "живота нов".  А аз особени постижения нямам, освен че се справям добре на два континента без подкрепата на партията.

# 3 091
Построените пътища тогава са благодарение на почти каторжния труд на хора като баща ми, който е изкаран от лицея в швейцария и накаран да строи "живота нов".  А аз особени постижения нямам, освен че се справям добре на два континента без подкрепата на партията.

Добре. Баща ти постори пътищата, докато на другите бащите им си пийваха ракийката. Ясно защо си така бясна. Само не ми е ясно как успяваш да си вярваш?

# 3 092
В такъв случай сте били членове на обществото и сте ползвали неговите структури .
Само не ми казвай, че си се родила на нивата и са те отгледали животните в гората ... че не си помирисвала клиника , детско заведение или учебно заведение, и че майка ти е яла само каквото си е сяла .

Да бе, ти да видиш. Не ще Даун да благодари на Партията за тия благини, да и се чудиш направо.

Чудех се кой пръв ще каже, че партията ни е изучила и ни е дала жилища...

още караш кола по построените тогава пътища, още пресичаш през построените тогава подлези, и твоите деца учат в построените тогава училища, и те се лекуват в изградените тогава болници и поликлиники ... Е в което е останало от тях ... след бързината на "градивността" на постсоциализма у нас .

Тока забрави, и ток имам, това постижение на съветската власт - електрификацията.

Всички гореизброени неща в европейските държави ги има, не са останали без болници, подлези и училища и без социализъм, и то, за съжаление по-добри и по-качествени, казвам го с прискърбие. Тази власт е забавила развитието на държавата, това е, сбъркан икономически модел, поощряване у хората на най-лошите черти - нагаждачество, мързел, кръшкачество и загуба на инициативност и способност да мислят със собствените си глави. Има и други поражения, които по-умни хора са ги обмислили и анализирали и още ще ги анализират години наред.

Понеже темата я разбирам по-скоро като лични спомени и усещане, моите до много голяма степен се покриват с описаното от Георги Господинов във "Физика на тъгата". Той е имал общо взето сходно на моето детство, то детството ни беше общо взето като по калъп тогава, така че това не е чудно.

# 3 093
Аз далеч не съм бясна. Ти си леко заблуден/а. нямам дори идея за какво се бориш, защото постовете ти са меко казано неадекватни.
Стой си на чергичката и се радвай на възхода на комунизма. Няма да се занимавам повече с теб, защото е доказано, че с промити мозъци не се общува.  bouquet

# 3 094

Стой си на чергичката и се радвай на възхода на комунизма. Няма да се занимавам повече с теб, защото е доказано, че с промити мозъци не се общува.  bouquet

Тя (или той) е в Германия.  Joy

# 3 095
Мани, мани не знам кой го е наел/а там. Толкова simple същество. да ходи в Корея, където единствено остана строя, защото Китай одавна не е соц.

# 3 096

Всички гореизброени
неща в европейските държави ги има, не са останали без болници, подлези и училища и без социализъм, и то, за съжаление по-добри и по-качествени, казвам го с прискърбие. Тази власт е забавила развитието на държавата, това е, сбъркан икономически модел, поощряване у хората на най-лошите черти - нагаждачество, мързел, кръшкачество и загуба на инициативност и способност да мислят със собствените си глави. Има и други поражения, които по-умни хора са ги обмислили и анализирали и още ще ги анализират години наред.

Не е вярно! Българина може да мисли, инициативен е и има собствено мнение и оригинални идеи, не се подлага на масовки.
Едиснтвеното, което му липсва , както показва тази тема , е самочувствието да се гордее със собствените си творения. Не , той бива смачкан да си мисли, че каквото и да постигне трябва да се срамува  . И това е постижение на постсоцилаизма . Това постижение е в голяма услуга на управляващите . Е, ако ги смяташ за "предните" ми е интересно с какъв акъл пееш в хор.

Понеже темата я разбирам по-скоро като лични спомени и усещане, моите до много голяма степен се покриват с описаното от Георги Господинов във "Физика на тъгата". Той е имал общо взето сходно на моето детство, то детството ни беше общо взето като по калъп тогава, така че това не е чудно.

Как възприемаш собственото си детство не е моя работа.

# 3 097
Унизително е хората да са принудени да живеят на такива места - на всичкото отгоре и с лошо изпълнение, тъй като строителят е монополист и държи отчет на шапката си:

# 3 098
Мани, мани не знам кой го е наел/а там. Толкова simple същество. да ходи в Корея, където единствено остана строя, защото Китай одавна не е соц.

когато свършат доводите се запо4ва с обидите.

Жаве абре 25 години си стои така ... Май хората си ги намират ок? Какво искаш да се напънат да строят нови ли? Абе мноу трудно!  Я да си лежат кротко.
Кварталите са построени за по-малко от 25 години ... както и мног одруги неща. Какво се построи в последно време освен вили на милионери (които не са крали пенсионни фондове, курортни комплекси и пр. Simple Smile) ?

то е лесно да пишеш кой е виновен, но я напиши какво сътвори .

# 3 099
Ти доводи нямаш. Аз поне един смислен не открих.
Лека нощ. Отивам да страдам, че нямам нито едно мое постижение подготвяйки се за новата си по-високо платена работа и за изморителното плуване в басейна ми.

# 3 100
Унизително е хората да са принудени да живеят на такива места - на всичкото отгоре и с лошо изпълнение, тъй като строителят е монополист и държи отчет на шапката си:

То не е принуда, а въплътена мечта на хиляди . За такова се чака с години  да "дадат" жилище , работи се в Кремиковци,  юристи  дават надници в строителна бригада, за да се сдобият с такава прелест  Grinning

После го изплащаш  пак години, но, действително, не е много голяма вноската. И парното грее здраво, просто безумно.

Кварталите са построени за по-малко от 25 години ... както и мног одруги неща. Какво се построи в последно време освен вили на милионери (които не са крали пенсионни фондове, курортни комплекси и пр. Simple Smile) ?

Това не вярвам да го пишеш сериозно. Построи се, та се презастрои даже.

Последна редакция: вт, 26 апр 2016, 16:42 от Iris04

# 3 101
Ти доводи нямаш. Аз поне един смислен не открих.
Лека нощ. Отивам да страдам, че нямам нито едно мое постижение подготвяйки се за новата си по-високо платена работа и за изморителното плуване в басейна ми.
Щом имаш високо платена работа-
Покани си и няколко бежанци за басейна,
 да ти гонят благородните мухи ... Peace

# 3 102
Вече се доказа, няма нужда да се пънеш повече. Всички разбрахме колко си ограничена.

# 3 103
Интересно ми е какво разбираш "под тази всичката сган"? Висш ешалон на властта, среден, нисш?

висшият ешалон, висшият ешалон е една мръсна сган и трябва да получи поне историческа оценка ...

# 3 104
Joy айде . след Цеца капиталистката си имаме и принцеса от Долно Нанадолнище.
Още една , която по цял ден може да приказва за дядо си , прадядо си, семейството си, къщите и не знам си какво си ... както и за "другите", които и пречат ...
Но да вземе да се похвали със свои постижения ??? Няма . Някой и е виновен . 

след като са я поканили да работи в Австралия явно има с какво да се похвали, но все пак темата е за друго, нали ?!
не разбирам защо трябва да се нахвърляш в/у всеки, който не оценява каква ''благинка'' е комунизма и как слънцето нямаше да изгрява в страната, ако те не са на власт,
такова беше внушението и като дете направо си го мислех- ако не са комунистите, просто страната ще спре да съществува, няма и да оцелеем, само те ни обичат и добре, че са те, за да мислят за нас, за всичко, иначе не е ясно как ще я кара страната...

материалният недоимък не е за подценяване през комунизма, но нематериалните щети са по-големи и по-трайни ....

Общи условия

Активация на акаунт