Сполучливи имитации на маркови парфюми - 15

• 122 142
  • 731
  •   1
Отговори
# 30
Някой да е пробвал Рефан 345. Rosa Excelsa D&G ? Що за роза е?
Ще ходя да си налея и от Синия чай , сега загледах номерата и тази роза  Simple Smile

# 31
  • Бургас
Някой да е пробвал Рефан 345. Rosa Excelsa D&G ? Що за роза е?
Ще ходя да си налея и от Синия чай , сега загледах номерата и тази роза  Simple Smile
Не е лош, но нищо особено; като старото Долче, с добавена роза. Розата е съвсем стандартна, не че има такава  Laughing Не мога да я опиша...Не е зелена, не е свежа, не е пудрена, не е тежка, по-скоро червена роза, но ненатрапчива. И оригиналът е такъв.
Синият чай го нося от няколко месеца. Чудесен унисекс е и с добра трайност. Няма къде да го сравня с оригинала, за да кажа дали е добра версия, но определено ми допада.  Peace

# 32
 KDS, благодаря HugВсъщност изобщо не познавам никакви парфюми на ДиГ май GrinningЩе го подуша , ако е приятен ще сипя малко хич и няма да диря оригинала. Да, Синия чай е унисекс и за мен. Незнам той предразполага ли такова поливане, но от Червения 10 мл вече липсват от моя ама то е защото се поливам яко от няколко дни само с него. Толкова бързо друг аромат не съм изразходвала  Laughing Май това лято ще се пръскам с  Рефан. Днес исках да подуша някакъв Герлен мъжки колон , но вместо да поискам 418 съм поискала 419 и се зачудих откъде ми е познат. А то било Синия чай дето завчера пробвах. Това е знак да го налея и него. Joy  

# 33
  • София/Дружба
Мagicjo, чудесно оформление, както винаги!  bouquet

solley, мисля че имитацията на Рефан е на този парфюм на Кавали http://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Roberto-Cavalli-841.html
На този Кавали е имитацията на Рефан, да, въпреки че описанието в сайта им е точно на Аква.  LaughingAllforone си го беше взела преди няколко месеца. Ако се включи, ще може да потвърди и да каже как е.
Иначе имитация на Roberto Cavalli Acqua предлагат Парфен.  Peace

Честита ни нова тема момичета!

Да, точно това Кавали имитира.

Заслужава си. Доста е близък до оригинала, наситен и траен.

Понеже е по-старо и вече мисля спряно Кавали и за това самоинициативно са си го кръстили ''Old''.

Такаааа ...
Аз днес в 2 магазина на Рефан влязох и в двата на списъците под номер 323 беше Roberto Cavalli Acqua.
Много исках да снимам, но в единия магазин продавачката така ми издърпа списъка от ръцете, че ме поряза и почна едно вайкане - забранено било, незнам си кво си, даже нямала право да ми го дава и аз да го гледам ... абе пернишка драма! Та тази драма куин ми каза че имало два списъка, нейния бил верния (естествено, аз не съм си и помислила друго!)
Втория ми опит да снимам също не бе увенчан с успех, защото момичето във второто магазинче пред мен си разля кафето върху му ...
А аз за да не съм капо забърсах едни 10мл от Cavalli Paradiso и обявявам Роберто Кавали за парфюмен дизайнер на лято 2016 (личен мой де, вие си избирайте ваши)
 Hug

# 34
Съжалявам, че не съм чела внимателно, но може ли пак да повторите разликата между рефанските 034 и 348, и на двата пише La Vie Est belle Lancome?
Не че 034 прилича на много на него, но все пак.

Refan 323 е един от любимите ми, каквото и да имитира.

# 35
# 36
# 37
Вчера пак ходих да търся нещо мъжко. Душих сигурно 30 и почти нищо не ме грабва.   Rolling Eyes Роксан,Рефан +още някакви тестери,но повечето бяха имитации на едни и същи 2-3 парфюма.  Confused Накрая налях 30 мл. Рефански Blue jeans на Версаче, с 30 капки,ще видим как ще е. Някой взимал ли е да сподели впечатления?
Много се дразня на магазинчетата в по-малките градчета-зареждат само определени парфюми,които се търсят повече и като питам за някой ме гледат така  Shocked Crazy Laughing

# 38
Нова тема сте заформили, а аз се чудя защо няма движение по старата  bouquet

Миналия ден на входа на К.  ми подадоха блотерче на RAPHAELA №123, пъхнал го механично в чантата, и  забравих за него. Сега е пред мен още със същия интерзивен и наситен аромат.
  Peace

# 39
Такаааа ...
Аз днес в 2 магазина на Рефан влязох и в двата на списъците под номер 323 беше Roberto Cavalli Acqua.
Много исках да снимам, но в единия магазин продавачката така ми издърпа списъка от ръцете, че ме поряза и почна едно вайкане - забранено било, незнам си кво си, даже нямала право да ми го дава и аз да го гледам ... абе пернишка драма! Та тази драма куин ми каза че имало два списъка, нейния бил верния (естествено, аз не съм си и помислила друго!)
Втория ми опит да снимам също не бе увенчан с успех, защото момичето във второто магазинче пред мен си разля кафето върху му ...
Не дават да се снима защото думата "имитация" е забранена дума официално.  Wink
Ако те познават, няма проблем.
Двата списъка на Рефан са явно на две конкуриращи се фирми Рефан /има някаква драма и там, има спор за това кой е истинския Рефан и кой не.../ Случвало ми се е да търся някакъв номер на Рефан и да ми кажат, че "никога не било имало такъв парфюм на Рефан"...А аз съм си преписала номерчето от сайт с името Рефан, примерно.... Sick Абе....Да се чуди човек къде е попаднал... newsm78
За мен "истинския" Рефан е на Тунджа и на Лъвов мост. Другото е под голяяяяма въпросителна /физическите магазини имам предвид/.
 bouquet

# 40
  • Стара Загора
Да споделя, че тествах Quattro на Бушерон или както се чете Laughing и в началото ми се стори нищо особено, но след 30 минути - час, стана Жур Ермес. Мислих и се почесвах, това мирише на нещо на Ермес и след това ми загря реотана, че във фрагрантика го сравняваха с Жур. И доста дълго се задържа на кожата ми. Паралелен тест не съм правила, но според мен е бюджетен вариант Куатро. Heart Eyes

Момичета, пазарували ли сте от emag.bg парфюми? Чистих си мейлите и имам един с код за 10 % отстъпка на парфюмерия, та случайно ми попадна новата Флора Виолетка на Гучи, обаче отзивите във фрагрантика хич не ми се нравят. Thinking

http://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Flora-by-Gucci-Generous … Violet-14397.html

# 41
Момичета, пазарували ли сте от emag.bg парфюми? Чистих си мейлите и имам един с код за 10 % отстъпка на парфюмерия, та случайно ми попадна новата Флора Виолетка на Гучи, обаче отзивите във фрагрантика хич не ми се нравят. Thinking

http://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Flora-by-Gucci-Generous … Violet-14397.html
Да, но от тези вече няма да си купя и клечки за зъби Sick
Ако този парфюм мирише на Априлските виолетки на Yardley, то означава, че мирише на букетче от онези истински, мънички, диви теменужки, заедно с листата им и е почти моно аромат. Това ще рече, че да си купиш въпросните Виолетки ще ти излезе пет пъти по-евтино.

# 42
  • Стара Загора
Точно така си и мислех. Повечето коментари дори бяха "Къде са виолетките?". Laughing

Да не са ти пратили някой ментак или от другите им стоки не си доволна. Аз съм поръчвала комплект тенджери и веднъж телевизор. Засега всичко е здраво. Laughing

# 43
  • Бургас
Boucheron Quatre го имам и ми е един от най-любимите парфюми.Трайността му е потресаваща,усещам го в косата си чак до другия ден!!! Отначало и аз намирах прилика с Ермеса,но в последствие с доста сравнения/от Жура имам проба/ за мен не си приличат чак толкова много,Ермеса не го харесвам.

# 44
Ивче,
Скрит текст:
Да не са ти пратили някой ментак или от другите им стоки не си доволна. Аз съм поръчвала комплект тенджери и веднъж телевизор. Засега всичко е здраво. Laughing
Не питай... В крайна сметка си взеха измисления телефон с дефект, който въобще не се предлага официално в Европа, ама те го продават официално в сайта и аз си получих парите, а сумата не беше никак малка, почти 900 лв! ooooh!

Boucheron Quatre прилича повече на Jour Absolu, не на Jour. Peace

Общи условия

Активация на акаунт