Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 58 159
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Ако е така при записването те няма да могат да докажат тези критерии и ще им бъде отказано записване. Така, че пак ще има контрол - но от директорите.

Малко ме съмнява. Ще процъвтят подкупите във форма на дарения и директорите ще си затворят очите.  #Cussing out

# 631
  • София
Ако е така при записването те няма да могат да докажат тези критерии и ще им бъде отказано записване. Така, че пак ще има контрол - но от директорите.

Малко ме съмнява. Ще процъвтят подкупите във форма на дарения и директорите ще си затворят очите.  #Cussing out

Абе не ми се вярва, но най точно може да се следи броя на приетите и местата за следващо класиране. Така ще се разбере дали е отказан прием или някой е отказал записване.

# 632

Абе не ми се вярва, но най точно може да се следи броя на приетите и местата за следващо класиране. Така ще се разбере дали е отказан прием или някой е отказал записване.

Дано си права. Simple Smile

# 633
  • София
Свекърва ми е учителка в провинцията и се опитваше да ме убеди, че мога да получа допълнително точки от това, понеже дъщерята на нейна колежка дошла в училището да вземе бележка, че майка й (т.е. бабата на кандидатстващото дете) е учител. Аз й викам, че няма такова нещо, тя ми обяснява, че въпросната дъщеря е юрист и знае по-добре. Така и не разбрах каква беше идеята на ваденето на тоя документ и какво мислят да го правят.

# 634
  • София
Няма да се учудя, ако са приели детето с този документ.

# 635
  • София
Свекърва ми е учителка в провинцията и се опитваше да ме убеди, че мога да получа допълнително точки от това, понеже дъщерята на нейна колежка дошла в училището да вземе бележка, че майка й (т.е. бабата на кандидатстващото дете) е учител. Аз й викам, че няма такова нещо, тя ми обяснява, че въпросната дъщеря е юрист и знае по-добре. Така и не разбрах каква беше идеята на ваденето на тоя документ и какво мислят да го правят.

Знам, че преди доста време е премахнат този критерии. Освен да не е за София, но не знам, може пък и да е минал номера.

Почти безобидн@,

А кое е това ДЗ - ако не искаш тук може да ми пишеш и на ЛС. Много ми е интересно.

# 636
В няколко училища вече дават допълнителни точки само ако адресната регистрация е от поне няколко години. Явно с цел да се ограничат фалшивите адреси. Може би и яслите/градините трябва да го направят.

Малко е прекалено да са няколко години, но 6 месеца ми звучи съвсем нормално.

Иначе днес отидох и до детската градина, в която ни приеха и до тази, в която ни изместиха и изводът е, че тази, в която е сега е много по-добре изглеждаща и със страхотен двор. Санирана е и изглежда направо супер, а тази, в която ни изместиха е с потресаващ външен вид. В двора няма никаква сянка, а катерушките и пързалките са от времето на соца. Че трябва да се сигнализира за грешката в системата/подкупа е така, но първо ще си запиша детето в ОДЗ, където е приет сега, а после ще сигнализирам. Явно съдбата си знае работата и му е избрала по-доброто място.
Ще ви излъжа, върти ми се нещо от типа на 2-3 г, мои познати случайно получиха точка, т.к имат стара регистрация в квартала в което е и училището, от преди 4г когато им е трябвала за яслата Wink

# 637
  • София
В училището, в което учат децата ми има точки за местожителство, но са различни в зависимост, от това дали е от преди или след 01.01.2016 г.

# 638
  • софия
Здравейте! Някой има ли информация кога ще бъде родителската среща в 129 ЦДГ Приказен свят за набор 2013г приети сега?

# 639
  • София
Родителските срещи обикновено се провеждат втората половина на септември - началото на октомври, когато децата започнот да посещават ДГ. Сега вече е сезона на отпуските.

# 640
В някои родителски има и юни месец. Попитайте по телефона.

# 641
В някои родителски има и юни месец. Попитайте по телефона.

Нашата РС е тази седмица, въпреки че има незаписани към момента деца? Вероятно една от поредицата РС Simple Smile

# 642
 Моето момиченце в Приказен свят,но 2012 набор. Родителските са началото на септември,учителките се обаждат по телефона. Отделно пуснаха и съобщение в системата.

# 643
  • София
Моля за малко помощ:
Ако има 3 свободни места за следващо класиране дали дете с 6.1 ще има шанс за класиране в тези места или директно отпада.
Ето я и картинката:

Като знам, че в случая детето с 8,1 директно влиза.

# 644
  • София
Моля за малко помощ:
Ако има 3 свободни места за следващо класиране дали дете с 6.1 ще има шанс за класиране в тези места или директно отпада.
Ето я и картинката:

Като знам, че в случая детето с 8,1 директно влиза.
Никакъв шанс. Влизат децата с 8,1 и 7,2 точки, а за третото място се тегли жребий между децата с 7,1 точка. Ако детето с 6,1 точки си пише тази градина на първо място, ще се включи в жребия.

Общи условия

Активация на акаунт