Желание за дете и проблемни отношения

• 32 999
  • 475
  •   1
Отговори
# 30
Не е гаранция, че един човек на 49 ще е по-здрав от друг на 62. Пример за това са майка ми и свекърва ми. Едната на 49 с инфаркт, преживян след внезапна загуба на съпругът и и редица придружаващи заболявания, а другата на 62 с лека слънчева алергия, лека форма на синузит, жизнена и енергична.
Така че ... моят баща беше на 57, когато се пенсионира, а аз бях на 20 ( 2-ри курс), но продължи да работи. А на ММ бащата е починал на на 52 години, а ММ е бил на 18.
Никаква гаранция за нищо няма в този живот. Единствено е добре да се помисли, че всяко дете е хубаво да има шанс да се отгледа от 2-ма родители. Егоистично е да искаме дете, заради нас самите ( още повече не е първо дете). Другото е до късмет и каквото ни е писано.

# 31
Да, но това са именно случайности и изключения, на които не може да разчиташ.

Аз не теоретизирам, а си практикувам- имам си три деца не на теория и мога да сравня нива на енергия, протичане на бременности....сега някоя жена може да е биологичен феномен, но на 40 си е риск и товарене дори със самото износване. Може да се чувства здрава без бременност, но бременността да я извади от равновесие, защото това е възрастта: по-лесно излизаш от равновесие и по-бавно си го връщаш. Затова си спазих правилото "да раждам до трето дете или до 35, което дойде първо". Не че не може и на 40, но е по-добре да е по-далеч от тази възраст.

# 32
Което далеч не е правило за останалите милиони жени по света  Mr. Green

Ами ако до 38 не беше забременяла с нито едно, нямаше ли да се променят правилата? Сериозно питам.

# 33
Не, по принцип като дете виждах пример как бездетните жени общо взето приемаха съдбата си и си живееха живота, по много чаровен начин. Така че ако ми се беше случило да съм без деца, така щях да си стоя. Имах положителни примери. Характерът и светогледът ми са такива, че не бих се вманиачила за "бебенце". Донякъде тия деца "ми се случиха".

Биологията си има граници, които важат за повечето хора. Оттам нататък вече никой не те спира да си играеш с природата, но не може да се преструваме, че е същото като навременното и естественото.

Точно през 2016 не бих родила, поне докато не оправят това с комарите и Зика-вируса.

# 34
Това вече няма как да го знаеш. На Запад има модерни течения, наречени "Kids free", тоест двойки и семейства, които съвсем съзнателно избират да живеят без деца, по собствен избор. И почти винаги след 35 годишна възраст на жената нещо й прещраква и или се разделя с мъжа и си ражда дете, или тръгва по психолози, които да я подкрепят в избора й да няма дете, а мъжа седи и чака да й размине  Crazy Защото е научно доказано, че идва момент, в който може и много силно да поискаш бебе. Ти си родила на 20 и нещо, няма как да знаеш на 35 какво би искала, ако нямаше  Sunglasses

# 35
Факт е че при по възрастни жени има по - голям риск и за бременната и за детето.
Но пък всяка жена има правото да стане майка и когато има репродуктивни проблеми годините на жената нямат значение.
Но ако нямам проблем аз лично не бих родила след една определена възраст .

# 36
А и защо трябва да се натрапва собствения избор на другите?

Някоя жена, родила на 20 г., и край, отсича, че това е правилно, тези, които са на 40+ са дърти и егоисти, щом до тогава нямат деца!  Twisted Evil

Според мен трябва да сме широко скроени и да приемаме чуждия избор, най-малкото да не съдим другите за техните решения и живот.

Съвсем хипотетично: Родила си на 20 г., но следва развод на 35 г. На 40+ имаш нов мъж до себе си, който много иска дете и можете физически да имате. Ти също имаш желание, но няма да имате общо дете, защото ще сте на 60+, когато то е на 20г.?!?.....хмммммм  Thinking

# 37
Tтака е - спор няма - по-добре да се ражда рано  Peace Но понякога на млади години няма подходящ мъж или пък се случва да имаш втори брак по-късно - животът не е подреден като по каталог. Затова пък възрастните бременни ги следят под лупа, та да се предотвратят евентуални проблеми  Wink

# 38
  • Най-красивата страна
Не бих искала да имам още едно дете,ако брака ми не е стабилен.
Авторката ,ако се разделите,ти ще можеш ли да се справиш с три деца?

# 39
Ами да, вече съм на 33 и всеки цикъл има все по-отчетлив и силен пик на хормоните, тялото сигнализира "като за последно". Та нищо чудно това да е прословутият часовник, който и при мен си цъка, въпреки че имам три деца и нямам намерение за още.

Мъж на около 40+ ако иска дете, да си взима млада:) неговата е лесна. На 40+ връзките са за живот и компания.

# 40
  • София
Сериозно ли се робува още на отживелиците на колко години ража една жена. Всички жени с които общувам в момента са на възраст около 40 год. и големите им деца са на годините на дъщеря ми 4-5 год. Като казах че имам син на 17 се опулиха. Никой не си и помисля, че на 45 е по-редно да се гледат внуци, отколкото да се учи табицата за умножение.
Сериозно, защото българите мрат по на 60 години масово.
Защото, както и при търсенето на лично щастие, пак никой не пита дали на детето му е добре да има млад родител или такъв- на възрастта на баба му.
Защото, в случая бистрехме раждане след след като календара превърти 39........... Peace

# 41
  • София

Колко млади хора си отиват и оставят невръсни деца. За там няма ред!!!
Мнението ми е хората да се радват на днешния ден и да не робуват на предразсъдъци!  Peace
Аха, Бог дал- Бог взел, викаш?
Да се радват днес, а утре да оставят сираци по приемни семейства?
Защо не- нали и без това е тъпо да се съобразяваш с чувствата и емоциите на детето, щото го създаваш да ти краси ревера като брошка.

# 42
Възрастта на родителите е само част от това да си родител. Така, че не може с лека ръка да заявим, че родилите по - късно са лоши родители, а тези в ранните двайсет са прекрасно.
Иначе, според мен съвсем нормално е жената да ражда, докато природата и позволява, стига да иска дете и да поеме отговорността да се грижи за него.
Всичко останало са някакви остарели стереотипи.
Никога не са ми правили впечатление като дете възрастта на родителите на моите приятели, още повече, че от малка съм се научила да не гледам в паничката на другите.
Сега в градината, в която сме има няколко двойки, в които мъжът е около 50, а жената е малко по - млада, освен това имат и втори деца в бебешка възраст. Гледам, че никой от останалите родители не ги приема по - различно, ходят си по кафета, работят си, гледат си децата. Същото, което правим и ние около 35 годишните

# 43
В бебешка и детска възраст може да е лесно и на двете страни. Проблемът е по-скоро дългосрочен и се изразява вече при възрастните деца.

Стереотип е "чантата трябва да си върви с обувките" и може да го рушиш креативно. Това с децата и възрастта не е стереотип, защото е вкоренено дълбоко в битието.

# 44
В дългосрочен план може да има много промени, без значение възрастта на родителите. Все пак жената, която пита е на 38/може би ненавършени/, което според мен не е никаква пречка да роди едно дете, ако искат и двамата и мислят, че могат да се справят. Проблемът и е по - скоро неразбирателството с партньора и в такъв случай, аз не бих се решила на още едно дете.

Общи условия

Активация на акаунт