На море в Гърция 2016 - IV

• 122 540
  • 784
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте. Искам да ви питам в Гърция на изгрев има ли йодни изпарения, че някои казват нямало  newsm78

# 661
Ох, разсмя ме Simple Smile Няма хич, тези които ти казват да си ходят на нашето да дишат, може и други екстри да получат.
 Имам мили, детски спомени как си чистихме с мидички мазута от краката Simple Smile

# 662
  • Варна
Нямам много информация за това селце. Предварително разгледах плажа през Гугъл мапс и четох отзиви. Къщата е на 30 м от него и се надявам да е подходящ за малки деца, защото сме с дете на близо 2 г. Четох, че е дълъг към 5 км и стига до този в Геракини.
Някой дали има препоръки за места за хранене и плажове в този регион? Благодаря предварително! Peace

Всъщност точно там селце няма , това по скоро е вилна зона м - у Геракини и Неа Моуданя.Като че ли по хубавите плажове са от другата страна на Геракини , пред Ситония Вилидж , Соня Вилидж , Трикорфу.В Геракини има 4 - 5 хубави таверни , магазинчета разни, Хубава е таверната на залепения за  Соня Вилидж къмпинг.

# 663
  • Варна
Здравейте. Искам да ви питам в Гърция на изгрев има ли йодни изпарения, че някои казват нямало  newsm78

Това като виц ли е newsm78
Откъде да дойдат йод , че и  изпарения в Гърция на изгрев .
Има една стара теория , че във ВОДОРАСЛИТЕ В ЧЕРНО МОРЕ има някакъв йодид и при гниенето им по брега , на изгрев било много полезно за белите дробове на децата . Дрън , дрън.................

# 664
  • София (Възраждане)
В гръцкото море няма водорасли Mr. Green

# 665
В гръцкото море няма водорасли Mr. Green

Е, хайде, сега, как да няма водорасли. Не съм засичала като тези в Черно море, от онези лигавките, но има разни други. Даже и съм засичала плаж, на който трябва да си потърсиш пътечка без водорасли, за да влезеш.

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 10:08 от wild poppy

# 666
Да казват, че нямало водорасли от незнам какъв вид и затова нямало йодни изпарения. Да разбирам ли, че има.Никой ли не е излизал сутрин  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 22:30 от fibs

# 667
  • София (Възраждане)
Ама те лигавите са тези с йода!
Темата е забавна. Подсети ме за една моя позната, която за пръв път ходи на различно от Черно море тази година и беше ужасена колко солена била водата в Егея и как не можела да се кисне с часове както обикновено, и й се налагало през 5 мин. да излиза и да се мие с чешмяна вода.  

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 12:08 от Mooimeiske

# 668
  • София
Излизам всяка сутрин, затова си търся настаняване винаги на плажа. 6,30 - 7 съм на линия сама с фрапето и морето. Да си кажа изпарения не съм усетила, ама може и от цигарката да е.  Mr. Green

Сутрин водорасли не съм виждала, следобед понякога на места замътнява морето и се появяват водорасли.

# 669
То 6.30-7.00 е вече късно. Ако някой е излизал към 5.30-6  Sunglasses

# 670
Няма и в 6. Но пък по това време има риба. Mr. Green

# 671
  • Варна
Ама те лигавите са тези с йода!
Темата е забавна. Подсети ме за една моя позната, която за пръв път ходи на различно от Черно море тази година и беше ужасена колко солена била водата в Егея и как не можела да се кисне с часове както обикновено й се налагало през 5 мин. да излиза и да се мие с чешмяна вода.  

Даже се спори как в някой села и заливи морето е по солено.Тъжно е , че големи хора спорят дали северната част на тенджерата с боба е по солена от западната.5 - 6 клас се учи по география че Черно море е затворено , вливат се много реки и соленоста му е малко над 17 промила , докато отвъд Босфора е към 34.Изключение прави друго затворено море - Червено което е по солено и е 42 промила.Маааалко по солен е и Персийския залив.Тъй че и Анталия , Катерини , Ситония , Крит или Бали , се тая

# 672
Предполагам, че е задаван десетки пъти въпроса, но се е изгубил и темите.

Препоръчайте някой плаж със ситен пясък за една екскурзийка за събота и неделя . Ако може да е на 300-350км от София .

# 673
  • Пловдив
Да казват, че нямало водорасли от незнам какъв вид и затова нямало водни изпарения. Да разбирам ли, че има.Никой ли не е излизал сутрин  Rolling Eyes

Последно йодни или водни?

# 674
Паралия Катерини как ви се струва ? На gogle maps-a ми изглежда като село, по-зле и от Черноморец.

Има ли нещо , което да си заслужава двудневна екскурзия до там?

Общи условия

Активация на акаунт