Спомени и впечатления за социализма в България

• 539 260
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 3 540
Аристократизмът и пролетарството са предимно състояние на духа.

# 3 541
Духовност като знак за социална принадлежност  newsm78 или по скоро за духовна нищета иде реч.  Thinking

# 3 542
Не знам дали си струва да ти отговарям, но днес е празник и така
- на Бъдни вечер пускахме тежки пердета да не ни видят.
- не носех златното кръстче от баба ми, че много лошо
- не казвах къде работи баща ми (БПЦ), пак много лошо

Засега толкова. На теб пък какво ти беше толкова хубаво?
newsm78
Никога не сме се крили за Коледа, елхи се продаваха на камари на Сточна Гара и на пазара Ситняково. Купувахме смески за ошав, купувахме за Великден козунаци без да се крием, копувахме бои за яйца без да се крием, копувахме козуначено тесто от пекарните без да се крием и баба ми правеше разкошни кифлички с бадеми, ядяха ги децата из цялата махала.
Кръстчетата не са ме карали да се замислям, защото ни преди ни сега ми е хрумвало да нося подобно . Нещо религията не ме влече.
За баща ти защо не си казвала идея си нямам. Но според мен който го е интересувало е знаел къде е работил. Също и сега. Ако мислиш, че който се интересува няма да ти намери цялостен профил ... при тези интернет активности особено ...

# 3 543
Какво наричаш соц. активистки? Просто нарицателно, когато нямаш какво да кажеш?

оле. това пък определение къде го пише???

# 3 544
Духовност като знак за социална принадлежност  newsm78 или по скоро за духовна нищета иде реч.  Thinking
Да, определено визирам духовната нищета.

# 3 545
  • Сф
Бандера роса каква Коледа те гони Laughing Нова година имаше и дядо Мраз.Религията се отричаше ,защото бог няма , заменен беше от живия бай Тошо и портретите на особено "заслужили" партийни величия. Изкореняваше се родовата памет, изопачаваше се и история и настояще, за да приляга и обслужва клика некадърни разбойници.Това е идеологията на комунизма , нищ о повече.Равенството е за пред масите.Имаше и равни и по-равни. Mr. Green

# 3 546

Да, определено визирам духовната нищета.
Демонстрирайки високоумие и самомнение, целящо унижение на "пролетарските бачкатори"  Grinning.

Айде стига, няма смисъл ....  Благодаря все пак, беше забавно.  Heart Eyes

# 3 547
Не, не целя унижение на "пролетарските бачкатори". Само споделям искреното си мнение за тях, а именно духовно нищи, влезли в ролята на жабата, която видяла, че подковават коня и вдигнала и тя крак. Държа да уточня, че под "пролетарски бачкатори" не визирам хората, които си изкарват хляба с честен физически труд, а самодоволните бачкатори изпитващи особен кеф, че им се е плащало повече отколкото на инженера. Фактът, че са живели не в тяхната си локва, не отменя поговорката "Всяка жаба да си знае гьола".

# 3 548
 Joy
Тази тема ме кара само да се смея. Наистина оправяте ми настроението. Тук сме се разделили на бачкатори и аристократи, ааа да не забравям и интелигенцията. Интересно аз към кои спадам? Сетих се и от трите по малко.  Laughing  bouquet

# 3 549
Бачкащ аристократичен интелигент? Laughing

# 3 550
Не, разделили сме се на хора, които не си замазват очите и такива, които лъжат и пропагандират и аз не знам какво, защото то се видя къде им отиде хубавия строъ, с бодра песен в 4 сутринта се понесе с куфарчетата пари.

# 3 551
  • Куциндрел
Гледам пролетарите започват да се събират. Mr. Green
Дойдоха и веднага започнаха да проверяват за буржоазен произход. Joy

# 3 552
Скрий се, че и народен съд ще ни спретнат Simple Smile

# 3 553
Гледам пролетарите започват да се събират. Mr. Green
Дойдоха и веднага започнаха да проверяват за буржоазен произход. Joy
И интилигентност.  Mr. Green

# 3 554
  • Куциндрел
Скрий се, че и народен съд ще ни спретнат Simple Smile
Ще дойда при теб и ще се пиша невъзвръщаец.

Общи условия

Активация на акаунт