Неонатологията е 3ниво, най-високо на компетентност, повече от това няма. Лично аз до ден днешен водя детето си в ДМ на прегледи и ДК.
Докато бях бременна също пишехме няколко момичета, но ЖК, родилно и патологията бяха винаги пълни, когато ходих по прегледи. Имам преки впечатления от случаи, на които съм била свидетел включителво и от предродилна зала, докато чаках за секцио, но няма сега да разказвам по форумите.
Решението е лично. Роди там, където чувстваш и си убедена, че ще получите ти и детето ти най-адекватни грижи, условия и отношение.
Благодаря Ви за мнението, права сте че изборът е личен, но ми е първо раждане и бебчето е чакано много много дълго време и се притеснява дали правя всичко както трябва и дали ще бъде в безопасност. Цял живот ми е обяснявано как с диабет се раждат големи бебета, как имат усложнения и как няма да мога да износя до края, а ще чакат 36-37 седм. и ще го извадят. Понеже захарта ми играе много нагоре надоло, бебчето има време да изпревари не с една ами поне с три седмици и все пак гледам да мисля положително и да не се притеснявам излишно. Искам да родя нормално, но едва ли някой ще ме послуша.
Благодаря Ви още веднъж за съвета и мнението, в 30 седм. съм и поне околоплодните ми води са в норма и за сега нямам проблеми с кръвното, дано и за напред е така

Мисълта ми е, че може и неонатолозите да са добри, но в Бургас няма други специалисти, ако това се наложи. Има неща, които се откриват при раждането и тогава е необходима спешна операция. Това също в София могат да го направят. Така че аз бих ти препоръчала там да отидеш, защото ако имаш нужда от друг вид специалист за себе си или за бебето, там ще го намериш.
Иначе имам позната с близнаци, родени много преди термин в София, ами възстановиха се. То и в Девата имат такъв опит с недоносени бебета, ако е само това.