"Откраднат живот" по Нова тв Тема - 4

• 63 994
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Честно казано това, което направи Захариев беше възможно най-хуманното.
Определено.

# 451
  • Там,където се събуждам щастлива.
Като казахте домове за деца с подобни проблеми: лятото отсядам в един приятел, на когото първото дете е така захвърлено в дом (буквално!). Дори не ходят да го видят. Стана вече на 10 годинки и още много може да живее....Не знам как им дава сърце.
Такъв човек не може да ми е приятел. Sad

Приятел от детинство е и по стечение на обстоятелствата трябва да поддържам връзка с него. Изказвала съм мнение, че не приемам факта, че второто дете никога не е виждало братчето си, а след като й  казаха (беше на 7 години), тя доста говореше за него.
Има друг да ги съди, но и аз винаги съм мислела, че Университетски преподавател в 21 век би направил друго. Уви!  Трагедията е, че никой не е видял проблема по време на бремеността.

# 452
Аз само ще се "запиша" да следя. Бях се наточила да гледам сериала още откакто тръгнаха рекламите, но така се случи, че не успях. Опитах 1-2 пъти да загледам по ТВ от средата, но звучеше много бозаво.
Сега подхванах онлайн епизодите и ми хареса. Още съм назад обаче и ще се въздържа от конкретен коментар, ще прочета първо вашите  bouquet

# 453
  • София
Никой не живее чужд живот и няма право да съди.

# 454
  • Разпиляна във въображението
Стилянова доказа, че не е лош лекар. Отделно застана зад Захариев в това, което прави.

Тежък епизод беше...Не се взема лесно такова решение..Трябваше и мъжът да е там.
Не го разбирам доктора- крещи по дъщеря си, а се захласва по асистентката...

Къде точно видя захласване по асистентка? И жена му и дъщеря му го занимаваха с дребни и незначителни проблеми, докато една майка трябваше да реши дали да остави или да убие бебето си. Той да го убие! Даже голямо търпение към глупости на дъщеря си има.

Останах с впечатлението, че Калин е бил верен на Биляна. Сега той просто си й го връща за отблъскването й. От Биляна разбрах, че ако мъжът ми наеме жена, която да готви, чисти, пере и т.н., за да не ме товари, то това означава задушаване ooooh!

И все пак бащата е пуснал болницата. Стана ясно, че обвинява Сашо за смъртта на жена си, което е лошо. А успехът му - колко е пропаднал като човек.

# 455
По принцип разбирам трудното решение, още повече в България, на родители със специални деца. Сърцето ми се къса на какво са подложени. Никаква подкрепа, терапии, лечение. Безумие пълно! Съученичка се бори, като лъвица за детето си. Няма прогрес, защото няма терапии. Позната е на прага на силите си и няма един специалист в Русе, който да помогне на нея и на детето. То порастна, стана силно и някой ден може и да я убие в момент на агресия.

# 456
Аз напълно преживях епизода, тъй като аз минах по същия път. Бях точно на 25 години(като героинята) и трябваше да взема същото решение.
И според мен това беше най-правилното решение. Тежко, изключително тежко, но правилно,предвид ситуацията..

# 457
  • с трима мъже :)
Честно казано това, което направи Захариев беше възможно най-хуманното.
Определено.

+1

...Приятел от детинство е и по стечение на обстоятелствата ....
Как може да даваш оправдания за ПРИЯТЕЛ ! Приятелството не се обяснява, затова са приятелите, да са истински. Каквато и грешка да са направили, това са твоите приятели. Ако нещо са сгрешили, има кой да ги съди. Никога не се оправдавай, че някой ти е приятел, а бъди силна и отстоявай приятелите си  Hug На тези хора също им е трудно да вземат такива решения и може да не го показват пред вас, може да не ходят да видят детето, но на тях им е тежко сигурна съм  Cry Ето защо са приятелите, за да са опора в мигове, като този.

За мен решението на родилката и доктора беше правилно  Sad
Иначе относно детайлите ...защо бързо стана и т.н. - за да не се разтакава историята във филма.  Peace

# 458
  • ES
...
И все пак бащата е пуснал болницата. Стана ясно, че обвинява Сашо за смъртта на жена си, което е лошо. А успехът му - колко е пропаднал като човек.
Да, излезе права, извинявам е както обещах.  Peace Макар, че не се връзва с времето, ама карай, бъг на снимките. И все таки, това погледане през прозореца, помислих, че точно това искат да покажат.
Но пък стана ясно, че бащата обвинява сина не в това, че е бил болен (защото надали е участвал дейно в лечението му), а че е причина за смъртта на майка си. Чувала съм и други подобни случаи, явно някои от бащите не могат да се привържат към детето си след такива раждания

...
Останах с впечатлението, че Калин е бил верен на Биляна. Сега той просто си й го връща за отблъскването й. От Биляна разбрах, че ако мъжът ми наеме жена, която да готви, чисти, пере и т.н., за да не ме товари, то това означава задушаване ooooh!
Особено ако ѝ се натяква след това. Бай дъ уей, готвенето, чистенето и т.н. вече съвсем не са женска работа, щом жената работи наедно  мъжа и често вече изкарва повече пари от него. И мъже  с подобни разбирания са чиста проба мачисти.
Ами задушена се чувства Биляна в тази връзка, наложена ѝ от родителите ѝ...

# 459
galaUSA, сложно е за обясняване.  Peace

Обаче, Наталия много гадно разнесе клюката за Жекова. А след това се прави на мила. Въобще не е положителен характер. Има много такива жени, като Жекова и беше много добре предадено чувството от Вачкова, когато на собствения си рожден ден си толкова сам.  

# 460
  • София
Останах с впечатлението, че Калин е бил верен на Биляна.
Сестрата каза: "Преди Биляна не ни беше проблем." Значи не е бил съвсем верен. Wink Wink

# 461
Останах с впечатлението, че Калин е бил верен на Биляна.
Сестрата каза: "Преди Биляна не ни беше проблем." Значи не е бил съвсем верен. Wink Wink
Не е бил, той и на Сашко сподели, че е хойкал.

# 462
  • гр. Варна
Не можах да чуя разговора в съблекалнята между Биляна и Калин
Тя какво му каза? Не иска да го наранява и Иска да се женят...това ли?  Blush

# 463
Да, и това с Марта Вачкова ми беше много тъжно. Когато смени обувките, все се надявах, че този ще се появи отнякъде, обаче знаех, че ако сцената остане такава (тя да е самотна) ще стане по-силна и достоверна, оттам - по-харесвана на публиката. Хората обичат истински сцени от живота.

В СПЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ имаше доста такива сцени - коварни и тежки, но истински  Cry

# 464
[/quote]

Извън темата, но ти защо винаги пишеш центрирано ? Simple Smile
Ставам разногледа, като стигна до твой пост   Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт