Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 59 037
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Работното време на ДГ стандартно ли е или всяка си има свое работно време?

# 166
  • София
преди две години, бях оставила децата да висят по опашки в най - удобното ми заведение ... не бях поглеждала профилите им половин година, тъй като посещаваха ОДЗ ... и изведнъж се оказва, че са пуснали едно място и са приели единия ... до тук добре, но за тая половин година бяхме си сменили местоработите и двамата със съпруга ми. вярно точките бяха пак същите, но реално документите не бяха исканите - отказаха ни записване !!,, в края на краищата има правила и е редно всеки да ги спазва - ако се откаже записване, това не е заяждане, а спазване на правилата Peace и на тях им правят проверки, за мен това е в реда на нещата, колкото и тогава да ми докривя ...  Rolling Eyes

# 167
  • София
Айде и да се похваля. Казаха ми, че това са най-грамотно написаните служебни бележки, които са виждали в последно време 😃

# 168
Iveto я покажи да вземем пример от теб за бележките Simple Smile

# 169
Днес успешно записах дъщеря ми в ЦДГ. Преди няколко поста имаше запитване за документите за СОЛ. Нашият татко е СОЛ. Представихме ГДД по чл.50 от ЗДДФЛ, заверена от НАП със зелен печат и подпис. Декларацията бяхме подали по електронен път към НАП. След това в офис на НАП по адресна регистрация на СОЛ ни я принтираха декларацията и я завериха. Именно от декларацията по чл.50 става ясно, че дадено ФЛ е самоосигуряващо се. Не виждам смисъл от декларация по чл.92. Допълнително представихме и платежни за внесени осигуровки за 6 м назад. Директорките не са наясно с документацията в детайли. Лесно се объркват като ги засипеш с много бумащина и при мен имаше положителен ефект. Набързо ми взеха всички кмижа и приключихме. Аз съм с ДУК и този договор не се вписва в трудова книжка. Не съм представяла такава. Директорката ми я поиска, но след това бързо прие твърдението ми.

# 170
И при мен има следния казус  с ДУК . Пише  в ИСОДЗ, че се представя бележка , че си осигурен за всички осигурителни рискове. Но се чудя дали ще  минем с една обща бележка - за осигурителни рискове и срок на договора и и длъжност или да направя две отделни . Във Вашата градина как ги приеха?

# 171
И при мен има следния казус  с ДУК . Пише  в ИСОДЗ, че се представя бележка , че си осигурен за всички осигурителни рискове. Но се чудя дали ще  минем с една обща бележка - за осигурителни рискове и срок на договора и и длъжност или да направя две отделни . Във Вашата градина как ги приеха?

Една обща бележка представих. При нужда от образец мога да Ви сканирам утре моята

# 172
Ще съм ви много благодарна.  bouquet

# 173
Искам да попитам понеже с мъжа ми нямаме брак но постоянния му адресе в друг град а моя е тук само настоящите адреси са еднакви това проблем ли ще е?

# 174
Искам да попитам понеже с мъжа ми нямаме брак но постоянния му адресе в друг град а моя е тук само настоящите адреси са еднакви това проблем ли ще е?
Няма проблем. В Правилата http://kg.sofia.bg/isodz/sdoc/Pravila2015.html
Цитат
Постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община на поне единия от родителите /настойниците/
- за постоянен адрес - 3 т.
- за настоящ адрес - 2 т.

# 175
  • София
Iveto я покажи да вземем пример от теб за бележките Simple Smile

Фирма ООД
ЕИК  000000000
гр. София
Изх. № 1 / 16.05.2016 г.                                         СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА
„Фирма" ООД издава настоящата служебна бележка в уверение на това, че "име на служител" с лична карта № 000000000 издадена на  22.08.2006 година от МВР София, ЕГН 11111111111  работи на постоянен трудов договор във фирмата от 15.09.2014 година на длъжност ........ с адрес на месторабота гр.София, област София, община Столична, кв.Изток, район Изгрев, ул............, като към дата 16.05.2016г., лицето "име" е в отпуск за гледане на дете по чл. (забравих кой, но счетоводителите знаят).

Настоящата служебна бележка да послужи пред ОДЗ ......  

16.05.2016 г.
Гр. София                                                                                                             Управител:  
подпис и печат                                                                                                  / име /

# 176
Няма проблем. В Правилата http://kg.sofia.bg/isodz/sdoc/Pravila2015.html
Цитат
Постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община на поне единия от родителите /настойниците/
- за постоянен адрес - 3 т.
- за настоящ адрес - 2 т.
Благодаря Ви много

# 177
  • София
Скрит текст:

Не няма го, защото ако го имаше щях да изчакам класирането и тогава да ги изискам от работодател  Wink

От първа страница: Необходимо е датата на издаване на служебната бележка да е след датата на класиране.
Плюс, че в предната тема последните няколко страници още преди класирането се обсъждаше, че служебната бележка трябва да е след класирането.
За съжаление сега нова ще трябва да искаш.
Аз това го приемах за даденост, но като погледнах правилника и ръководството, наистина не открих да пише датата на сл. бележка да бъде след датата на класирането. Ще поогледам документите и ако трябва ще коригирам.
По принцип е логично датата на сл. бележка да е след датата на класирането, но щом не го пише...
Може би това ще трябва да го видим в темите години назад. Възможно е да произлиза от отговор на поддръжката на системата или на директорка. Довечера ще се опитам да даунлоадна темите и да пусна едно голямо търсен

Аз пуснах запитване до системата и оттам ми отговориха, че служебнага бележка трябва да издадена не по-рано от един месец преди датата на класиране.До колко можем да им вярваме обаче , е друг въпрос Simple Smile

Аз мисля, че това за датата на сл. бележка е останало на първа страница от предишни години, когато по мои спомени този текст излизаше или в "Необходими документи" в профила на детето или го имаше при изброяване на критериите и с какво се доказва всеки от тях. Но го имаше някъде сигурна съм.
Обаче към днешна дата го няма нито в Правилата, нито на споменатите по-горе места. И може и да е логично датата да е след класирането, но като го няма като изискване, не мисля че чисто юридически при един спор аргументите биха издържали. Мисълта ми е, че не би следвало да връщат или отказват записване с такъв довод.
Просто някой в СО за пореден път е проспал нещо.

Ирайн, за отлагането на тръгването до декември: Ако детето започне да посещава ясла на 01.12. няма да има пълни 6 месеца (стават на 31.05.) до 1вото голямо класиране прз май месец и няма да получите заветната точка. Обикновено класирането е в диапазона 7-15.05.
Dandelionwine, има тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=829615.660;topicrefid=20.
Гледам, че не е много активна напоследък, но можеш да се върнеш назад, а и предполагам сега след приема ще се активизира. Иначе както и Анна ти е писала - няма такива изисквания.
Работното време на ДГ стандартно ли е или всяка си има свое работно време?
Работното време за посещение от децата е стандартно - от 7 до 19ч. Но ако питаш за записване, всяка градина си обявява някакви часове - някои са с об. почивка, други - не. Повечето пускат информация в профила си в ИСОДЗ. Ако липсва такава, по-добре питайте първо по телефона.

# 178
Здравейте! Синът ми е набор 2014 и на текущо класиране през януари тази година беше приет  и записан в ДЯ. На сегашното класиране е приет в ОДЗ. Заради това, че откакто тръгна на ясла е нон стоп болен пулмолог ни посъветва да го спрем от ясла.за 2-3 месеца. Тези дни ще го записвам в ОДЗ то, но искам да го отпиша от яслата. Директорката на яслата ми твърди, че първо трябва да го запиша в ОДЗ и след това да го отпиша от яслата. Моля, ако някой е бил в тази ситуация да сподели?

# 179
  • София
Добре е да се има предвид, че понеделник и вторник са почивни дни, хубаво е да се съберат документите преди това.

Общи условия

Активация на акаунт