Частни училища - информативна тема 13

• 103 400
  • 769
  •   1
Отговори
# 330
До тук не съм го усетила това и се надявам да нямаме такива проблеми. Както не сме имали проблеми с тоалетната и състезанията по рисуване.  Peace

# 331
  • София
lejka-moja, странно заключение..
Назад по темите се говореше, че учителите в ЧУ са мотивирани повече от тези в ДУ, понеже са по-адекватно заплатени. И да не са, и  да са, нима са единственият родител на детето, как знаеш другият какво печели и какво може/не може да си позволи семейството като  разход  за образованието на отрочето? А и не подценявай отстъпките, не са толкова малки... Приятелка ми е споделяла, че в ЧУ, в което преподава, е синът и на шофьора на едно от бусчетата им, нейното дете също завърши  там, на друга учителка синът учеше  там до 7 клас, в гимназията вече отиде в ДУ. Сигурно има и още деца на служители (даже не непременно учители), просто знам за тези... А училището е от спряганите за много добри. Peace

Има и преподаватели в ДУ, чиито деца без каквито и да е отстъпки учат в ЧУ. Как тогава по твоята логика става това, като те са по-ниско заплатени от колегите си в частното?

# 332
Защо пак започва спор? Има смисъл в думите на лейка. Едното не изключва другото. Дано не попадаме на такива учители.

# 333
Има и то много смисъл в думите на Лейка. Ясно, че има всякакви случаи и има и доволни от живота служители в ЧУ, но сигурно има и недоволни, защото учителската заплата за съжаление в България, дали е ДУ или ЧУ, е все от един порядък, и 100-200лв даже и да има разлика, те не са определящи. Като нищо може да има учители в ЧУ, на който съпругът/а да не е бизнесмен, да нямат наследство и т.н. или да са самотни родители или кой знае какво. И може 99% от тях да са си свестни нормални хора и да си обичат децата, на които преподават и обаче да има и 1-2 случая, за които говори Лейка и точно те да се паднат на вас.

# 334
  • София
Никакъв спор не е. Peace Не знам къде виждате такъв.  Финансовото състояние на едно семейство все пак  не зависи само от майката, та да се говори, че не е по силите, дори и след отстъпките, на учители в ЧУ да запишат детето си в училището, в което преподават. И в семейства без учител нима не е така? Винаги ли и двамата родители са платежоспособни? Нима няма случаи достатъчно, в които детето е в ЧУ благодарение на  добрите доходи на единия родител?  Че дори познавам хора, чието дете е в ЧУ след финансиране от бабата и дядото. Случаи всякакви..

Мецане, сигурно има и такива като описаните, демек озлобени... Ама то всякакви има и не следва да са повод за някакви обобщения в посока озлобяване на част от учителите заради финансовата им невъзможност да пратят детето си в ЧУ. Озлобяването, кофти отношението към децата, грубиянщината, ако ги има, те са си от човека, от характера му... И дори и да е в състояние да плати на детето си ЧУ, пак ще си е същият злобар такъв човек. Ако приемем, че коментираната потребителка с мазетата, драконовските мерки за ходене до тоалетна и непиене на вода в час  е наистина учител в ЧУ, мислиш ли, че ще е различна като отношение към децата, ако нейното собствено учи или съответно не учи в това ЧУ? Едва ли... Същата ще е. И всеки нормален човек ще се моли да не се падне тя на детето му...

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 10:53 от пенсионирана русалка

# 335
Факт е обаче, че има безумно разглезени деца на родители, които се ползват с протекции. И ако моите биха изяли шамарите за определено поведение, родителите на тези деца се държат, сякаш нищо не се е случило и светът е длъжен да ги търпи и да мълчи.
В този аспект, аз харесвам строгите учители, при които дисциплината е на ниво. Това за целия клас е добро, защото научава много повече.

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 19:18 от Анонимен

# 336
Вече се отива в съвсем друга крайност. Едно е да има деца, които не искат да седнат на чина и да пречат на останалите, друго е на някое дете да му се ходи до тоалетна и да му откажеш... Има граници, които не следва да се прекрачват.
А същата тази Джийзъс беше писала в темата за ЧДГ, че работи само с будните деца, останалите да си ги занимаваме вкъщи...

# 337
  • София

В този аспект, аз харесвам строгите учители, при които дисциплината е на ниво. Това за целия клас е добро, защото научава много повече. А който иска се държи като маймуна, да си се катери в палмите вкъщи, вместо да притеснява целия клас.

+1 Peace. Строгост, а оттам дисциплина в час и строен, ефективен учебен процес предполагам иска всеки, който е заинтересован от напредъка на детето си. Ама между строгост и  откровени изстъпления, оправдани  уж със стремежа за постигане на дисциплина в час, има огромна разлика.

# 338
И при нас учителката ги подсещаше да ходят до тоалетната в междучасията. Не че не може в час, но иначе децата не се сещат, особено момчетата - тичат да ритат на двора и като започне часът, тепърва се присещат. А сигурно едно като стане, другите и те се сещат изведнъж, че им се ходи и тръгват на група.

# 339
Абе има всякакви хора, включително и измежду децата, и между учителите. Та е тъпо да се обобщава. Просто се надявам да не изпитваме негативите.

http://www.standartnews.com/balgariya-obrazovanie/pet_vakantsii_ … tsite-339216.html

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 11:11 от Анонимен

# 340
част от учителите в ЧУ изпитват ненавист, тъй като самите те не могат да си позволят частно образование за собствените си деца, даже с отстъпката на училището, в което преподават. За съжаление пренасят това върху децата.
Това е голяма глупост. Обратното по-скоро, не си пращат децата в ЧУ, защото знаят, че няма предимства, освен конкретен учител може би. А някои си ги пращат. Много добре са заплатени и могат да си позволят ЧУ, но като не си заслужава.

Кое е това училище с мазе? newsm78

Факт е обаче, че има безумно разглезени деца на родители, които се ползват с протекции. И ако моите биха изяли шамарите за определено поведение, родителите на тези деца се държат, сякаш нищо не се е случило и светът е длъжен да ги търпи и да мълчи.
В този аспект, аз харесвам строгите учители, при които дисциплината е на ниво. Това за целия клас е добро, защото научава много повече. А който иска се държи като маймуна, да си се катери по палмите вкъщи, вместо да притеснява целия клас.
Така е. Много ЧУ държат на дисциплината, но отново опира до конкретния учител. Учителите са същите, като в ЧУ, дисциплината е същата като в ДУ.
Какъв е случая с тоалетната?

# 341
  • в страната на чудесата
Аз в никакъв случай не искам да споря, споделям мнението си. То е само това - мнение, тъй като се основава на няколко видени случая и на няколко споделени разочарования. Знам колко е заплатата на учителката на детето ми и мога да кажа, че с нея едва се изкарва месец в стандартна софийска панелка и без кола, да не говорим за частно образование. Опитът показва, че ако си свързан житейски с човек с пари, много рядко работиш самоотвержено за 6-7-800 лв и като цяло не го правиш в стандартното частно училище. Разбира се, може да греша.

Освен това от споделяното от Блис е видно, че в едно и също училище има съвсем различен подход. Да, зависи от много неща, даже и от натрупванията. Някои дребни работи, които си подминавал започват по ред причини да ти бодат очите.

Като говорим за правопис на учителите, изкушавам се да постна тук някои от седмичните мейли от нашата учителка  Shocked

# 342
Leika_moja  би ли ми писала на лично името на учителката? Искам да си я имам в списъка с нежелани.

Аз иначе наистина съм възхитена от учителката в ПУК. И много, много съжалявам, че няма ценз за да ги изведе и нагоре. Много мек човек, но така успя да хване всяко едно дете. Моята е доста жива, с характер, има си мнение винаги, но Мис беше номер едно като авторитет за нея. И без особено напрежение постигна много високо ниво. Проверих го на друго място.

# 343
  • София - Рим и обратно
Лейка, детето първи клас ли ще бъде, или завърши първи сега?

# 344
Лейка, поздравявам те, че пишеш нещата такива каквито са. Само не знам да не те изнамерят коя си и да станат проблеми. Внимавай с личните съобщения Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт