Отговори
# 480
Li_Monka, аз лично за тези резултати бих искала второ мнение  Peace
Може да звучи хипохондрично, но не бих оставила нещата просто така. Наличието на препоръка за колпоскоп и допълнителни изследвания не е само добро пожелание, ами насока да се проследи ситуацията по-сериозно и да се вземат мерки. Не е страшно! ПАП 2В не е лош резултат, но според мен имаш нужда от по-адекватно лечение.
На колпоскоп гледана ли си? Раничка имаш ли? Потърси второ мнение, това бих направила аз. Успех!
Раничка има да, а на колпоскоп не съм гледана. Иначе за изследването за HPV ми каза че ще го направим след 2 месеца след като ми мине лечението със Силаут.
А странното е че в началото на миналия месец ми пуснаха обикновена цитонамазка и бях I група.  newsm78

Течно-базираната цитология в Геника ли ти я направиха? Хубаво е да направиш тест за HPV, той се прави преди да се започне лечение (в момента съм в същата ситуация като теб, с диагностицирана чрез хистология CIN 1 дисплазия на маточна шийка, иначе съм група IIA от цитонамазката и нямам високорисков щам на HPV), поне така ми каза моята гинеколожка, за да е максимално точен резултата относно щамовете на HPV. Иначе при течно-базираната цитология (поне тази, която правят в Геника) се използва 100% от взетия материал, при което се получават много по-точни данни, на база на които могат да се дадат препоръки - в твоя случай да се направи HPV тест. Не се притеснявай от резултата, от личен опит ти го казвам, но задължително отиди на гинеколог, който да ти направи колкоскопия, биопсия (за диагностика на дисплазия) и HPV тест, за да се насрочи правилното лечение и да се предотврати развитие на анормалните клетки. Иначе никой не може да каже колко време е необходимо за развитието на HPV и колко време преди това го носиш в себе си (и мен силно ме вълнуваше този въпрос, тъй като 6 месеца преди диагностицирането на дисплазията ми бях на гинеколог - всичко беше наред и цитонамазката ми беше ПАП I). Това, което ми каза моят лекар е, че е изключително субективно, зависи каква е причината за появата на анормални клетки ( HPV или друга съответно) и зависи от самия организъм и начина ти на живот.

# 481
  • София
HPV тестът според мен трябва да се прави, ако имаш излишни 100 лева. Ако тези пари са ти важни, не се занимавай с глупости. С или без HPV лечението е едно и също.

# 482
  • Pomorie
Смятам,  че добрите гинеколози пускат през две три годино тест за HPV.  Не съм съгласна,  че лечението е едно. Знаете ли какво ми отговори професор Томов на въпроса "вируса в конуса ли е само или го има и на други места в тялото ми? Трябва ли терапия? Отговора: няма гаранция,  че е само в шийката,  може да е и в други клетки в организма.  И да,  трябва да се прави терапия. Моят опит с Изопринозин 3 месеца преди конизацията-нулев ефект.  Ще видим резултата след 4 месеца от терапията която правя в момента. За съжаление,  четох,  че 16ти, който имам и аз е най резистентен,  а и най опасен.

# 483
  • София
Аз мнение не налага. Със сегашните ми знания не бих харчила пари за подобен тест.

Каква ще е разликата в лечението при ЦИН2/3 и наличие/липса на ЧПВ?

# 484
Здравейте някой има ли отзиви от доктор Румен Димитров от Фемина?

# 485
Може да звучи хипохондрично, но не бих оставила нещата просто така. Наличието на препоръка за колпоскоп и допълнителни изследвания не е само добро пожелание, ами насока да се проследи ситуацията по-сериозно и да се вземат мерки. Не е страшно! ПАП 2В не е лош резултат, но според мен имаш нужда от по-адекватно лечение.
На колпоскоп гледана ли си? Раничка имаш ли? Потърси второ мнение, това бих направила аз. Успех!
Раничка има да, а на колпоскоп не съм гледана. Иначе за изследването за HPV ми каза че ще го направим след 2 месеца след като ми мине лечението със Силаут.
А странното е че в началото на миналия месец ми пуснаха обикновена цитонамазка и бях I група.  newsm78

Течно-базираната цитология в Геника ли ти я направиха? Хубаво е да направиш тест за HPV, той се прави преди да се започне лечение (в момента съм в същата ситуация като теб, с диагностицирана чрез хистология CIN 1 дисплазия на маточна шийка, иначе съм група IIA от цитонамазката и нямам високорисков щам на HPV), поне така ми каза моята гинеколожка, за да е максимално точен резултата относно щамовете на HPV. Иначе при течно-базираната цитология (поне тази, която правят в Геника) се използва 100% от взетия материал, при което се получават много по-точни данни, на база на които могат да се дадат препоръки - в твоя случай да се направи HPV тест. Не се притеснявай от резултата, от личен опит ти го казвам, но задължително отиди на гинеколог, който да ти направи колкоскопия, биопсия (за диагностика на дисплазия) и HPV тест, за да се насрочи правилното лечение и да се предотврати развитие на анормалните клетки. Иначе никой не може да каже колко време е необходимо за развитието на HPV и колко време преди това го носиш в себе си (и мен силно ме вълнуваше този въпрос, тъй като 6 месеца преди диагностицирането на дисплазията ми бях на гинеколог - всичко беше наред и цитонамазката ми беше ПАП I). Това, което ми каза моят лекар е, че е изключително субективно, зависи каква е причината за появата на анормални клетки ( HPV или друга съответно) и зависи от самия организъм и начина ти на живот.

Да, точно в Геника ми правиха изследването. За сега изследването за HPV се отлага за след 3 месеца. Започнах лечение по схема и след като свърши, ще си го направя. Не съм притеснена по принцип, но е странно че преди месец ми правиха обикновена цитонамазка и ме изкараха I група.
А тя моята история е много странна като цяло. З
Значи имам хроничка гъбична инфекция от 3 години като в последната 1 година е всеки месец. Преди близо година и половина бях при един гинеколог който за първи път ми каза че имам раничка. Каза че е малка и че за сега нищо нямал да предприема, а аз понеже не бях изобщо наясно какво е това раничка се съгласих. И понеже не бях доволна от лечението за гъбички което ми изписа, след 3 месеца отидох при друг гинеколог. И той изобщо не ми каза че имам раничка, нищо абсолютно нищо, почна да ме лекува за гъбички. И така до май месец тази година никой не ми беше споменавал за тази раничка освен онзи първият. И аз си мисля че е изчезнала, какво друго да си мисля. И един ден с една позната се заговорихме и тя ми каза, че е имала раничка и докато не излекувала раничката си, не могла да се оттърве от гъбички. И тогава ми светна че и аз някога съм имала такава. Отивам при гинеколожката която ме лекува в момента и която ме е преглеждалала вече 2 пъти и докато ме преглежда я питам имам ли раничка. И тя веднага каза да има  #2gunfire И какво прави до сега че не ми каза?!? И веднага се задейства за ми пуска изследването в Геника. Та така е при мен  #Crazy

# 486
  • България <3
Здравейте отново. Чета ви мненията и се чудя някои неща. Аз съм, да кажем прохождаща с чвп и цитонамазки, защото наскоро открих проблем. Можете ли е ми отговорите, ако знаете следното:
1. Казахте по-нагоре че цитонамазката и изследването за чпв трябва да се правят след определено време от дадено лечение. Аз пих от 18 до 25 май 2016г Вибрамицин за уреаплазма и на 16 юни си пуснах цитонамазка и скрининг за чпв. Цитото в 2б, скрининга е отрицателен. Възможно ли е да е грешен резултат?
2. Как така цитонамазка е 2б група, а иначе има цин1? Цин1 не е ли при 3, 4 група? Мен ми излезе 2б група но лекаря каза че всичко е ок?!колпоскопа е отрицателен... не разбирам..
Казахте също че изследването за чпв е добре се прави преди почване на лечение.. А от края на април пия биозин.. това дали също влияе на резултата?

# 487
Стелияна, защо се съмняваш за грешен резултат? Няма нищо странно в 2б и отрицателен HPV тест.
Как откриха ЦИН1 без биопсия? След като и на колпоскопа нищо не се вижда, няма за какво да се притесняваш. Ако уреаплазмата е излекувана, значи всичко ти е ок

# 488
  • България <3
Стелияна, защо се съмняваш за грешен резултат? Няма нищо странно в 2б и отрицателен HPV тест.
Как откриха ЦИН1 без биопсия? След като и на колпоскопа нищо не се вижда, няма за какво да се притесняваш. Ако уреаплазмата е излекувана, значи всичко ти е ок

Става дума за една жена по-нагоре беше написала, че при нея е такъв случая-нищо на колпоскопа, а има цин1. Затова се чудя и питах тези неща. На колпоскопа и на мен нищо не показа, как с разбера дали нямаш и аз цин, лекаря нищо не предприе.
Иначе не съм пускала контролно изследване за уреаплазма, но след като пих антибиотика цитото е 2б. Според мен е защото още има уреаплазма. Но лекаря който ми пуска цитото нито ми каза да пусна изследвания да видим от какво е възпалението, нито нищо. Имам пускана микробиология-лактобацилоа и левкоцити. Видя го и нито педписа лечение, нито нищо...

# 489
  • София
Здравейте!
Две поредни цитонамазки са ми 1 група (правени през 4 месеца)
Предишните ми са били 2 група.
Въпреки това, когато ме гледаха на колпоскоп, видяха съмнителен участък, даже ми го показаха. Взеха ми и биопсия, сега чакам резулатати.
Въпроса ми е - това случва ли се - добра цитонамазка, а след това лоша биопсия?
Според лекарката, така на око, съм между CIN1 и CIN2, но все пак резултата не е готов.

# 490
При мен и цитонамазката и биопсията са добри, но на колпоскопа се вижда побеляване и изменения и аз незнам какво да мисля

# 491
  • София
Щом биопсията е добра, не би трябвало да има проблем.
Иди на преглед пак след няколко месеца, на друго място, при друг лекар...за всеки случай

# 492

Да, точно в Геника ми правиха изследването. За сега изследването за HPV се отлага за след 3 месеца. Започнах лечение по схема и след като свърши, ще си го направя. Не съм притеснена по принцип, но е странно че преди месец ми правиха обикновена цитонамазка и ме изкараха I група.
А тя моята история е много странна като цяло. З
Значи имам хроничка гъбична инфекция от 3 години като в последната 1 година е всеки месец. Преди близо година и половина бях при един гинеколог който за първи път ми каза че имам раничка. Каза че е малка и че за сега нищо нямал да предприема, а аз понеже не бях изобщо наясно какво е това раничка се съгласих. И понеже не бях доволна от лечението за гъбички което ми изписа, след 3 месеца отидох при друг гинеколог. И той изобщо не ми каза че имам раничка, нищо абсолютно нищо, почна да ме лекува за гъбички. И така до май месец тази година никой не ми беше споменавал за тази раничка освен онзи първият. И аз си мисля че е изчезнала, какво друго да си мисля. И един ден с една позната се заговорихме и тя ми каза, че е имала раничка и докато не излекувала раничката си, не могла да се оттърве от гъбички. И тогава ми светна че и аз някога съм имала такава. Отивам при гинеколожката която ме лекува в момента и която ме е преглеждалала вече 2 пъти и докато ме преглежда я питам имам ли раничка. И тя веднага каза да има  #2gunfire И какво прави до сега че не ми каза?!? И веднага се задейства за ми пуска изследването в Геника. Та така е при мен  #Crazy

Здравей, и твоята лекарка е за бой, както моята предишна, но при теб е минало по - малко време, мен ме мотаеха близо 10 г с уверенията, че всичко е наред и няма нищо нередно, докато тази пролет не реших да отида при друг лекар за второ мнение, защото имах някой оплаквания и симптоми. Като съвет ти препоръчвам задължително колпоскоп и допълнителни изследвания, настоявай си за тях , аз не настоявах и сгреших, ако не ти пуснат смени лекаря. Успех!   bouquet

# 493
Здравейте момичета!
Преди няколко дни бях на преглед, ето и заключението на лекаря след него, моля ако някои има мнение нека го изкаже:

ВПО - б.о., Влагалище проходимо, умерено флуор. Маточна шийка конична, ерозио коли утери, йод - негативна зона, циркулярно около каналис циркулярис, колпоскопски данни за левкоплакия по долна устна. Матка леко уголемена. Аднекси - двустранно - б.о. ТВ Узи - матка, леко уголемена за сметка на субзерозен миомен възел по задната стена с диаметър 2,8/3 см. Ендометриум - 0.9 см. Двустранно яйчниците са поликистозно променени, като десния е 3,8 см.
Взе ми материал за типизация на ЧПВ (аз настоях, лекаря каза, че е по - скоро излишно харчене от моя страна), течно - базирана цитология и влагалищен секрет, до няколко дни очаквам резултатите и ще напиша и тях. Ще трябва да отида след това за коментар и евентуална биопсия, защото каза 'не ми харесва нещо тази шийка'' и предлага конизация, дано не се налага, защото се надявах горенето да ми се размине, а то даже по - сложно става.
Като цяло съм доволна от прегледа, доста обстоен беше, имах само леки болки и кървене след това, предполагам заради спекулума, а и бях в овулация. Не знам само защо, когато видят, че има течение не назначат първо лечение и после да вземат материал за изследвания повечето лекари ...? Назначи ми терапия с глобули и прием на пробиорик, дано помогне.

Както и да е, чакам резултати и се надявам да са добри, успех и на вас в битката с това гадно вирусче!  Heart Eyes   Hug

# 494
Да попитам един месец достатъчно ли е да пия пробиотик преди море или повече?
Миналата година пих 2 месеца и повече, нямах проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт