НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 106

• 105 347
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
Кои видове сирена са по-мазнички?

# 376
Аз залагам на козе или овче, ако ям изобщо. От млекарници или от дребни търговци предимно. Отдавна не съм попадала на сирене от веригите, което да не ми е тебеширено.
Дядо навремето правеше смес козе и овче, толкова много ядях от него, че 10 години не поглеждах нито едно от 2-те след това  Laughing Наскоро пак започнаха да ми се прияждат.

# 377
# 378
  • София
Кои видове сирена са по-мазнички?
Бри, Камамбер, Чедар, Гауда, Пармезан, Ементал  Peace
Ако намериш нашенско домашно, ама наистина - най-добре  Hug

# 379
Благодаря ви. Избягвах ги заради съмнителното качество, но много обичам, ще си потърся нещо по-сносно. А домашно взимаме понякога, но то вече и това не се знае наистина...

# 380
  • София
 Embarassed Ако седнете в някое заведение и искате салата, но имат само олио, а не зехтин, има ли смисъл да се слага от него?

# 381
  • София
Здравейте! След дълго лутане и пробване на различни режими се сдобих с едни 12-15 излишни килограми. НВ-ВМХ най-много пасва на стила ми на хранене. Проблем при мен са ограничаване на количествата и плодовете, е и тестено обичам. Една седмица пробвах със прегрешения, но вече съм решила да бъда стриктна.
Към 10 хапнах домати, малко синьо сирене и пушен бекон. За обяд мисля да хапна зелева салата и кюфтета на скара. Надявам се да 2-3 седмици да почне някаква промяна във фигурата ми.

# 382
  • София
Embarassed Ако седнете в някое заведение и искате салата, но имат само олио, а не зехтин, има ли смисъл да се слага от него?
Смисъл не виждам... Аз лично не слагам - има гаден дъх  Sick Или поне така го усещам и предпочитам да си го спестя  Peace

# 383
Аз за пореден ден забелязвам, че когато се храня навън с уж НВ-ВМ храна, час след това ме връхлита неконтролируема дрямка, точно както когато обядвах с всякакви въглехидратни храни. Явно има скрити захари, които провокират ИР. Толкова бях доволна, че съм се справила с това следобедно ужасно доспиване и умора. Явно ще трябва да разчитам само на домашно приготвените ястия

# 384
Здравейте,
Аз съм съвсем нова в темата и за първи път се срещам с този режим. Накратко от 4 години се опитвам да отслабна и резултатите са от 69кг на 78кг. След всяка диета, с която свалях не повече от 2 кг, след това качвах поне 4 и така в омагьосан кръг се въртя 4 години. Чета от няколко дни, но естествено няма как да прочета всички теми и материали. Ще съм благодарна, ако ме съветвате от къде да започна и как да си направя някакъв режим, който да следвам. Денят ми започва в 5ч. 3в1 и няколко часа работа пред компютъра. Продължавам с работа от 8.30 в офис с ново 3в1, обяд на бюрото от някой местен ресторант, по принцип прекаляваме със сладкото в офиса, но мога и без. От 3 седмици не съм яла сладко и хляб /няма ефект от това обаче/. След работа играя малко с децата, вечеряме към 20ч и пак на компютъра до към 22-23 и всичко отново. Нямам много време за спорт, а и никога не съм била активна. Това е от мен за сега. Ще пиша какво съм направила и как ми се е отразило.

# 385
silvya.v Hugдобре дошла bouquet
най-напред това не е временен режим и следователно трябва да се въоръжиш с търпение
3в1 не е добре (май е само химия Thinking)
ако не закусваш и караш само на кафе,опитай истинско кафе с животинска (или кокосова) сметана
"мазното" кафе (кафе с кокосово или краве масло и разбито с миксер за капучино)Heart Eyes е също добре
обяд и вечеря:месо/риба/яйца със зеленчук /салата
месото си е с мазнината,пилето с кожата и ако е "сухо" месо се добавя малко мазнина или сметана
салатата със зехтин
виж най-напред тук
Ръководство на български за начинаещи: http://www.dietdoctor.com/wp-content/uploads/2011/03/LCHF-for-beginners_BG.pdf

# 386
подкрепям таня да махнеш химичния боклук 3в1
кафето с маскарпоне също става мммммм........  Flutter

# 387
  • бургас
И аз бях пристрастена към 3 в 1 .Сега пия 2 в 1.

# 388
ти чела ли си етикета?
направи си чисто кафе  Peace Hug

# 389
Добро утро!
Ще мина и без 3в1, не съм пристрастена. По принцип много обичам плодове - всякакви. Това ще ми е по-голям проблем. За днес съм измислила меню:
      29.06.2016
Закуска              7.00        2 сварени яйца, краставица и кашкавал
Обяд                   12.00            св. пържола със салата - шопска с яйце
Следобедна    16.00            сурови ядки 100гр.
Вечеря           20.00        айсберг с домати и риба тон

Ще си направя и вода с лимон. Четох някъде...

Успешен ден!

Общи условия

Активация на акаунт