Няма радост по-голяма, ЮЛЧЕ да се гушка в мама

• 61 445
  • 695
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, момичета!
Минавам и аз да се отчета 😊!Вчера станахме на 1 месец - резултат 1100 сме качили и 6 см.сме пораснали!☺
Зомби,не се притеснявай за милилитрите, ние седмица преди 30-тия ден започнахме да изпитваме по 100 мл. Преди това -60-70 гр.
Притеснявам се само ,че се будим през ноща да ядем и не правим големи паузи за ядене.Като ви чета, че бебечетата ги храните повечето в 12 и след това сутринта...се питам да не бъркам някъде?😨Моето го храня към 8 и 30-9,буди се към 1/1 - 30 ч. И после към 4/4-30.Предложих му само чай,но не се получи!Някакви съвети?

# 541
Момичета, ще изкажа мнение от моя опит с кърменето.
В началото бебетата сучат начесто, тъй като коремчетата им са прекалено мънички и не могат да поберат голямо количество мляко. Това е и според мен причината много майки да смятат, че нямат достатъчно кърма и да се откажат още в началото.
Това, че ползвате помпа и изтисквате малко кърма, не е никакъв показател. Бебето успява да изсуче далеч по-голямо количество кърма, отколкото можете вие да изпомпите.
Затова и още в началото казах, че аз не виждам смисъл от такъв разход/помпата/, освен при някакви изключителни случаи.
Моите гърди бяха огромни, напипвах и бучки в самото начало. Не съм ползвала помпа, за да се облекчавам, просто давах на бебето да суче, като редувах гърдите, за да могат да се изпразнят и от двете страни. Нещата се регулираха за 2-3 дни.
Не се отказвайте от кърменето, още повече, че първият един месец е труден, след това се влиза в ритъм и ще си спестите хамалогията с шишетата.
Показател за това, че бебето се храни добре са памперсите – напишкани и наакани, но не помня бройката, тъй като аз не се притеснявам този път, че бебето ми не е нахранено.
И с двете ми бебета имах същият проблем като вашия – понякога плачат на гърда и не винаги искат да захапят. Онзи ден измериха бебчо и за по-малко от месец беше наддал 1300 грама, а последните дни често ми стачкуваше и не искаше да се храни. Но проблемът не е, че няма мляко, а това, че го боли коремчето.
На майките, които предлагат шишета ще кажа, че някои бебета ги предпочитат, защото дупката е по-голяма и лесно, бързо излиза млякото. Ако искате наистина да кърмите, зарежете шишетата и кърмете.
vipkris, не мога да ти дам съвет, защото и моето кърмаче суче начесто през нощта. Първото ми дете правеше доста по-големи паузи, но явно е строго индивидуално и не смятам, че някъде бъркаш. Чаят, обаче не знам защо го предлагаш? Това няма да го нахрани, а само ще му създаде илюзията, че е сито.

# 542
На мен ми обясниха, че независимо, че са меки гърдите си има достатъчно мляко колкото за бебето. Т.е. регулирала се е лактацията.
По принцип на хранене давам само едната гърда и ги редувам. Ако има по- голяма пауза през нощта тогава гърдата ми се втърдява и трябва да изцедя иначе боли.Иначе не се изцеждам след хранене, ако гърдите са меки и не са напрегнати.
За наддаването знам, че за месец е хубаво да наддаде около 500гр.Поне така ми обясниха.
Бориславка 250 гр. на седмица не е ли много?!
По колко минути горе долу ти суче от едната гърда?

По 15 -20 мин горе долу.

# 543
Ооо, 500 гр за първи месец е твърде малко. Аз се надявам поне на килограм. Първите три месеца наддават най-много.
Аз кърмя на поискване, малката суче и от двете гърди като обикновено втората не я изпразва, но и само една не я удовлетворява. Не доизцеждам, помпата не съм я пипала от първите й дни, когато не можеше да се насуче, цедях и давах.

Не бих отказала мляко на бебе, това със залъгването с  вода през нощта е пълна глупост. Едно мини стомахче колко кърма може да побере, че да му стигне за цяла нощ. Аз даже се притеснявам като преспи много и направи към 6 часа без храна.

# 544
На мен от болницата и джипито  ми обясниха,че ТРЯБВАЛО бебето да прави пауза от 6 часа през нощта и даже сега след първия месец -до втория да махне и храненето в 12.ч Как да стане това обаче - незнам?

# 545
Явно аз не съм разбрала за наддаването.
Аз пробвах да дам водичка и резултата беше рев, защото не е мляко. Обикновено спи през нощта около 4 часа и половина най - мн. 5ч.
Надявам се и моята кукла да наддаде около 1кг .
Да ви попитам, когато излизате навън мажете ли откритите части на бебето със слънцезащ. крем? Виждала съм, че се продава слънцезащ. кремове за новородени.

# 546
Здравейте от мен, аз на моята Гергана и давам да суче през деня на около три часа, когато иска й давам и по-рано. Вечер спеше в кошарката и много се будеше и плачеше и за мен нямаше почти никакъв сън. Една вечер мъжа ми предложи да я вземем при нас и направо се родих. Малката спи по-спокойно и когато заплаче и давам цицката в устата и тя си цока малко и си заспиваме пак. Нощното хранене е трудно да го махнеш като детето ти плаче и е гладно. Докато си иска детето ще му давам. Днес ставаме на месец ние  baby_neutral  Sunglasses

# 547
  • Варна
На мен от болницата и джипито  ми обясниха,че ТРЯБВАЛО бебето да прави пауза от 6 часа през нощта и даже сега след първия месец -до втория да махне и храненето в 12.ч Как да стане това обаче - незнам?
извинявайте, че нахлувам в темата ви по този начин, но не винаги, това което кажат в болницата е правилно. моето дете никога не е правило такива паузи, докато не го отбих на 2г1м. винаги се е будел нощно  време и не е имал пауза повече от 3 часа, може би в много редки случаи 4 часа, но по изключение. доверете се на майчините си инстинкти и не слушайте толкова много лекарите, те са лекари и говорят на изуст от остарялата бг медицинска литература......

# 548
извинявайте, че нахлувам в темата ви по този начин, но не винаги, това което кажат в болницата е правилно. моето дете никога не е правило такива паузи, докато не го отбих на 2г1м. винаги се е будел нощно  време и не е имал пауза повече от 3 часа, може би в много редки случаи 4 часа, но по изключение. доверете се на майчините си инстинкти и не слушайте толкова много лекарите, те са лекари и говорят на изуст от остарялата бг медицинска литература......
В крайна сметка лекарите не са при теб, когато детето ти се събуди с плач през нощта и търси да яде. Трудно ще се залъже с вода.

# 549
Подкрепям идеята майката да се довери на инстинктите си - кърмя, когато бебето иска, а това с даването на вода вместо мляко през нощта ми се струва много странно, аз като огладнея, не искам да пия вода или чай, искам да ям и ако няма какво много се изнервям. Нали има една реклама - не си ти когато си гладен. Това с паузите от няколко часа може да е вярно за бебетата на АМ, може би е по-трудно смилаемо, но за кърмените бебета, хранене по часовник това е пълна глупост. Бебето като се роди не получава часовник на входа за да се храни по часове. В утробата е яло, когато иска. Момичета, повече самочувствие и си гледайте дечицата, както ви идва от вътре, не както казват мухлясали доктори, бабички, лелички.
Ние ходим на плаж от няколко дни следобед и е супер! Бебка си дреме в количката, каката строи замъци.
Прекрасна седмица ви пожелавам! Simple Smile

# 550
Подкрепям идеята майката да се довери на инстинктите си - кърмя, когато бебето иска, а това с даването на вода вместо мляко през нощта ми се струва много странно, аз като огладнея, не искам да пия вода или чай, искам да ям и ако няма какво много се изнервям. Нали има една реклама - не си ти когато си гладен. Това с паузите от няколко часа може да е вярно за бебетата на АМ, може би е по-трудно смилаемо, но за кърмените бебета, хранене по часовник това е пълна глупост. Бебето като се роди не получава часовник на входа за да се храни по часове. В утробата е яло, когато иска. Момичета, повече самочувствие и си гледайте дечицата, както ви идва от вътре, не както казват мухлясали доктори, бабички, лелички.
Ние ходим на плаж от няколко дни следобед и е супер! Бебка си дреме в количката, каката строи замъци.
Прекрасна седмица ви пожелавам! Simple Smile
Браво! На колко дни е бебчето? И аз се чудя да се осмели ли да го заведем на море..Септември когато ще е на около 3 месеца.
Момичета, един страничен въпрос- възстановите ли се след раждането? На мен точно 45 дни ми текоха лохиит и ми падаха конци, , обаче сега имам чувството че съм хванала някакво възпаление или гъбички от тези превръзки по цял ден...
Осмеляват ли се да мислите отново за секс? Че забравих какво е това...пък и някакси от недоспиване хич не ми е до това...и само се изнервя и се караме с таткото... Sad

# 551
Днес бяхме на консултация, нашето момче е качило 800 грама за 2 седмици,общо килограм от раждането. Аз се бях притеснила, че яде само 10 мин, но всичко му е наред на човека. А и всяко бебе суче различно,той суче много бързо и силно и бързо се наяжда. Deni111, аз съм 3 седмици след раждане. Конците ми не са паднали, но не ги усещам. За това пък се боря с хемороиди и инфекция на пикочните пътища. Ужасно е човек не може да отиде до тоалетна изобщо.За секс още ми е рано, ще си изчакам да минат 6-те седмици, които препоръчват в болницата да се чака.

Последна редакция: пн, 08 авг 2016, 18:22 от Merilin2

# 552
Аз си влязох във форма още като се прибрахме от болницата, наистина второто секцио много по-бързо се раздвижих и не ме болеше особено. Лохии спряха да текат около 20 ден, но пък още нямам цикъл, а не кърмя  newsm78
Днес бяхме на преглед при ортопед, всичко ни е ОК, не знам защо го гледаха с ехограф, преди 6 години каката не я гледаха и доколкото знам само ако се съмняват за проблем гледат, а сега още като го преглеждаше каза, че всичко му е наред, пък... Явно за да вземат 20лв, щото видиш ли като сме с направление нищо нямаше да платим  Close

# 553
Здравейте момичета Simple Smile Честито на всички родили, на които не съм честитила. Не съм писала, че почти нямам време. Бебчо вече спи по-малко време през деня и е веселба. Нощем както спеше повече, сега се буди на 2 часа и половина. Видях, че се е обсъждало кърменето. Днес неонатоложката ми каза хранене максимум половин час и вече да давам по една гърда на кърмене. Онзи ден педиатърката каза по десет минути на гърда. Аз му давам докато видя, че се е наял. Е от днес пробвам да редувам гърдите пък ще видим. Неонатоложката каза, че трябва да качват по 250 грама на седмица. Вече имаме и бебешката количка и като излизаме ще гледам да пиша повече, че наистина навън се унася и заспива. Вкъщи като спи през деня все гледам да свърша нещо друго и понякога не смогвам. Много се радвам, че вече пишем за бебчетата. Хубава вечер на всички

П. П. Видях и нещо за лохиите някоя беше писала. На мен още ми тече - 28 ден. До кога текат? И после кога трябва да ти дойде? В болницата една майка каза, че при секцио по-малко време текат, тъй като те изчистват максимално, ама дали е така?

# 554
За това пък се боря с хемороиди и инфекция на пикочните пътища. Ужасно е човек не може да отиде до тоалетна изобщо.

Как се справяш с инфекцията и при мен се получи но нямам време да отида на лекар.

Общи условия

Активация на акаунт