Отговори
# 585
  • Варна
Тинидазол, че не ми понася нещо. Някоя от вас лекувала ли се е с него?

Много зле ми подейства, а го пих 2 дни. Може да е съвпадение или хипохондризма ми, но веднага ми се появиха страничните реакции описани на листовката и не отшумяха над седмица след приема.

отделно не съм съгласна с Нели за безразборния секс Peace
 Нима всички ние затова сме заразени?

В дългогодишна връзка, веднъж щом между двамата се появи HPV, те започват да си я предават като пинг-понг и това е една причина при моногамни отношения в един момент да се стигне до серизни здравословни проблеми. Затова е важно първо да се премахне локалната причина, а след това да се лекуват и двамата партньори от вируса, независимо че мъжът в повечето случаи е само носител.

За съжаление обаче съществува и друга хипотеза, според която вирусът преминава в латентна фаза и се активира когато си пожелае. Учените не могат да докажат дали вирусът бива изхвърлен от организма до ново заразяване или преминава в невидима за досегашните методи на изследване форма. По емпиричен път обаче са наблюдавали, че двойки са си предавали вируса и с ръка-гениталии и също така наблюдения на честотата на вируса през годините (на 100,000 души населени) предполага ре-инфектиране, а не преминаване в латентна форма. Все пак обаче няма красноречиви доказателства в една или друга посока.

Моето лично схващане е за реинфектиране.

Между другото Източна Европа е на второ място след Африка по носителство на HPV вируса от иначе жени без притеснителни отклонения на цитологично изследване. Над 60% от случаите на носителство са концентрирани в Африка, Източна Европа и Латинска Америка.

Момичета, на мен темата за HPV ми е много интересна, но тук по-скоро се обсъждат вече пораженията върху шийката на матката от HPV и локалното лечение. Ако искате, по-широката тема можем да я обсъждаме в иначе доста бедната на мнения тема за HPV.

Според мен темата ще става единствено по-актуална.

Съгласна съм. Намирам я и почвам там Wink

Ако това е темата - ЗАКЛЮЧЕНА Е  Wink

# 586
becky bloomwood има достатъчно неща изписани в Google, това е абсолютно вярно, но това не значи, че всичко е вярно. Аз също се информирам от научни статии, но само от достоверни източници, като това не са статиите в wekepedia.
На каква база данни прецени, че тестът от урина за мъже дава задоволителни резултати и то в България? Не съм виждала лабораториите да са посочили какъв е тестът, който те ползват...
За Европа по-важната маркировка е CE маркировката, а ако има и FDA одобрение е супер.
Не искам да споря с никои. Всеки сам си преценява на какво да се доверява.

# 587
Може би тази е последната: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=930621;topicrefid=4 ..

science, ние и двамата се тестваме в Геника (real time PCR) и макар да съм наясно с възможността за неточност на резултатите, досега всички резултати не са нарушавали логичната нишка в нашия случай. Така че в крайна сметка прилагам бръснача на Окам.

В Надежда и Токуда използваха (доколкото знам) digene. Там тестват само жени. Не съм запозната да се използват други тестове в България. В cibalab не знам как процедират...

пример за проучвания, които чета: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23097252

Последна редакция: ср, 13 юли 2016, 18:31 от becky bloomwood

# 588
В Надежда и Токуда използват digene.
В Надежда ги пращат в Геника - имам съвсем скорошен опит.  Peace

# 589
В Надежда и Токуда използват digene.
В Надежда ги пращат в Геника - имам съвсем скорошен опит.  Peace

О, мерси, полезно да знам, че вече не ползват digene.

# 590
  • Pomorie
Ами оказва се,  че в Бургас няма къде да се изследва урината, дали мога да я пратя с куриер?

# 591
Момичета, преди 2 седмици направих Letz процедура, заради дисплазия и днес излязоха резултатите.
Резултатът е: лигавица с акантозана епитела, паракератоза, дилатирани цервикални жлези под нея, дисплазия 1ва степен . Диагноза: Дисплазия 1ва степен,левкокератоза.
Според мен всичко това е следствие на нещо ,а не просто диагноза. Какво следва,как да се лекувам, да правя ли нови изследвания и какви? Моля ви за помощ

Последна редакция: чт, 14 юли 2016, 20:19 от beginning

# 592
beginning, LETZ не е ли конизация? В който случай този резултат не е ли биопсията на премахнатата тъкан? Който се прави задължително, за да се разбере какво е премахнато... ако отговорите са да, не би трябвало да имаш дисплазия, а си имала дисплазия...

Момичета, имам един много глупав въпрос. Проблемите с лезии, дисплазии и прочие не са ми били на дневен ред от 6 години и съм загубила ритъм. Изчетох темата и едно нещо ми направи впечатление: преобладаващо се довори за конизации тук. Тук е темата за сериозни случаи или нещо се е променило в конюктурата на медицинските грижи и вече нормата е конизация, а не лазерна или електрокоагулация по възможност и конизация едва за по-сериозните случаи?

# 593
  • София
LEEP/LLETZ чисто формално не е конизация.
Общото е в изрязването на тъкан от шийката. Разликата е, че при конизацията се изрязва конус, а височината на конуса може да е и 2/3 от дължината на шийката, а при другите процедури се реже повърхностно, обикновено дебелината на изрязаното е минимална в милиметри.

# 594
Тук е темата за сериозни случаи или нещо се е променило в конюктурата на медицинските грижи и вече нормата е конизация, а не лазерна или електрокоагулация по възможност и конизация едва за по-сериозните случаи?
Според мен има нещо такова - конизация за профилактика.  Confused

# 595
Тук е темата за сериозни случаи или нещо се е променило в конюктурата на медицинските грижи и вече нормата е конизация, а не лазерна или електрокоагулация по възможност и конизация едва за по-сериозните случаи?
Според мен има нещо такова - конизация за профилактика.  Confused

Знаеш ли колко силно се надявам да не е така...

Чух 5 мнения на доктори и шизофренията в практиката е пълна...

Ще видя какво ще правя.

____

Мерси змия. Не ме успокоява, но поне звучи смилаемо.

# 596
Според мен има нещо такова - конизация за профилактика.  Confused
И според мен е така  Confused

# 597
Здравейте, не съм писала отдавна ,но ме налегнаха проблеми с болни роднини.
Най-сетне си взех епикризата - пиша хроничен цервицит с плосък папилом. А ми бяха казали по телефона, че съм цин 1. Май напразно се конизирах, но след няколко години изследвания и биопсии целенасочено го исках.
Припомням, че бях 3 а-д група от нялколко години, тук там 2 ра група постигах в някои лаборатории, но рядко. Повечето лекари ме съветваха да се следя, включително и Илия Карагьозов, но се намери кой да ми направи така желаната конизация срещу 600 лв.
И ето конизираха ме преди 4 месеца. Направили са ми и абразио на матката и на шийката включително и там всичко е ОК. Но историята не свършва дотук. Мислех, че си решавам проблема с конизацията, но не. Зацапването и кървенето не спряха и все още имам такива. След преглед преди няколко дни, се оказа, че имам незарастнал участък и сега слагам глобули и ще последва "горене" .
Желая приятен уикенд на всички

# 598
Момичета, побърквам се вече. Незнам вече има ли проблем, няма ли, аз ли излишно се тревожа. От януяри месец периодично между циклите ми се появява слуз с кървави жилки. Има я само по салфетка. Единично. Ето днес пак. Извинявам се, че така образно описвам всичко, но след тоалетна при забърсване по салфенката остана слуз с кръв вътре. Само това и после нищо. Януари си пусках цитонамазка. 2гр. Април пусках още една в Геника 2в група и колпоскоп - чист. Заради това В в групата изпих куп антибиотици. Края на юни бях на контролен преглед. Пак ме гледа на колпоскоп и на вагинален ехограф. Нищо. Ами каква е тази кръв тогава. Случвало ли ви се е нещо такова?

# 599
  • София
Здравейте, не съм писала отдавна ,но ме налегнаха проблеми с болни роднини.
Най-сетне си взех епикризата - пиша хроничен цервицит с плосък папилом. А ми бяха казали по телефона, че съм цин 1. Май напразно се конизирах, но след няколко години изследвания и биопсии целенасочено го исках.
Припомням, че бях 3 а-д група от нялколко години, тук там 2 ра група постигах в някои лаборатории, но рядко. Повечето лекари ме съветваха да се следя, включително и Илия Карагьозов, но се намери кой да ми направи така желаната конизация срещу 600 лв.
И ето конизираха ме преди 4 месеца. Направили са ми и абразио на матката и на шийката включително и там всичко е ОК. Но историята не свършва дотук. Мислех, че си решавам проблема с конизацията, но не. Зацапването и кървенето не спряха и все още имам такива. След преглед преди няколко дни, се оказа, че имам незарастнал участък и сега слагам глобули и ще последва "горене" .
Желая приятен уикенд на всички

заради този плосък папилом смятам, че не е била напразна конизацията.

Общи условия

Активация на акаунт