Ваксините:ПолЗата или Вредата от тях?-продължение

• 56 525
  • 824
  •   1
Отговори
# 315
  • Добрич
За мен основният проблем в нашата страна (защото тук живея) е липсата на информация по тези въпроси. Останалото е въпрос на личен избор. Но това трябва да е информиран избор!

Права си много! И мисля, че този форум ще помогне много в това отношение. Имам предвид, че аз вече макар и ваксинирала децата си, ще направя всичко възможно да информирам бъдещи майчета- мои познати и приятелки. И се надавам, че и други ще го направят.

# 316
Цитат
Вероятност да се разболеете от полио при неваксиниране и вероятност да се разболеете при правилно ваксинирано дете е с разлика от порядъка на стотици пъти. Рискува ли Ви се? Кьде има да го хване това полио...аман от пропаганда и всяване на страх с цел пласиране на качествени и скьпи ваксини Twisted EvilВаксинирането срещу Хепатит Б на практика изключва хронично носителство на Хеп Б->>Рискува ли Ви се? В какъв процент от децата Хеп Б е хроничен? Рискува ли Ви се детето Ви да "изкара хей така" един Хепатит Б? От него възрастни умират за два, три дена.  Човеко какви ги говориШ? Кьде ги четеШ теzи прикаzки или някоя фея ти ги раzкаzва?
Сравними ли са три убождания с цироза на черният дроб на дете на 12 годинки или мъките по хроничното носителство на Хеп Б за цял живот? Може ли човек да бъде толкова наивен?

"Но същото ще се случи и ако се разболее без да му е сложена ваксина. "
->>Рискува ли Ви се детето ви да заболее от дифтерия? Същото ли ще е, ако му е била поставена ваксината и попадне в тези 0.05% които ИМА вероятност да се разболеят?
Таzи пьк болест отдавна е иz4еzнала и се zнае zаЩо(не zаради ваксините),освен,4е днес се лекува с антибиотици.
Оставете наивните-нека ТЕ експериментират с децата си. Заложете на сигурното-изберете добра ваксина (по препоръка на педиатъра Ви), сложете я коректно, и бъдете спокойни за детето си. Не живеем в 16 век, за да си играем на естествен подбор.

Наивни наричаШ

Огромен брой от лекарското сьсловие(стотици хиляди лекари)
ВСИЧКИ проиzводители на ваксини.
Пове4ето политици.
Холивудски zвеzди (има линк)
Стотици хиляди родители,които имат zдрави неваксинирани деца.

Ваксините не са "сигурното",zа да се zалага на тях.И да,не сме в 16 век zа естествен подбор,а сме в 21 ,кьдето НЕестествения подбор е в рьцете на Фармацевтичната индустрия.

И доколкото виждам,неприкрито и настоятелно пропагандираШ ваксините,а един пьт не отговори на вьпроси,който много хора ти zададоха в врьzка с техния риск.Досега се опитвам само да сложа информация,не сьм пледирал да  не се слагат ваксини,макар,че сьм твьрдо против тяхното приложение.
В БГ се слагат стари ваксини (подарени от Уницеф,иzтекли и тн),слагат се греШно (в гьрба),децата страдат. И zа да не страдат им се "наШепва",4е има ПО ефектни и "качествени" ваксини с малко странични ефекти на паzара,но не по касата. Естествено е всеки родител да иска най доброто zа детето си и се бьрка в джоба дьлбоко zа "ка4ествени" ваксини,които добре се понасят (поне временно) от децата им.

Това не е РЕКЕТ ,при това дьржавен,а най гнусно и подло иzнудване zа пари на гьрба на zдравето на децата.
Ти Бьрди,пледираШ zа "купете си ка4ествени ваксини" и ска4аШ в сьЩия чувал.
Пак се врьЩаме на старата пьтека.Медицината е само zа богати.Който няма пари,да мре.
Винаги е било така и винаги Ще бьде. bowuu

Последна редакция: сб, 03 юни 2006, 12:17 от Christian

# 317
Едно време имаше лозунг по болниците "Да не оставим нито един човек да умре без лекарска помощ".
Много от старите ваксини се отричат, кое трябва да ни кара да мислим че и със сегашните няма да е същото след време.

# 318
Aнушка и Инето, грешите, че поставянето на ваксините е въпрос на личен избор. Това е избор, който държавата те изнудва да приемеш. Във форума съм разказала подробно как държавата на която раждам деца ми "извиваше"  в продължение на месеци ръцете, защото аз се опитах да направя собствен избор - т.е. да не си ваксинирам детето. Не само, че не ти се дава право ти -майката на детето да решиш кое е по-добро, но и се крие информация относно рисковете, които носи след себе си жаксинирането.
Аз искам да питам едно бебе води ли полов живот? Ами тогава за какъв хепатит Б говорим изобщо?!
Доволна съм, че не съм ваксинирала малката. Хората, които не приемаха избора ми ги беше яд, че детето ми е толкова здраво физически и все ми казваха : "Те всички деца са здрави, докато не тръгнат на детска градина." Е, моето ходи вече почти година и досега е отсъствала поради настинка точно два пъти за по 2-3 дни. От друго не е боледувала. Антибиотици не е пила никога през 4-годишния си живот. Чакам бебе през септември и отново ще направя този избор. Не ме интересува какъв избор е направила държавата за моето дете, защото няма да ми го гледа тя, нито тя ще му носи отговорността. Смятам, че имам елементарното човешко право да избирам кое е добро за мен и децата ми.

# 319
Aнушка и Инето, грешите, че поставянето на ваксините е въпрос на личен избор. ....

Ще си позволя да не се съглася с теб. Точно личен е изборът.
И, както самата ти си написала в темата, а преди теб и други, след като са взели решение да не ваксинират децата си, са намерили и начин да се справят с последствията от това.
Или нещо бъркам?!

Последна редакция: сб, 03 юни 2006, 17:43 от Ineto

# 320
  • Добрич
Aнушка и Инето, грешите, че поставянето на ваксините е въпрос на личен избор. Това е избор, който държавата те изнудва да приемеш.

И аз ще си позволя да не се съглася с теб. Както казах, аз вече съм си ваксинирала децата, но и споменах, че ако сега трябваше да избирам, пак бих ги ваксинирала.  Peace
Ако обаче личният ми избор беше друг, не знам, сигурно щях да мисля като теб, че държавата ни "изнудва".
Между другото, свалям ти шапка, че си отстояваш позицията!

Последна редакция: сб, 03 юни 2006, 16:32 от anuschka

# 321
Много от старите ваксини се отричат, кое трябва да ни кара да мислим че и със сегашните няма да е същото след време.
Никоя от старите ваксини не се отрича. Никоя нова ваксина не е различна от старите, освен че са съвременно произведени и с много по-малко странични ефекти.
Десетилетие след спиране на старият тип Хеп Б ваксината, никоя от новите ваксини не може да даде толкова добър имунитет и толкова траен. Не че новите не дават-просто ако границата на сигурност е да кажем 200 старите даваха 600, а новите 400.

# 322
Ваксинирането в БГ е с наредба и zакон.Ако не искаШ да си ваксинираШ детето,престьпваШ zакона,т.е. вьрвиШ среЩу него,а който вьрви среЩу zакона получава накаzания.
Ако имаШе свободен иzбор ЩеШе да е както в цяла zападна Европа.ОтиваШ при педиатьра и той те ПИТА дали искаШ да си ваксинираШ детето и ти обяснява всички положителни и негативни аспекти на ваксините и ако кажеШ НЕ,Благодаря,няма последствия zа никого,няма престьпване на zакони.
И такива иzнудвания като "Няма да ти приемат детето в градина или уЩе" ,Няма.

Законите в БГ си противоре4ат постоянно и се надявам все пове4е родители да иzискват обеzЩетения,zа да им дойде акьла най накрая...

# 323
И, както самата ти си написала в темата, а преди теб и други, след като са взели решение да не ваксинират децата си, са намерили и начин да се справят с последствията от това.
Или нещо бъркам?!

Ами доколкото аз разбирам, начинът е лекарят ти да впише, че е поставена ваксина, без да е поставена. На това ако му викаш начин... реално нямаш избор и си принудена да прибягваш до такива начини, за да спасиш детето си (ако вярваш, че ваксините са опасни де).

# 324
Или нещо бъркам?!

Ами доколкото аз разбирам, начинът е лекарят ти да впише, че е поставена ваксина, без да е поставена. На това ако му викаш начин... реално нямаш избор и си принудена да прибягваш до такива начини, за да спасиш детето си (ако вярваш, че ваксините са опасни де).

Да, така е. Мари Анка сама беше казала, че Държавата я е научила на това. И съм съгласна. В крайна сметка, каквото повикало, такова се обадило.

# 325
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in … p;in_page_id=1770

Аутиzьм и ММР

http://www.angelfire.com/nm/redcollarcrime/ue.html   Кьде ли не се меШат CDC...

Последна редакция: нд, 04 юни 2006, 20:30 от Christian

# 326
Emem, така е!
Сега ми се иска да цитирам д-р Гълъбов. Цитата е изваден от стр.98 на книгата му.
Ваксина срещу хепатит В
"Задължителна за България и се поставя още до 24-ия час след раждането. Втората инжекция е на 1-вия месец, а третата на 6-тия.
Първото нещо, което трябва да знаете във връзка с хепатит В, е, че това заболяване е характерно за наркомани (използват общи спринцовки за интравенозно инжектиране на дрога), за хора водещи разпуснат сексуален живот с честа смяна на партнъорите, хомо- или хетеросексуални, и при такива, при които често се прави хемотрансфузия (преливане на кръв) като на риск е изложен и медицинския персонал, обслужващ тези групи. Но аз искам да ви попитам: вие към коя от тях бихте причислили своето новородено бебе?
Според д-р Робърт Менделсон поне две трети от лекарите подлежащи на тази имунизация, отказват да се ваксинират. (Появяването на СПИН  в САЩ се свързва от някои учени именно с ваксината от хепатит В)."
За съжаление няма да мога да ви напиша всичко, което чета тук, защото нямам право да заемам толкова място.

# 327
  • Пловдив
Не искам да вземам позиция по спора,защото мислите ми са противоречиви.
Ще кажа само,че наскоро една моя приятелка почина от хепатит Б.Не я наркоманка.Не е била с друг мъж.Не са й преливали кръв често.Предполага се,че се е заразила по време на медицинска процедура или при ходене на зъболекар-не е ясно точно кога,къде и как.Какво да кажа повече...

# 328
Моите най-искрени съболезнования! Мисля, че четох за този случай във форума. Тя май имаше две дечица, нали?
При всички случаи е заразена по кръвен път. Тя би трябвало да има поставена противохепатитна ваксина. Д-р Гълъбов пише, както всички други ваксини, така и тази създават само ременен и несигурен имунитет.
Така или иначе, един живот си е отишъл. От това по-голяма трагедия няма. Поклон пред паметта и!

# 329
Emem, така е!
Сега ми се иска да цитирам д-р Гълъбов. Цитата е изваден от стр.98 на книгата му.
Ваксина срещу хепатит В
"Задължителна за България и се поставя още до 24-ия час след раждането. Втората инжекция е на 1-вия месец, а третата на 6-тия.
Първото нещо, което трябва да знаете във връзка с хепатит В, е, че това заболяване е характерно за наркомани (използват общи спринцовки за интравенозно инжектиране на дрога), за хора водещи разпуснат сексуален живот с честа смяна на партнъорите, хомо- или хетеросексуални, и при такива, при които често се прави хемотрансфузия (преливане на кръв) като на риск е изложен и медицинския персонал, обслужващ тези групи. Но аз искам да ви попитам: вие към коя от тях бихте причислили своето новородено бебе?
Според д-р Робърт Менделсон поне две трети от лекарите подлежащи на тази имунизация, отказват да се ваксинират. (Появяването на СПИН  в САЩ се свързва от някои учени именно с ваксината от хепатит В)."
За съжаление няма да мога да ви напиша всичко, което чета тук, защото нямам право да заемам толкова място.
Простете, но този "Д-р Гълъбов" явно не е запознат с материята, за която пише, или, простете за откровението, е пълен глупак. Да се говорят такива неща в 21 век, когато върху ХепБ нещата са много проучвани ( и все има нови полета и нови данни) е идиотия насочена към наивен "електорат".
Ваксината срещу Хеп Б е ваксина с висока протективна стойност. Всички лекари си я правят с голямо желание-уверявам Ви в това.

Общи условия

Активация на акаунт