Аз извадих яйцата и утре ще действам, че моите (татко и щерка) ще ходят на риболов и ще съм сама.
Ще меси машината, та няма да малък, а пак среден козунак..., ако не сънувам друго де.
Машината , разбира се, аз ръце, китки вече нямам. Да не говорим за друго. Да ми покажеш какво си работила после и какъв вид е и какво му турна и защо се опитваш отново и отново и какво търсиш на тези козунаци, когато те са винаги едни и същи. Според мен каквото и да им се добави, било маскарпоне, сметана, руска плитка или класически, аз разлика общо взето не намирам. Винаги са хубави. Единствената разлика за мен е това да не се работят само с масло и винаги да се добавя и малко олио. Това се научих през годините. По меки стават, по- хубава структура има тестото, даже и по - гъвкаво става тестото и това се дължи на олиото, а само с масло по бързо изсъхват. Другото което за мен е съществено, по време на измесването им да се удрят в/у масата. Това дава допълнителен въздух в тестото, то става като коприна, спира да се лепи по ръцете и всеки път го забелязвам, въпреки че много и го отричат, но за мен е от голямо значение. Вярно е и това, че едно е да го работя с ръце, друго е да го хвърля в купата на миксера, или аз се заблуждавам, но има разлика.
Давай покажи ми.