Плот за кухня- гранит или естествено дърво ?

• 14 940
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
Обща дължина 5,50 м , ширината варира ще има на 65 см от едната страна  и на 85 см от другата . Дебелината 3 см с подлепка 3 см
Благодаря! Моят може да дойде и по-голям, което... Бррр
Може ли и инфо за доставчика, че видях Пловдив, а и аз там и таковата...  Grinning
Може и на лични, ако предпочитате.

# 16
  • Пловдив
Ами аз дадох линк на предната страница , погледни го  Peace

# 17
Ами аз дадох линк на предната страница , погледни го  Peace
Мда, би било добре да четем по-внимателно, благодаря!   Laughing

# 18
  • Варна
От двете снимки твърдо повече ми харесва дървеният плот. Ако сега си правех нова кухня и имах пари щях да сложа такъв, излъчва топлина и уют, за разлика от гранита.

# 19
  • Пловдив
От двете снимки твърдо повече ми харесва дървеният плот. Ако сега си правех нова кухня и имах пари щях да сложа такъв, излъчва топлина и уют, за разлика от гранита.

То и на мен така , но исках споделен опит дали някой примерно има от година -две и  как го поддържа  newsm78

# 20
Гранит с две ръце!!!
В кухнята имам 2 плота„ единият гранит другият дървен.
След 8 гоини ползване дървеният е в ужасно състояние( въпреки постоянните грижи и пазене)„ за сметка на гранита„ който е като нов! Слагам директно горещи тави и тенджери„ режа върху него и децата са постоянно качени отгоре да си търсят нещо. Не е мръднал„ дори петна от мазнини няма„ за което е важно когато се слага да се намаже допълнително с импрегнант за запечатване(еднократно).
Дано да съм била полезна.
Успех!

# 21
От къде се купува този импрегнант, ако се сещаш и можеш да препоръчаш?  Hug

# 22
  • густо майна Филибето
Аз имам и от двата вида, защото не можех да си представя дърво до мивката. Гранита е много по-практичен, въпреки, че харесвам повече дъбовите.
Скрит текст:

# 23
  • По света и у нас
      Здравейте! Още сме далеч от обзавеждане на новата ни къща, но със сигурност ще сложим плот от гранит. Неотдавна говорих с дърводелец и той ми го препоръча като вечен материал. Каза, че дървеният плот лесно се похабява и грижите по него са значително повече.

# 24
От къде се купува този импрегнант, ако се сещаш и можеш да препоръчаш?  Hug
Обикновенно производителите предлагат„ аз нямам спомени какъв беше.

# 25
Kато се каже дървен,това може да означава различни видове и качество.По принцип ,плотове от масив има опасност да се спукат ,осучат и изметнат,тъй като дървесината има различни качества по трите оси. От тук вече говорим за вид,технология, доставчик ,цени ,монтаж,въоще -качество във всяко отношение.
Дървен плот като на втората снимка предлага една пловдивска фирма ,материалът е немска заготовка и е представлява  слепени "паркетинки" .По този начин съединени ,дървото вече не може да се деформира.Собственикът твърдеше ,че в къщи ползва такъв.
Аз имам гранитен плот ,който попива мазнините  и не съм доволна.Импрегниран е допълнително,тъй като фирмата не беше благоволила.Не ми приеха рекламацията и изобщо не пожелаха да го направят те.
Имам и най-прост плот  от ПДЧ и не е мръднал.
Иначе ,всички доставчици не могат да си нахвалят стоката ,докато я купиш.

# 26
  • София
У нас съм с гранит от 10 години. Отдавна не ползвам дъска, режа директно върху плота, слагам врели тенджари отгоре и не е мръднал. Направих тази пролет и кухнята на майка ми с подобен  жълт гранит с подлепка от една софийска фирма. Излезна общо с монтажа около 2000 лева плотовете и гърбове до горните шкафове.

# 27
Значи, да разбирам, цена от около 550лв/квадрат е тази, която мога да очаквам за гранита?

# 28
Видовете гранити са с различна цена,а  и вероятно зависи къде поръчваш.

# 29
Видовете гранити са с различна цена,а  и вероятно зависи къде поръчваш.
Наясно съм. 😃 Просто това ми се видя усреднена някаква цена. Китайски гранит има и за около 90лв, доколкото знам, но целта е да се вземе нещо по-добре, а и да се планира бюджет по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт