Спомени и впечатления за социализма в България

• 539 300
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 3 510
Мътна бира в бутилки? Това не е за самолет, а за машина на времето.  Mr. Green

# 3 511

Развих се точно -всестранно както искаше КомунизЪма,   но по времето на  демокрацията.... Joy
....
Не подценявайте бачкатора, той е видял и две и двеста....
 Sunglasses
--------------------------------------------------------

А, само той е видял, разбира се.  Sunglasses
Не го надценявай, това беше една от  основните грешки на социализма.
Иначе нищо против работническата класа, само да не си повярва пак.  Mr. Green

Днес няма работническа класа. Почти всичко е учено (голяма част купено), затова сме все експерти по всичко и накрая нищо. Техникумите, едно от положителните неща тогава, даваха занаят. Сега гимназиите са просто трамплин, което пак е нещо, но не достатъчно.

# 3 512

Нов модел е явно и нарочно направен за докарва антични спомени. Laughing

# 3 513

А, само той е видял, разбира се.  Sunglasses
Не го надценявай, това беше една от  основните грешки на социализма.
Иначе нищо против работническата класа, само да не си повярва пак.  Mr. Green

Днес няма работническа класа. Почти всичко е учено (голяма част купено), затова сме все експерти по всичко и накрая нищо. Техникумите, едно от положителните неща тогава, даваха занаят. Сега гимназиите са просто трамплин, което пак е нещо, но не достатъчно.

Е как да няма? Има строители, електричари, стругари, фрезисти, мебелисти, баничари, сладкари, всякакви.

За разлика от гимназистите за бачкатори работа винаги има.

# 3 514
Аааа, искааам Simple Smile. И без друго напоследък ми е супер сдухано ако успея да взема някаква отпуска наистина ще се домъкна.

# 3 515
Днес няма работническа класа.  

Peace  права си за съжаление...
И това се отразява на всички останали. И които си мисли друго е в дълбоко заблуждение.
Защото ако комшията ти е гладен, рано или късно ще дойде и ще ти седне на софрата...
Вижте и бежанците- Взеха им благинките и седнаха на евромасата....

--------------------------

Работа на 8часа - има ли продавачка в МОЛ-а на 8 часа???   от 10.00 до 22.00 са" точно " 8часа Joy
Всички останали магазини са с работно време 10,00-19,00 часа, а лятото до 20.00 ч пак "са" 8 часа  Sunglasses
 Платена отпуска 20 дни.... Joy  newsm78  Какво беше това  newsm78
 Някой освен държавните служители ...Спомнят ли си, че им се полага годишен платен отпуск за 8/12 месеца положен труд...
Задължителния обяд за 8 часа труд ....в Турция го има и в арабския свят даже...  newsm78

Последно 2000г година попитах в една фирма за платен отпуск? Така ме погледнаха Shocked
Ма... вЕрно разсмях хората .... Laughing  Joy Joy  

Просто статистика...
.........................................................................................

Работническа класа в БГ  Wink има единствено Мика Зайкова... bouquet

bouquet  за Участието по ТВ- / тема : Не плащането на празничните дни на работниците.../

Последна редакция: чт, 05 май 2016, 17:09 от маманет

# 3 516
Маманет, никой не ти е виновен, че си ниско квалифициран кадър. Аз винаги съм работила на нормано работно време. Случвало ми се е да работя и извън часовете, но е било, защото съм искала. И сега работя нормално.
Разбрахме, че те радва ставането с песен в 4. Жал ми е за такива като теб, но....

# 3 517
маманет, държиш се неуравновесено, мяташ се ту наляво, ту надясно и защо е това ?!?

# 3 518
маманет, държиш се неуравновесено, мяташ се ту наляво, ту надясно и защо е това ?!?

Предполагам, защото са свършили хапчетата от сушени жаби или ПУЦ-ът се е оказал крайно недостатъчен да развие умението за формулиране и грамотно писмено изразяване на нещо подобно на мисъл.

# 3 519

Ще ме цака той с топла бира.

# 3 520

Ще ме цака той с топла бира.

Е що да е топла пък? Мътна е само. Може и да е студнеа. Ех, че сте лоши! Допи ми се бира, а съм на работа.  Joy

# 3 521
Неее, това беше от "Оркестър без име", ех, спомени...

# 3 522
  • София

О-о-о компанията от нашмърканата гимназия,  влезе в час!!!...
Що ли всички "капиталистки " ми се струват с не трезвен поглед - от английския ще да е.
Лоши условия на учене!!!   newsm78
 .......
Благодаря на соц-а, че създадоха  техникумите точно в Долно Нанагорнище
Милиони  хора си взеха хляба по родните места или около тях.
Създадоха традиции и отлични условия за учене и отдих в пансиони за пътуващите деца с прекрасни всеотдайни учители!!! bouquet

Чакай пак да ви ядосам....   hahaha

Усвоих професия с най-подробни технически данни и характеристики. Практикувах в ученическо хале, близо до бъдещата ми работа. А част от практиката се провеждаше дори и в самото предприятие...
Още като ученичка се запознах с работата, условията и бъдещите си колеги. Стреса от преминаването в трудов  колектив почти нямаше, защото познавах вече всички от Шефа до Метачката на съблекалнята ....  
Работих по собствено желание веднага след като завърших и постигнах професионални умения, за които ми е приятно да си спомням.
Уважавам всеки бачкатор и не бих говорила така неуважително като вас, защото дори и прическа да подстрижеш се иска талант.  Както и ученето. На всеки различно се падат талантите и трябва да се уважават хората заради моженето.
Подготовката беше много добра в техникумите.
---------------------
Развих се точно -всестранно както искаше КомунизЪма,   но по времето на  демокрацията.... Joy
Няма да уточнявам какво ми мина през главата... newsm78
Учих, работих - папка с дипломи и преквалификации.  
 Ще издавам мемоари един ден и в един пост ще ми е трудно да се побера Wink  Joy

Благинките, за които говорите  бяха - спокойствие и сигурно бъдеще.
Едва ли някой реве за потния си потник и синята манта на бригадира.
Не подценявайте бачкатора, той е видял и две и двеста....
 Sunglasses
--------------------------------------------------------
Ще е много добре техникумите и специалностите да ги върнат в училище..  
Езиковите гимназии създават бели емигранти...

Кой ще плаща моЙта пенсия.... newsm78  
До 65г  ще събера трудов стаж за двама newsm78

Поклон мамче. Респект! bouquet
Черпя те една песен.
Скрит текст:

Това за нашмърканите е грозно. Не ти отива на интелекта. Embarassed

# 3 523

Eau, благодаря за въпроса!...

Неутралното положение крепи сала да не се изсипе. Wink
На едната половина сяда роба, на другата господаря.

Ако не успеем да гребем заедно, ще се поносим още известно време сред акулите...  
---------------------------------------------
Аз винаги съм работила на нормано   Shocked работно време....
Разбрахме, че те радва ставането с песен в 4. Жал ми е ..., но....

Благодаря ти... Трогна ме...  smile3518
Ако искаш - навий часовника и в знак на съпричастност - пей сутрин... Така денят ми ще е по -щастлив...Ще те впиша в мемоарите си, ако доживея пенсионна възраст....
До тогава пей и ти с мен, сърце... !  Hug
И такова ли има вече "НОРМАНО"... Shocked
Чувала съм за нормирано работно време  newsm78, ама за това ...  newsm78
Ще трябва да е ново -вносно от чужбина.... newsm78
 --------------------------
Онзи, тенкю ...Цензурирах се ...
Сори..ама  разни яли локУм и фурМи...ма замерят с костилки...
Това да не им е соц столова  Wink
  Peace  Пусни още едно парче, че "не пей ми се вече .." от такива с 15 букви в азбуката....Нормано!!!  newsm78 ..."Развила се е" и тя - извън часовете по български език.... ooooh!

Последна редакция: пт, 06 май 2016, 21:44 от маманет

# 3 524
  • Norge
Ийййййййй, как обръщахме бутилките бира една по една, да видим дали има парцали на дъното  Joy
 Drunk

Откак прочетох за градинката на мястото на дупката, изпадам във все по-дълбока дупка, защото не мога да си я спомня, проклетата градинка Cry Имаше една на мястото на високия хотел, обаче с другата не мога да се оправя  Blush

Общи условия

Активация на акаунт