Майчинството счетоводно-69

• 55 744
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
 Здравейте!
 Извинявам се,че въпросът ми не е за тук,но моля да ми отговорите ако сте запознати.
 Относно изплащането на отпуската по бащинство на мъжът ми. Трябва ли сметката,която предоставя да е на негово име,или може да даде моята сметка ,тъй като сме семейство и имаме сключен брак? По лични причини не бихме искали да си отваря банкова сметка и ако може този вариант ще е добре.
 Благодаря предварително и ако има актуална тема за отпуска по бащинство,моля да ме насочите,защото не можах да открия нищо.

# 571
Точно преди две страници има подробно описано за ползването на 15-дни отпуск за бащата. Малко по-натам и други подробности. Темата не е дълга, в нея има достатъчно информация. Сметката за изплащане на обезщетение може да бъде само лична.

# 572
  • Варна
Точно преди две страници има подробно описано за ползването на 15-дни отпуск за бащата. Малко по-натам и други подробности. Темата не е дълга, в нея има достатъчно информация. Сметката за изплащане на обезщетение може да бъде само лична.

Благодаря за отговора за сметката! Другото съм го чела и ми е ясно. Тъй като темата е Майчинството счетоводно и по принцип не я следя,не предполагах,че ще пише и за отпуска по бащинство!
 Извинявам се отново!

Последна редакция: ср, 25 май 2016, 12:41 от Pipppa

# 573
Здравейте,
Погледнах на първа страница, но не намерих отговор на въпроса, а той е - когато сме в болничен няколко месеца по време на бременност, коя сума се взима при изчисляване на майчинството? Тази от преведения болничен или тази сума, на която си ни осигуряват?

# 574
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Сумата, от която е изчислен болничният.

# 575
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
Погледнах на първа страница, но не намерих отговор на въпроса, а той е - когато сме в болничен няколко месеца по време на бременност, коя сума се взима при изчисляване на майчинството? Тази от преведения болничен или тази сума, на която си ни осигуряват?

Доходът, от който е изчислено обезщетението, т.е. осиг. доход осреднен на база 18 месеца.

# 576
Много благодаря за бързия и компетентен отговор!

# 577
  • В градината...
Здравейте, много ще съм благодарна на отговор!
Днес изтича отпускът ми за първите 410 дни от майчинството. Мислех да не ползвам допълнителен отпуск, но сега реших да ползвам 1 месец такъв. Аз съм СОЛ. Какви приложения следва да подам в НОИ сега и какви след прекъсване на допълнителния отпуск.
Предварително благодаря!

# 578
Здравейте, ако прекъсна ползването на отпуска си за раждане по чл.163 от КТ, за два месеца примерно, след като възстановя ползването, тези 2 месеца добяват ли се или си ползвам само каквото е останало?
А ако прехвърля ползването на таткото, обезщетението, което той ще получава, ще се изчислява на база на неговите осигуровки, нали? Моята заплата е двойно, че и повече от неговата.

# 579
  • София-Младост
Здравейте, ако прекъсна ползването на отпуска си за раждане по чл.163 от КТ, за два месеца примерно, след като възстановя ползването, тези 2 месеца добяват ли се или си ползвам само каквото е останало?
А ако прехвърля ползването на таткото, обезщетението, което той ще получава, ще се изчислява на база на неговите осигуровки, нали? Моята заплата е двойно, че и повече от неговата.

Не се добавят, губиш обезщетението за тези 2 месеца. Прекъсване може само след 135 ден обаче. Прехвърлянето на бащата само след като бебето стане на 6 месеца. Обезщетението на база неговият осигурителен доход.
Сега видях лентичката, можеш да прехвърлиш остатъка от отпуска на бащата, ти съответно трябва да се върнеш на работа.

# 580
Здравейте.Искам да попитам ,има ли срок счетоводството за подаване на документите за втората година майчинство?Попълнила съм ги и съм ги изпратила на счетоводителката още около 12 май,но досега нямам нищо отразено в системата на НОИ. newsm78

# 581
Здравейте.Искам да попитам ,има ли срок счетоводството за подаване на документите за втората година майчинство?Попълнила съм ги и съм ги изпратила на счетоводителката още около 12 май,но досега нямам нищо отразено в системата на НОИ. newsm78

Ако втората година започва през май, срокът за подаване на документите е 10 юни. НОИ обновяват информацията си през няколко дни. Възможно е след като са входирани документите да ги видите след 3-4 работни дни.

# 582
  • В градината...
Аз да си повторя въпроса - какви документи /приложения/ трябва да подам в НОИ за втората година майчинство? За СОЛ.

# 583
  • София-Младост
Аз да си повторя въпроса - какви документи /приложения/ трябва да подам в НОИ за втората година майчинство? За СОЛ.
Приложение 7

# 584
  • В градината...
Предполагам наред с прил 12, без 14 ?

Общи условия

Активация на акаунт