Цъфнала и вързала НЕМСКА тема- номер 192

• 72 869
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
  • HH

Че какъв ти е проблема да продължиш с Джон Фрида? Има ги и в Мюлер и в ДМ, а наверно и в други дрогерии.

Този Мюлер сигурно е еквивалента на тукашното Будни  Mr. Green

Миналата година , май във Варнемюнде беше, една жена ме пита къде има банкомат и аз и казах да пресече улицата, там има Хаспа. Какъв объркан поглед ми хвърли.  Joy

# 391
PAPURCHE MEHURCHE аз си ходя несресана и непригладена. Затова за съжаление не мога да ти помогна. 
мама-Ени това игране по цял следобед в ГрундШулето после в Гимназията се наваксва със седене и кълване ... Не ми е ясно защо го правят. Предполагам за да направят поток и към Реала. То не всяко дете ще издържи първата година да наваксва толкова.

# 392
Вярвам че си права Банди /хареса ми съкращението на Ася, дано не се сърдиш/, но за жалост нищо не зависи от мен в тази ситуация. Дано наесен от трети клас да ги постегнат.

# 393
има нещо като постягане в 3-4 клас, поне при нас Peace

# 394
  • Germany
И при нас имаше скок в 3ти клас, но най вече 1вият срок на 4ти. Малкият, който сега е 1ви клас случи на много амбициознна учителка, която от Нова година ги почна с тестове по 3-4 пъти в месеца и се надявам да свикне и да му е по леко понатам. Иначе, това което мен много ме дразни е, че след всяка ваканция 1вите 1-2 седмици се мотаят и "настройват" и последните 2-3 преди следващата ваканция ги спукват от тестове... Освен това разликите между училищата и преподавателите са големи и това си личи особено много 1вата година в гимназията. И естествено никой не си признава, че това идва от учителите, ами все децата са им виновни..

# 395
... И естествено никой не си признава, че това идва от учителите, ами все децата са им виновни..

Естествено. Като не могат да се защитят , то те ще са виновни!

Днес е супер ден за басеин Simple Smile

# 396
  • Немция
Банди(Жабата под прикритие newsm78), не знам при вас, но при нас дават 22-23 градуса, не мога да си представя да отида на открит басейн.
Отделно в тези, в които съм ходила водата е толкова ледена, че отиваме на "плажа", след като стане 30 градуса- да има какво да разхладиш, а и после да можеш да се затоплиш. Миналата година след едно плажуване с децата при 26-27°, имахме неблагоразумието да топнем дечурлигите в студения басейн за 5 минутки и се простудиха.

# 397
Мони, такива са и моите наблюдения.

Ходим си на открит басейн и околните езера при температури над 18-20 градуса, на дечурлигата не им пука, свикнали сме явно с разбирането за немско лято Simple Smile

# 398
  • Пловдив
   Синът ми утре няма да учат, ще ходят на басейн. Вчера бяха цял ден в парка. Другата седмица пак някакви не учебни дни ще имат. Даже дъщеря ми, която обикновено по 3-4 часа на ден учи вчера вече се мотаеше из къщи и се чудеше какво да прави. Миналата година на 15.07. вече бяха оформени оценките и така и не разбрах какво правиха последните две седмици. Много често се прибираха по-рано, защото до колкото схванат писането на документация и разните съвещания на учителите не са в извън учебно време, а са си част от норматива учебни часове.

# 399
  • Немция
18-20° за препичане на слънце става, в моите представи, но за къпане-хм... Sunglasses В Немско съм вече от 15-ина години, но топличко ми става от 25 нагоре. Въпрос на лично усещане. Simple Smile

Тhe Game, големият ми син е в първи клас, от утре, петък излизат във ваканция, но до вчера си имаше домашни. За днес са им казали, че вече се приключва с домашните, утре имат закуска заедно по случай случая и ваканция, ура! Simple Smile

# 400
Нашите учат до 27-ми юли. В гимназията приключиха с оценките миналия петък, тази цялата седмица класа са на палатки, после още 2 седмици клатене ка крака. Затова пък май и юни имаха тестове и класни работи през ден. В грундшулето ще си учат до последно, на третокласника му предстоят още 2 теста и презентация на книга. Първокласниците не са спирали с домашните, няма и да спрат до последно, а ще им дадат нещо и за лятото, учителката им е амбициозна.

Бибит, и на мен ми е студеничко вьв водата, само се припичам. Дечурлигата, обаче не се оплакват. Няма и настинали, явно им е добре. Жаби са си моите.

# 401
  • Берлин
А аз си умирам от студ. Това тук не е никакво лято.2ро такова ми е - по-зле е от предното дори. Много мразя да ми е студено. И не вярвам,че някога ще се аклиматизирам тук. Но каквото-такова. Бяхме преди десетина дни на езеро близичко. Аз си стоях с дрехите, не съм влизала във водата.Според ММ и племениците ми, водата била ледена.

мама-Ени, нямам никакъв проблем да си купя/поръчам каквото поискам и откъдето искам. Въпросът ми за стилизиращи продукти беше точен и ясен - дали някоя от вас ползва нещо,от което е доволна. Така че коментарът ти в тази светлина звучи неприятно.

Bandiera rossa, аз също тръгвам с прическа като твоята. Освен себе си, тук няма кого да учудя /като гледам какъв е масовият стил на облекло/грим/прическа/обувки/. И май ще ми хареса така - спестява време и средства, що пък да не  Joy

Утре сме на концерт в Берлинер Дом /орган/. Никъде не намирам инфо за изисквано облекло. Не искам да съм овър, но и да не ни върнат по маратонки, знае ли човек  newsm78

ПП.Сутринта съседите бяха окупирали паркинга отново с каси бира и кашончета фойерверки. Да видим довечера от радост или от мъка ще пият

# 402

Bandiera rossa, аз също тръгвам с прическа като твоята. Освен себе си, тук няма кого да учудя /като гледам какъв е масовият стил на облекло/грим/прическа/обувки/. И май ще ми хареса така - спестява време и средства, що пък да не  Joy

Най-интересно ще те гледа фризьорката в България, като и се появиш от 1 година нев4есана  Twisted Evil Mr. Green Twisted Evil и дори не може да те среше . Немците няма да ти се появят особено.

За етикета ако имаше нещо специално щяха да го напишат според мен . Няма нужда да сложите фрак и шифони.

# 403
  • Пловдив
ПП.Сутринта съседите бяха окупирали паркинга отново с каси бира и кашончета фойерверки. Да видим довечера от радост или от мъка ще пият.

Странна работа, аз по нашите баварски земи не усещам почти никакво въодушевление покрай мачовете. Онази вечер, след 15 дузпи чух един вик и един изстрел. Това се случва в квартал с къщи, където живеят 90% немски семейства. Същата работа беше и преди две години на финала на световното, почти пълна тишина. На мен ми е ясно, че баварците се имат за друга държава, но пък националният отбор е съставен почти само от футболисти на Байерн Мюнхен.
   В интерес на истината накичили са си колите с немски знамена, но баварските пак са си повече.

# 404
  • Germany
PAPURCHE MEHURCHE, аз не разбрах точно какъв продукт търсиш, но прочетох нещо за къдрици. Та ето за това съм чела хубави неща https://www.amazon.de/Aphogee-Curlific-Curl-Definer-237ml/dp/B00 … ;keywords=aphogee, но лично не съм го ползвала. Аз си поръчах скоро това http://www.lookfantastic.de/label.m-protein-spray-50ml/10647827.html, засега ми харесва, не утежнява, може да се ползва преди преса например. Но честно казано и аз май си ходя рошава  Wink
Аз още не разбирам как хората тук се къпят в тези басейни и реки, на мен също ми е студено. Водя детето, то се къпе аз го гледам Simple Smile
А, The Game не така, при нас си викат и свирят след това, много. Комшиите ни даже вувузел си имат (близо до центъра на Мюнхен сме).

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 11:49 от PeaPink

Общи условия

Активация на акаунт