Спомени и впечатления за социализма в България

• 543 637
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 3 300
Дева, да - била е наистина много добра гимназия по времето на майка ми. Малко офф, но като че ли сега прогимназията им е доста по-силна, отколкото гимназиалния курс.

Да, така е сега. От 5 до 7 клас са много добре, но от 8 вече не. Децата с високи балове се ориентират към езиковите и МГ.

Моята най-добра приятелка е Ирена. Имахме Сияна, Камелия, Доротея, Хенриета, Светлин, Изабела, Цветомир.

# 3 301
  • Пловдив
Аз в ДГ имах в групата Хенриета, но вече като ученички разбрах, че е арменка, обаче аз съм набор '80. Имам приятелки с някои от споменаваните имена, обаче те са моя възраст.

# 3 302
  • на брега на морето
... а пък Доника Венкова се казваше една певица по соца...
Всъщност е Донка.
ДонИка е по-приемливо за естрадна певица от Донка Венкова.

# 3 303
# 3 304

Само, че никой не е правил такива яйца в действителност. Mr. Green
Пък знам ли, може би ти. Mr. Green

# 3 305

Само, че никой не е правил такива яйца в действителност. Mr. Green
Пък знам ли, може би ти. Mr. Green

това е от руски сайт

# 3 306
Ех, това ровене из руски сайтове, все ги влече...

# 3 307
Да, и пленумите също. Laughing

# 3 308
И аз имах съученичка Доника, на 35 или 36 е - бяхме набор 80/81. Дали пък пак не опираме до чиновническа преценка?

Нали точно това казах по-горе! Абсурд е името ми да е в имменик, както и това на приятелката ми.

# 3 309
Да, и пленумите също. Laughing
о, да, много ми е интересна истинската история , а не някакви съчинения за филии с лютеници .... Simple Smile)
доста неприятни неща има там, но са истина ...

# 3 310

Да живей, живей труда, обаче в кралска Великобритания утре е почивен ден. Води се labour day. И не е ден на родилната помощ.  Laughing

# 3 311
И за какво ровите из тези неприятни неща? От мазохизъм?

Софи, тези именници не са били през цялото време, а само в някакъв период явно, а и не във всички градове са ги спазвали.

# 3 312
И за какво ровите из тези неприятни неща? От мазохизъм?

Софи, тези именници не са били през цялото време, а само в някакъв период явно, а и не във всички градове са ги спазвали.

В моя град явно не са ги имали. Майка ми също е с по-необичайно (навремето) име - Юлия. Сега е често срещано, но по нейно време е било по-рядко. Приятелката ми е Маринела. Имам други прителки с имена Силва, Силвия, Ирена, Ивилина, Елга. Всички са раждани преди "перестройката".

# 3 313
Също Хенриета познавам и тя 50 и някой набор. Вероника, Виолета, Ирина, Ирена, Самир, Силвия, Елена, Виктория, Любов и даскалицата ми по английски Гретхен, която се казвала така защото родителите и били фенове на нещо си немско, не помня ве4е. Не беше дърта. Също така познавам Клементина към 71 ва година беше родена и една Александрина.
Имена си имаше. Е, не позанвах Изаура персонално, но де да знам.
юия , да имахме и юлия. Какво му е необи4айно?
Даскалицата ми по немски се казваше Ема.

# 3 314
Че 1 май е международен ден на труда. Не е соц.

Справка -
Скрит текст:
История на празника

Историята на празника се свързва с работническото движение през 19 век и работническите протести за зачитане на елементарните социални права.

Началото се поставя на 1 май 1886 година в САЩ, когато профсъюзите провеждат мащабна национална стачка, в която вземат участие над 300 000 работници от цялата страна с искане за въвеждане на официален 8-часов работен ден.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BD_%D0%BD%D0%B0_%D … D0%BE%D1%81%D1%82

Общи условия

Активация на акаунт