Перилни препарати и омекотители – 38

• 84 769
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
Омекотител слагам съвсем малко /сега с новия Ленор е супер/ и не ми е било лигаво чекмеджето никога.

Free Agent,
кой е новия Ленор?

# 436
  • София
Омекотител слагам съвсем малко /сега с новия Ленор е супер/ и не ми е било лигаво чекмеджето никога.
Free Agent,
кой е новия Ленор?

Май не е много нов, но е Ленор Супер Концентрат от супермаркета. Слага се съвсем малко 25-35 мл.
https://www.bellaella.co.uk/media/catalog/product/cache/1/small_ … 95/1/8/189888.jpg

# 437
Момичета,имам въпрос, който пропуснах в предния си пост. Бихте ли ми препоръчали прах за деликатни тъкани, имам доста фини летни блузи, до сега съм ги прала с нормални прахове - Ариел, Персил, но ми се иска нещо щадящо и двата ми се струват агресивни. Специализираният на ДМ по-добър ли е от Первол за дел. тъкани? Като цяло личното ми наблюдение за Первол не е положително и съм го взимала само веднъж за черни дрехи. Sekhmet, би ли споделила от към състав как са? И стават ли за бяло и за цветно или са само за цветно тези препарати? Благодаря предварително!

# 438
  • София
За деликатни бих препоръчала течен /въпреки че съм фен на праховете/.
Имам един Даш за вълна и деликатни - няма да спра да го хваля.
https://promoclub.bg/data/uploads/offers/1869/D_e2c33f2be3364863 … d76538cf04f89.jpg

# 439
Имам да пера едни родопски одеала - пролетно освежаване . Но такъв Даш не съм виждала тук.
  Дали Формил за вълна е читав ?

# 440
  • София
А, да , от специалните магазинчета съм го купувала.
За Формила за вълна - май Гес или Чери го бяха похвалили.

# 441
Free Agent  благодаря  Hug
 Имам разни вълнени одеала отлежават в шкафове на село и тук . Ще трябва да взема една опаковка.

# 442
Момичета,имам въпрос, който пропуснах в предния си пост. Бихте ли ми препоръчали прах за деликатни тъкани, имам доста фини летни блузи, до сега съм ги прала с нормални прахове - Ариел, Персил, но ми се иска нещо щадящо и двата ми се струват агресивни. Специализираният на ДМ по-добър ли е от Первол за дел. тъкани? Като цяло личното ми наблюдение за Первол не е положително и съм го взимала само веднъж за черни дрехи. Sekhmet, би ли споделила от към състав как са? И стават ли за бяло и за цветно или са само за цветно тези препарати? Благодаря предварително!
Мнението ми е, че Денкмит за деликатни тъкани е много добър. За по-добър от Первол, едва ли, но трябва да се има предвид, че това са препарати за деликатни тъкани и дозировката е дадена за леко замърсени дрехи и зареждане до 2,5 кг. Тоест при петна и по-силни замърсявания трябва или да се увеличава дозата, или да се третират петната предварително.
Относно това дали са за бяло или за цветно, Первол иман различни видове за различните потребности. Прахът на DM е за цветно - не съдържа избелители и има съставка, предпазваща от пренос на цвят.

# 443
Много ви благодаря за отговорите. Отдавна се каня да пробвам Даш, но за деликатни тъкани не съм срещала тук. Ако не намеря, ще пробвам ДМ.

# 444
Вчера си купих от Турция розов, златист и светло син Первол(който е за спортни тъкани). Взех си и течно Омо за черно. Нямам търпение да пробвам златистия Первол и Омото, и ще дам отзиви Simple Smile

От Первола за деликатни и вълнени тъкани съм много доволна(то не, че съм ползвала друг мдел де)

# 445
  • София
За пръв път прах с Денкмит за цветно пране. Много приятен аромат. Имам една жълта пижамка с петънце отпред от доста време. С какво ли не го третирах (с прах за бяло не съм я прала само), не се махна и се бях примирила. Вчера взех да я гладя и с почуда установих, че петното е много избледняло и почти не се вижда.
Та, препоръчвам този прах. Много е добър.

# 446
  • SF
Ами по зле е от прах и омекотител. Течните и омекотителите съдържат сгъстители, с които се постига определената консистенция. Те имат неприятното свойство да се отлагат по вътрешните части на пералнята и са добра среда за растежа на плесени и бактерии и оттам до поява на лоша миризма. С течен и омекотител имаш двойно количество сгъстители. На всичкото отгоре течните не съдържат избелители на кислородна основа, които унищожават тези плесени и бактерии, така че картинката става още по-прекрасна особено ако се пере предимно на ниски температури и кратки програми с минимално изплакване.

Абсолютно потвърждавам вмерисването на пералнята от течните препарати. Никога не бях ползвала такива. Взех един течен Персил и някъде към средата на опаковката и усетих, че пералнята ми мирише на гума или да не кажа тиня. Стои в кухнята с открехната вратичка и още като влизам от входната врата, ме лъхва на гума. Дълго се чудех от къде, какво може така да се развони. Щях да сменям развивам сифона в кухнята, да гледам да не би нещо да е останало вътре. 100 пъти "го отпушвах" с отпушващите гранули и все си ме лъхаше. Особено, откакто се затопли времето. Много ме дразнеше тази тинеста миризма.
Понеже съм голям тарикат, купих един разтвор за почистване на перални на същата стойност като Персила и за 2 пускания изчистих пералнята до блясък. 1 час търках с него, киснах и чистех чекмеджета и гуменото оплътнение. Първо пробвах по съвет от бг мама с лимонтозу - не свърши тази работа като на препарата. Преди да се усетя, купих и един течен Ариел, за да се запася с перилни препарати, ако случайно им спрат производството.
Сега на принципа "пениш се-непениш се" ще ги изразходвам, но повече няма да купувам течни, капсулки и други боклуци. Даже нападнах омекотителите, че не са вече онези омекотители с приятните аромати, ами миришат на пране, прано в леген.

# 447
След последното почистване на пералнята, преди около 3 месеца, не съм прала с течен препарат до капсулите, които взех миналия петък. Още преди около две седмици забелязах, че някои дрехи след изваждане от пералнята миришат на тиня. Писала съм неколкократно, че пера само с Ариел и Персил, в случая - с новия Ариел. Не вярвам да е от праха, но със сигурност не е и от течен препарат, освен ако не е виновен омекотителят. Днес ще взема течния препарат на Денкмит за перални и ще я пусна довечера да се почисти. Надявам се да спре тази миризма, никога не ми се е случвало до сега, пералнята почиствам профилактично, не защото мирише, а просто за поддръжка на машината и сега съм изненадана от тази миризма.

# 448
Докато се обсъждат пералните и почистването мога ли да Ви помоля да ми разясните какво иска да ми "каже" пералнята с тази светлинна индикация.Пералнята е закупена нова,ползвам я интензивно от около 2 месеца.Като свърши при едно от последните пранета,светна тази лампичка.Снощи прах,но не светеше вече.Нямам книжка,а ако някой знае какво означават и другите редове под тази ще съм благодарна да сподели  bouquet
http://prikachi.com/images.php?images/248/8807248d.jpg

# 449
  • Стара Загора
tontoneva, означава, че не е изпълнявана скоро програма с температура над 60° и за да се премахне образуването на бактерии и неприятни миризми в пералнята трябва да се стартира програма Baumwolle/Памук на 90 градуса с универсален/ за бяло перилен препарат. Моделът ти ми прилича на моя, имам книжка, пратиха ми я на мейла от Мииле център. Ако искаш ми пиши на ЛС, или на центъра.

Последна редакция: пн, 16 май 2016, 12:42 от galeta

Общи условия

Активация на акаунт