КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 37-а тема

• 133 456
  • 799
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте! Не знам дали въпросът ми е за тук, но се надявам да съм намерила правилното място! В началото на годината направих тежка нервна криза. Препратиха ме към психиатър. Сложи ми диагноза циклотимия. Тъпка ме с какво ли не 4м. Накрая вече не можех да си спомня къде съм си оставила детето- дали е в градината или не. Отидох при друг лекар за консулт. Отхвърли диагнозата. Каза, че според него това е паническо разтройство. Пак лекарства, все по-силни. Накрая ми изписа антипсихотици. Взех си рецептата, отидох при познат лекар. Показах му я и съветът му беше да не се докосвам до подобни лекарства. Аз вече бях взела решение да не пия нищо повече, защото бях започнала да губя себе си. Взех си Нукс Вомика на своя глава, сигурно е грешка. Та въпросът ми е: мога ли да продължа с Нукс Вомика? Правилно лекарство ли е? Точно в момента нямам възможност да посетя класически хомеопат. Съжалявам за може би глупавия си пост!

Здравей, Белуга
Лекарството се определя въз основа на много и различни фактори, които най-често сами не можем да оценим. Горещо бих препоръчала спиране на пиене на каквото и да е на своя глава.

# 226
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Това означава ли, че докато е на констуционно лекарство, не трябва да се разболява? не, не означава
По отношение на предписанието - изписа едно хомеопатично плюс беладона за температурата. Нея я спрях след като престана да вдига температура, така че остана само на едно. - изписва се едно лекарство, което помага на организма да се справи сам.
когато при мен или детето едно лекарство предизвика други симптоми, то се обаждам на хомеопата и ми сменя лекарството. 

За колко време се изписва конституционното лекарство? Но до колкото чета, то няма да премахне никакви миазми, за което се пият други лекарства, така ли е? как за колко време... дава се един прием и се чака резултат. после проследяване и се преценява дали има нужда пак.

# 227
Белуга, съжалявам за това, през което минаваш!!!  Hug

аз съм в Германияи знам, че тук не е позволено да се лекуват подобни заболявания с алтернативни методи.
незнам как е положението в Бг.

понеже моят хомеопат ме познава и ми има доверие ме лекува от "забранени" болести, но ми списва друго в разписката.

аз също бих ти препоръчала да не си самопредписваш лекарства - нито хомеопатични, нито други.

на твое място бих пробвала с детокс, добре е да е под наблюдение.
дали ще е гладуване или нещо друго, според мен лекарствата, които си поела, трябва да се изчистят.
НО аз не съм мед. лице.
затова и препоръчвам консултация с такова, както и контролиран детокс.

# 228
Питам, защото не знам. Според нея е добре да се пие два - три месеца. При мен е за хронично заболяване - там е оправдано дългото пиене, пък за детето - каза да си го пие... Нямам доверие на хомеопатката, затова и питам. Колежката ми чете доста и доста се интересува и продължава да се лекува при нея. Това е единствената прачина да отида втори път при въпросната хомеопатка. Ходих преди година и половина, но не ми вдъхна достатъчно доверие и не давах на детето предписаното. След цялото боледуване обаче, реших да пробвам втори път. Сега съвсем не знам какво да правя.. дали да спра конституционното поне при детето?

# 229
Алексаниа, детето сега конституцията плюс л-вата за ангината ли пие?
Не че не може да се предпуше конституцията за дълго време, но обикновено е след като хом.познава добре пациента. На нас са ни предписвали продължителен прием, но не всеки ден, а примерно през три, през пет и т.н.
Две л-ва наведнъж не е класическо предписание.
Ако си мазала с гранофурин, тестът може да не покаже вярно.
Ако е стрептокок, аз бих се консултирала с лекар. Още повече че нямаш доверие на хом.
Следи общото състояние.
За съжаление не мога да препоръчам хомеопат. И моето дете е без такъв вече доста време.

Вярвай, не е антидот.

# 230
Конституцията я спрях докато беше с ангина. Вече лекарството за ангината го спрях и пак почнах с конституционалното. Конституцоналното е течно, пием го веднъж на 3 дни - аз също го пия.

Да, и аз за стрептокок се притеснявам, обикновено е от него ангината. Не беше мазана с гранофурин нарочно от около  16 часа - дали би показал вярно теста при това положение? С него мазах два дена, налепите по гърлото изчезнаха за около три дена.

Доколкото аз съм чела за хомеопатията - а не е много, аз по не смея да лекувам с нея, отколкото с конвенционалната медицина. Лекарствата разбиват имунната система, но пък хомеопатията може да подтисне много повече... И аз вече не знам. Колкото до ангината, добре се развиха уж нещата, но може би гранофурина да е помогнал, повече от хомеопатията. Като не е само едно нещо, не мога да преценя.

# 231
   Включвам се да следя темата. Интересува ме наистина хомеопатията.

# 232
Какво ще рече потенция D 1000 ? Това сигурно е силно ? Трябва ли да се очакват лечебни кризи или там както се нарича ? И един много важен въпрос- след колко дена приблизително се очаква да има резултат ,за да се разбере работи ли или не работи въпросният препарат ?

# 233
Относно моето питане за стрептококовата ангина намерих това:
http://-spam223-/znaete-li-che/mistichnata-opasnost-ot-streptoko … brt-mendelson.htm
Звучи логично.

# 234
Относно моето питане за стрептококовата ангина намерих това:
http://-spam292-/znaete-li-che/mistichnata-opasnost-ot-streptoko … brt-mendelson.htm
Звучи логично.

Да предупредя само, че тази страница не се отваря.

# 235
И един много важен въпрос- след колко дена приблизително се очаква да има резултат ,за да се разбере работи ли или не работи въпросният препарат ?

зависи дали е остро заболяване или хронично.
зависи от огранизма и жизнената сила на човека.
зависи от потенцията.
сигурно и от още нещо зависи, но това се сещам в момента.

за поенцирането можеш да потърсиш в нета инфо.
най-високата Д - потенция е това. има много по-високи потенции...
дали е силна или не, зависи от жизнената сила на организма.

# 236
Доста ровех за тия потенции и ми се запали главата. Започвам ги от тази вечер пък да видим  Rolling Eyes

# 237
Излезна гърленият секрет  - няма бактерии, има гъбички - кандида, които установихме и на прегледа от вида на гърлото. Мислите ли, че е възможно в пробата гранофурина да замаскира бактериите, пък да се видят гъбичките - според мен, не. И изобщо много странно - как от хомеопатията ще утрепем бактериите, пък гъбичките ще си стоят?! Както и да е, отново поемам риска за детето и антибиотик няма да давам. Изобщо много странно се разви това заболяване, да е фалшиво, само доказване от хомеопатията?! Аз лично обяснение нямам. Температурата от 40 градуса беше реална и налепите по гърлото си изглеждаха като гнойни, двама лекари я гледаха... Някакви предположения?
Относно линка, не знам защо - като го сложа тук и се променя, не мога го поместя.

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 11:42 от Alexiana

# 238
за гъбички не се дава антибиотик. обикновено се появяват след прием на такъв.
риск не виждам тук.

# 239
Не, нямам предвид за гъбичките да пие антибиотик. Картина на гнойна ангина без стрептококи - това не мога да разбера как се получи. При предишна ангина беше същото положението - секретът уж беше чист, пък детето си вдигаше температура в продължение поне на седмица преди да почнем антибиотик, също така първият антибиотик не подейства, сменихме го с втори и едва тогава температурата спадна и гърлото се изчисти. Секретът го давахме в същата лаборатория...

Общи условия

Активация на акаунт