На море в Гърция 2016 - IV

• 122 891
  • 784
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Уж търся близо до БГ и хубаво, обаче цените ми се виждат безумно високи за мизерните условия.Може и аз да търся погрешно.  Embarassed

Къде е тази мизерия в Гърция newsm78
Какво значи ''безумно високи''  newsm78
В Гърция се намират апартаменти и за 20 , 30 евро , разбира се има и по 300 и по 1 000 с джакузи в банята  Joy

# 541
  • Варна
Thinking Вие направо ме разбихте, много съм неинформирана  Embarassed А Сетония дали е по добре? Сега чета в Гугъл че плажовете са с пясък, има и гмуркане на някои от тях и има някакъв плаж Портокали, бил страхотен. Помагайте моля че направо се обърках тотално

Azinka:
''Искаме да отидем до Гърция,но обратно на търсеното най-вече. Желанието ми е нещо диво,но красиво. Не искам пясъчни плажове и глезотии. Ако имате идея моля споделете.Колко е далече също няма значение. Peace
''

кой кого разби  #Crazy
мисия невъзможна е някой да ви отговори смислено дори и при най голямо желание и добронамереност   #Crazy
Бреговата ивица на Гърция е 14 000 км. , за сравнения българската е 300  newsm78
Възможностите са хиляди и хиляди , обитаемите острови са 250  #2gunfire.
Ако зададеш по подробно питането си със сигурност ще изкочат варианти  bouquet
Не се разбира къде търсите да спите - град , село , палатка , бунгало , апартамент , хотел?
Как ще се храните , придвижвате, ще плажувате ли ?
Какво всъщност питате?

# 542
  • Берлин
peterky2002,
аз такива апартаменти по 20-30 евро не открих, а не е като да не търся активно вече 20 часа. И да - правя аналогия с Турция,Испания и Италия отчасти и предлаганото никак не отговаря на цените. Няма да се откажа, при вероятността да почивам в БГ курорт  Sick А и вярвам,че хубавият плаж може да компенсира всякакви други неудобства  Peace И още веднъж ти благодаря за информацията и помощта

# 543
  • София
Засега май това се сещам, питай, ако те интересува друго.  Simple Smile
milenaka, в пекарната или някъде другаде дали има закуски? Има ли от къде да се купи прясна риба на нормални цени?

# 544
PAPURCHE MEHURCHE, абсурдно е да търсите в Гърция същия тип настаняване като в огромните хотели в Турция и Испания. Първо ви препоръчвам да се запознаете по отблизо с типа туризъм, който предлага Гърция. Той в по-голямата си част е много различен от огромните развлекателни комплекси в Анталия с ол инклузив и водни пързалки. Не, че няма и подобни, но е минимален процент. А истинските луксозни хотели си държат цени от години, които са далеч от тези за масовия турист в Турция.

И да, цените в Гърци тази година са леко нагоре, но това в никакъв случай не може да се обобщи като "предлагането не отговаря на цените". А и честно казано в Гърция има места и цени за всеки. Но ако целите за 50 евро на човек на ден да получите лукс 5 звезди с включена храна от-до, няма как да го намерите в Гърция.  Peace

Освен това доста късно резервирате. Масово читавите места за настаняване в Северна Гърция вече се ангажират още през ноември/декември. Имат си постоянни клиенти от българи, румънци, сърби. И е нормално при този наплив и цените да са високи.

Тъй като и аз съм от претенциите и не харесвам места с чамово обзавеждане (като събирателно понятие) бих ти препоръчала да потърсите по на юг от близка Гърция.

Последна редакция: сб, 23 юли 2016, 21:45 от Анонимен

# 545
  • Берлин
PAPURCHE MEHURCHE, абсурдно е да търсите в Гърция същия тип настаняване като в огромните хотели в Турция и Испания. Първо ви препоръчвам да се запознаете по отблизо с типа туризъм, който предлага Гърция. Той в по-голямата си част е много различен от огромните развлекателни комплекси в Анталия с ол инклузив и водни пързалки. Не, че няма и подобни, но е минимален процент. А истинските луксозни хотели си държат цени от години, които са далеч от тези за масовия турист в Турция.

И да, цените в Гърци тази година са леко нагоре, но това в никакъв случай не може да се обобщи като "предлагането не отговаря на цените". А и честно казано в Гърция има места и цени за всеки. Но ако целите за 50 евро на човек на ден да получите лукс 5 звезди с включена храна от-до, няма как да го намерите в Гърция.  Peace

Благодаря за коментара. Далеч съм от идеята за ол инклузив - ненавиждам го. Обичам да си хапвам и пийвам когато и каквото си поискам. Та в случая конкретно търся вила, апартамент, къща...нещо такова. Предложиха ми много готина и на прилична цена в Nea Kallikratia, 63080. Идея си нямам дали обаче мястото си го бива. Почвам да проучвам и това, че вече давам заето от ровене в нета. Все пак,ако някой има представа за мястото...

# 546
  • София
Засега май това се сещам, питай, ако те интересува друго.  Simple Smile
milenaka, в пекарната или някъде другаде дали има закуски? Има ли от къде да се купи прясна риба на нормални цени?

В пекарната има закуски, но аз "ядях" само кафе и нямам впечатления; мъжът ми и синът ми ги харесваха. За риба и др. хранителни продукти не мога да помогна, защото не сме пазарували.

# 547
Аз лично не харесвам този район, но не съм почивала. Дописах си горния пост.

Почивали сме два пъти тук http://www.filippos-studios.gr/en/rooms.html Малко са тесни студиата, но за двойка с дете стават. Обзавеждане прилично за моите критерии. Но бяха скъпички. Сега не знам как са. Наоколо до няколко километра с кола има страхотни плажове.

# 548
Thinking Вие направо ме разбихте, много съм неинформирана  Embarassed А Сетония дали е по добре? Сега чета в Гугъл че плажовете са с пясък, има и гмуркане на някои от тях и има някакъв плаж Портокали, бил страхотен. Помагайте моля че направо се обърках тотално
Била съм на Лефкада, спяхме във Василики - така нареченият град на сърфисти. Приятно е мястото. Обикаляхме на няколко плажа, доста е красиво, Порто Кацики е страшно пренаселен, едвам минаваш между хората за да седнеш из тълпата. Но иначе е страхотно.
Ситония ми е доста на сърце тъй като ходим предимно там всяка година, обиколили сме всички плажове, въпросният Orange beach не е най-хубавият чак, интересен е с това, че се плажува върху самите скали, няма пясъчна ивица. Като градче там най-оживено е Неос Мармарас, а много подходящо за семейства с деца е Сарти-там точно сме били няколко пъти.

Никой ли не е бил на Скиатос?

# 549
Папурче, ние сме отсядали в Неа Каликратеа за кратко. Не ми хареса и си тръгнахме след два дена. Голямата ни грешка беше, че бяхме в хотел в центъра и по цяла нощ бръмчаха мотори и се чуваха викове.  Самото градче ми се стори малко мръсно, имаше бездомни кучета, но най-главната причина да си тръгнем беше лошата локация на хотела, която не бяхме съобразили.
Друго близко градче е Геракини. Спали сме в апартаментите на къмпинг Койони, но май нямат сайт. Ние ги открихме случайно на място. Нямат нищо общо с къмпинга и бутаницата там, в огромна градина са, на тиха място, миналата год. реновираните бяха около 70-90евро според големината. Плажовете около Геракини са безлюдни, има малко камъни тук-там. Самото градче не е нещо особено, но има места за хапване и други близки градчета.

Днес ходихме до някакъв плаж в Каламици, който ми бяха препоръчали. Беше претъпкано като по черноморието, а във водата плуваха боклуци. За пръв път попадам на толкова ужасен плаж в Гърция.

Искам да попитам круизът от Сарти към манастирите в Атон струва ли си?

# 550
  • София
Круизът до Атон не е ли от Ормос Панагиас? Или вече има и от Сарти?

# 551
Вторник и четвъртък тръгва от малкото пристанище на Сарти.

# 552
  • София
Thinking Вие направо ме разбихте, много съм неинформирана  Embarassed А Сетония дали е по добре? Сега чета в Гугъл че плажовете са с пясък, има и гмуркане на някои от тях и има някакъв плаж Портокали, бил страхотен. Помагайте моля че направо се обърках тотално

Ситония е най-красивото място в североизтона Гърция за мен, но е много посещавано от българи, македонци, румънци, руснаци. При това изобилие от самолетни билети от Англия, аз лично бих отишла на някой остров - Крит, Кефалония, Корфу, Кос, Родос. До всичките има директни полети на Изиджет или Райън.

# 553
http://sikiastudios.blogspot.bg/- някой отсядал ли е тук?

# 554
Пренаселено е да и по-зле ще става, но който не му харесва не се бута в топ дестинациите. Колкото и народ да виждам, през ден сме на плаж, нито в задръстване сме попадали, нито в чак толкова пренаселени плажове. Както казва Петераки, Гърция е голяма, избор голям. Има много нашенци навсякъде, но и ние сме част от тях, така че да не го слагаме постоянно в минусите. Друг е въпросът кой как се държи, какво поведение и възпитание има.
 Papurche, тръгнала си грешно да търсиш явно. В Гърция има за 20 и за 200, но къде ги гледа тези мизерии? Филтрираш до прилична цена и можеш да получиш качествена услуга. Ако не друго гърците са големи битови естети, ако това не намериш, ще е жалко.

Общи условия

Активация на акаунт