Великобритания - Тема 64 Лятна, По Лятна, Много Лятна

• 79 233
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
  • UK
Памперс вероятно прави аналогии с достъпността на яслите и градините в България. И на мен ми се иска нещата да бяха по-иначе. Да има места и за соц. слабите и за останалите. Не изцяло безплатни, но да са "малко по-частично"  Mr. Green спонсорирани от държавата. А ние да имаме възможност да избираме как и колко да си ги гледаме, и дали и колко часа да са по градините.

# 481
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ами тази възможност я има в БГ  Mr. Green

Щом сме тук и сме го избрали сами няма за какво да се оплакваме. Щом стоим тук и не се прибираме заначи ни изнася и така.

Дежи как са дечицата  Hug

# 482
  • постоянно
Не може да имаме всичко най- добро от двата свята. Хем по-големите Английски заплати , хем евтините Български градини, всички национални празници, безплатните лекари, зъболекари и т.н

Peace

# 483
  • UK
Напълно сте прави.

Илейн  , благодаря. Hug Децата са добре, настройваме се вече за рожден ден, лятна ваканция и море. Днес в училище получихме по един плик с годишното оценяване на децата, написали са страхотни неща вътре, отделно за всеки предмет как се справя, как вземал участие и показвал интерес във всичко, какви въпроси задавал, как вече се изразявал с цели изречения и всички му разбирали, играел ролеви и всякакви игри с децата, следвал инструкции и разбирал всичко, преразказвал детайлно истории по картинки, направо съм ей така.  Shocked Аз съм го чувала да говори на английски само, когато четем книжките от училище, но дума иначе не обелва вкъщи. Много ме зарадва подробното ревю.

Поръчала съм онлайн захарна декорация за торта - пожарна кола и днес гледах тюториали в ютюб как се слага фондан. Все ще я докарам някак с готовата декорация.  Grinning 

# 484
dejie, много се радвам за хубавото ревю! Сигурна съм, че ще се справиш и с тортата!

Дами, не ме разбирайте погрешно. Не се оплаквам. Не търся на хляба мекото. Нито правя паралел с България. Очертава се една тенденция навскъде по света, където има три категории хора - такива с възможности, такива на помощи - спонсорирани от държавата и всевъзможни организации да  мързелуват вземайки по-висок доход от третата група, а именно хората, които работят на по-нисък доход. Те не се класират за помощи (в най-добрия случай вземат някакви малки суми) и им се налага да работят много, за да могат да връзват някак двата края. И тук не говорим за нискоквалифициран труд и хора без образование. Просто на всеки животът протича различно. Та както dejie правилно ме е разбрала идеята е тази група от хора да бъдат поне малко подпомогнати. Не съм искала поста ми да провикира нападки и спор, а който прецени, че петецията касае него, да я подпише.

GI, вероятно всеки води изводите си по заобикалящата го среда. Аз познавам само 2-ма на "високи английски заплати"-един англичанин и един българин. Всички останали с много лишения и усилия се опитват да се закрепят на повърхността. Дори едната ми съседка се налага да живее със свекърите, зълва си и племенника й, защото заплатата на мъжът й не стига да ги издържа.

Лично за мен, дали ще си гледам детето тук или в България от финансова гл.т. е едно и също. Ако не обръщаме валутите, вземам същата заплата и в родината щях да плащам сходна сума за частна детска градина, защото за децата с алергии няма условия в евтините държавни - там родители на алергични деца водим борба с общините за осигуряване на някакви условия. Резултат постигнахме само във Варна и то за градините. Peace

# 485
  • Bristol
Pampers, аз те разбирам, защото и аз така се тюхках за градините. Накрая останах в къщи за почти 5 години, което страшно много се отрази на CVто ми и много трудно намерих нещо да започна с този гап.
Това което GI казва също е интересно, не го бях виждала от тази гледна точка. Наистина трябва да се дава шанс на тези деца. Аз познавам двама човека, които сега са уважавани професионалисти с високи доходи, израснали в общински жилища и на бенефити. Единият веднъж ми разправяше, колко срам го е било да ходи да си взима безплатния обяд в гимназията. Шанс винаги има и дори да е малък, трябва да се пробва и да се даде възможност.

Още две седмици и ваканцията започва! Аз преди това мисля да купя новата униформа на щерката, за да е готова за започване на гимназията септември  Grinning

# 486
Аз да питам - изпитите за грамар скул кога се държат - в началото на У6 или в края на У6? Да знам,голямата още от тази година ли трябва да си стяга д..то да се подготвя.

# 487
За училището, което ние сме харесали е в началото на У6

# 488
  • UK
Я да питам и аз. Тук при нас в нашия регион грамар скуулс няма. Как тогава се кандидатства за средно, пак ли с такива изпити през yr6?

# 489
  • Истински се вижда само със сърцето.
Дежи браво на детето, все така да е Simple Smile

Весело да си изкарате и рожденния ден и ваканцията и да се заредите с много усмивки и настроение  Hug

# 490
dejie грама скул не са разпространени навсякъде. Регистрацията за кандидатстване обикновенно е в края на Y5, изпитите са в началото на октомври/тези неща са на сайта на училищата/, а до 31 октомври в Y6/поне миналата година беше така/ се попълва форма към общината за желаните secondary school/като се попълва и грама скул, ако детето е кандидатствало/. Поне при нас, още в началото на Y6 имаше родителска среща да се разяснят нещата, от училището дадоха документите за попълване към общината, както и паролите за онлайн регистрацията. Както и за началното училище, така и за secondary, пощенския код е определящ, вкл. и за кандидатсване в грама скул. Края на март в Y6 излизат резултатите от общината къде е прието детето и вече си решаваш да го зпишеш, в коя листа за чакащи и т.н.
Имам и въпрос към "колежките" завършващи/завършили Y6 - имаше ли/имали такава "традиция" - да се наемат лимузини за последния учебен ден? Получих писмо от майка, която организира това - да се наеме лимузина за след училище, да ги развява за 1ч. и после да се черпят децата. През годините съм го виждала това в края на учебната година в нашето училище, но ми е интересно дали навсякъде е така.

Последна редакция: сб, 09 юли 2016, 11:27 от Ladybird_

# 491
  • Bristol
При нас грамър училищата нямат catchment area. В района на Глостър са, а кандидатстват деца от Бристол, Суиндън... дори от Кардиф на колега приеха детето и те сега ще се релокират. Всяко училище е различно, трябва да се провери в сайта на училището или да се говори с хора, които имат опит с конкретното училище. Иначе във форума всеки ще ти даде различно инфо и само ще се объркаш.

Ladybird, зависи от родителите, те го организират и плащат, училището май няма пръст в това. В училището на сина няколко родители го правиха, при дъщерята за късмет няма да има. Аз лично не харесвам този тип отбелязване, предпочитам на картинг, ориентиране в гората, го ейп, лейзър таг или нещо подобно да ги организираме и така да отбележим завършването.

Последна редакция: сб, 09 юли 2016, 11:59 от Merry

# 492
Merry наясно съм, че е родителска прищявка. Аз също не одобрявам, и за това предоставих на сина ми да си реши дали иска. Ако иска ще трябва да си плати "удоволствието" от собствените пари - е, за него това е достатъчно  - категоричен е, че няма да се включи  Mr. Green Беше ми интересно дали това "изхвърляне" е само при нас.

# 493
Ние сме още "зелени" по отношение на образованието тук, малката е още доста малка,но от чисто любопитство искам да попитам, каква е разликата между грамар и нормално училище. Чувала съм, че грамар е по-добре, но защо? И какво е мнението ви за частните училища, не знам какви суми са, само искам да събера информация. Предполагам зависи си от рейтинга на самите училища и как се справя детето, но искам само да разбера каква е разликата.

# 494
И извинявам се, още един въпрос, каква е разликата между академия и нормално училище? Четох разни неща в Интернет, но нещо не мога да схвана.

Общи условия

Активация на акаунт