Трудно проговаряне - ТЕМА 20

• 129 900
  • 802
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Poppy,хич даже не съм се отчаяла.
При близнаците така или иначе всичко става по- бавно, ама все пак бях длъжна да опитам, докато е топло.
А какво ще кажат хората, ама изобщо не ми пука.

# 706
Искам да питам тези, които дават В12, в каква дозировка го дават. Въпросът е за таблетна форма за разтваряне под езика
Aз давам от тези http://apteka.framar.bg/30049422/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B3%D0%B0% … BC%D0%BA%D0%B3-30 , по една таблетка през ден.  Peace
Благодаря. Аз имам подобно, пак с такава доза - 1000мкрг. Притеснявам се, че например в брейн бустера количеството е 20мкрг за 10 мл сироп., а тук много повече. Съгласна съм, че едното е течно, другото по различен начин действа.

# 707
Върнах се назад да търся линк за сироп Спийк (не за мен, за позната, аз давам друго, от което съм доволна). Не можах да намеря. Ако може пак някой да даде линка на лични или тук.

# 708
Върнах се назад да търся линк за сироп Спийк (не за мен, за позната, аз давам друго, от което съм доволна). Не можах да намеря. Ако може пак някой да даде линка на лични или тук.

Доника е давала и ГАБА, и спийк, но нещо не се включва напоследък. За спийк мисля, че имаше конкретна доза, но за ГАБА никой няма да може да ти каже доза. Не веднъж са писали, че за всяко дете дозата е различна, назад в темите със сигурност можете да прочетете. Въвежда се изключително бавно и внимателно, защото ако въведете рязко направо стават летаргични.

# 709
Добър ден дами!Какъв е този сироп Спийк?Някой може ли  да го снима или да каже от къде и как се намира?Че чичко Гугъл ми каза,че няма да ми каже. Tired

# 710
  • Пловдив
За ГАБА обикновено се пише, че дозата е между половин и три грама дневно, в тези граници по-малките дози - за по-малки деца, по-големите - за по-големи. Под 3-годишна възраст не го препоръчват. Ето само като пример (Гамалон е едно от търговските наименования на ГАБА): http://www.afya-pharmacy.bg/productbg/2572
Започнах да давам и на моя син, купих капсули на Нау по 750 милиграма, плавно стигнахме до 2 х половин капсула дневно, най-много до три по половин мисля да стигнем.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 19:44 от Магдена

# 711
Добър ден дами!Какъв е този сироп Спийк?Някой може ли  да го снима или да каже от къде и как се намира?Че чичко Гугъл ми каза,че няма да ми каже. Tired
http://www.speechnutrients.com/?gclid=CKGXm_iF8c4CFc8aGwod-c0FrA
Ето тук го има. Добри са отзивите за него, но все още не съм се запознала подробно с продукта и как точно се поръчва, но ми се иска да опитаме.

Магдена
, този "Гамалон" от колко време го давате? Признавам, не съм го срещала до сега. Забелязва ли се положителен ефект при вас от него?

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 19:09 от sng_82

# 712
  • Пловдив
Аз не давам Гамалон, а друг препарат, но със същия състав - GABA на Нау фудс. От около 3 седмици му го давам. Започнах с 4 дни по 1/4 капсула по веднъж на ден, след това 3 дни по 1/3 капсула и след това задържах известно време на половин капсула на ден. Последните 3 дни преминах на по една - половин сутрин и половин вечер. Самата капсула цялата е 750 мг.
Не съм забелязала изразен ефект, но то е още сравнително рано. То дори когато има напредък при детето, обикновено не можеш да го отдадеш на едно определено нещо. Специално при моето някакви скокове в развитието никога не е имало, много бавно се променят нещата и сме много назад. Това лято научи някои неща - да пие сравнително добре от чаша, да пишка, когато го сложиш на тоалетната (макар че не сме махнали памперса дори през деня) и т.н., но не мога да кажа дали е просто израстване, или е последвало след нещо, което правим - както писах, скокове няма.

# 713
Съжалявам, погрешно съм разбрала за Гамалон.  Embarassed
На каква възраст е детенцето ви? Аз също като вас трудно успявам да отлича коя положителна промяна в поведението на детето от какво е била провокирана - дали определена добавка, терапия, израстване ... Всичко е сякаш комплексно и някак плавно се случват нещата, поне при нас и до момента.
А знаете ли дали могат да се дават заедно GABA и DMG или GABA и L carnosine?

# 714
  • гр. Варна
а аз да попитам,някой давал ли е L-Glutamine и за какво по точно?

# 715
  • Пловдив
Sng_82, на 3 години и 7 месеца е моят и не говори, нито изпълнява команди.
Не съм чула да не трябва да се дават заедно ГАБА, Л-карнозин и ДМГ, вероятно може, но аз не съм го правила. Гледам да не прекалявам с броя на нещата, които давам едновременно.

# 716
Съжалявам, погрешно съм разбрала за Гамалон.  Embarassed
На каква възраст е детенцето ви? Аз също като вас трудно успявам да отлича коя положителна промяна в поведението на детето от какво е била провокирана - дали определена добавка, терапия, израстване ... Всичко е сякаш комплексно и някак плавно се случват нещата, поне при нас и до момента.
А знаете ли дали могат да се дават заедно GABA и DMG или GABA и L carnosine?

Можеш да ги даваш заедно. ДМГ - сутрин, той е за мозъчната дейност. Ако не си давала също плавно въведи. Габа и Л карнозин може заедно, също много малки дози се започва 1-2 дена постепенно увеличаваш 1-2 дена и така до достигане на пълна доза.Ако дето спи на обяд - 12 ч , ако не в 20. С плавното увеличаване примерно ако достигнеш 250 ГАБА на обяд в последствие и още толкова в 20.
При мен не беше възможно даване на изписани ГАБА и Глицин. Л карнозин не са ни изписвали. Опитах на няколко пъти, не става - явно не е за нас. Но последно тушираш нервността с Цинк и Магнезий. Не го пиша ей така - при нас си има нисък цинк по изследване, а вероятността с нещата , които давам за извличане на тежки метали да сме намалили количествата магнезии бяха доста вероятни. Наред с това при летния сезон и ходене на море количествата на магнезий в организма падат. Давам и Б12 сутрин, но месеци преди да го дам ползвам различни противопаразитни не лекарствени средства. При наличие на паразити децата стават нервни и не спят добре. И понеже доста майки ползват Б витамини им казвам само, че с б витамини се хранят паразити до степен, че стават огромни поразии след това. Добре е да се дава непрекъснато Диатомична пръст най-малко. Всяка сутрин месеци наред - иначе става затворен кръг. Паразитите нямат наяждане те нарастват с това подхранване с витамини и те не стигат до децата. А от своя страна освобождават амоняк и токсини и буквално отравят мозъка. Същият ефект има нарастването на гъбички ( те са пак един вид паразити) Диатомита се бори и с тях, ако вече има доказана инфекция не е достатъчен обаче. И диета - рафинирани храни и захар, преобладаващи в менюто също водят същите симптоми.

# 717
Ние започваме да ходим в Логопедика, някой инфо за тях има ли? Дойдойме за един месец в Силистра и да се похваля ходи и играе с децата и животните, разбира много повече, както и се тръшка доста повече де Simple Smile Вика кокошите и им казва кът, кът и като му се доспа вчера вика уш,уш (гуш,гуш), но само като му се доспи де...иначе още сме на мама и амам. Имаме проблем с памперса, маха го или си вади пишлето и се опикава, но абсолютно отказва тоалетна и гърне.

# 718
Извинете, някоя от вас раждала лк е с форцепс и вакуум?

# 719
Ние започваме да ходим в Логопедика, някой инфо за тях има ли? Дойдойме за един месец в Силистра и да се похваля ходи и играе с децата и животните, разбира много повече, както и се тръшка доста повече де Simple Smile Вика кокошите и им казва кът, кът и като му се доспа вчера вика уш,уш (гуш,гуш), но само като му се доспи де...иначе още сме на мама и амам. Имаме проблем с памперса, маха го или си вади пишлето и се опикава, но абсолютно отказва тоалетна и гърне.

Само хубави неща мога да кажа за Логопедика и най-вече за Ива ! Няма да съжалявате... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт