Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 171 565
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
аз за нямам проблеми с лайсната. За съжаление имам проблеми с плота Sad
Има ми проблеми с някои много хубави огледала в банята и в тоалетната(умивалня). Запо4нали са да се излющват от долния ръб . Вижда се един ръждив ръб отдолу. Има ли я тази специална сребърба боя за огледало да мога да намажа малко от задната страна?

# 376
Здравейте отново.
Благодаря за отговора на предишния ми въпрос Simple Smile оказа се, че свалянето стана доста лесно. Купих си машинка и с едра шкурка стана перфектно.
Сега направих грешката да наклепам доволно с блажна боя на декоратор и е адски трудно свалянето, за да изглежда "състарено". В свалянето включих освен шкурка и шпатула... Честно казано изобщо не изглежда така лесно, как в YouTube 😂 моля дайте съвет Simple Smile
Също реших да сложа байц, върху вече изшкуреното, за да потъмня дървото отдолу.

# 377
  • София
Helena ние така направихме ламперията в коридора. Аз бях минала 4 ръце с боя на водна основа  Crazy А мъжа ми го "драска" с професионален шлайф и мина цялата ламперия в коридора за по-малко от 2 часа. Може би ще ти е по-лесно с нещо такова, отколкото на ръка с шкурка и шпакла.
И нанесох толкова ръце, за да скрия стария грозен лак. Ако бях стигнала до основата като теб (от поста ти разбирам, че си свалила старото покритие), щях само 1 ръка да нанеса.

# 378
FatalSnare, да стигнах до дървото, но с голям зор Simple Smile тъй, като нанесох много боя свалянето е трудно (е, със сигурност при теб е било по- трудно). Баща ми предложи да опитам с мазане с разтворител... Но май няма как ще падне стъргане на гардероба и днес ще взема един хубав тъмен байц и ще се вихря.
Видях, че обсъждате и дюшамето. Моето е старо и след, като фирма го изцикли го третирах с препарат против буболечки, една или две ръце импрегнант и двукомпанентен лак отгоре. От светло и скучно стана това от снимката.

# 379
Мъжът трябваше да изшлайфа една врата на селската къща и в стремежа си да махне цялата стара боя, е издълбал дървото и в момента вратата прилича все едно е на люспи от риба.
Беше ползвал метален диск.
Според вас има ли някакъв начин да е поправи положението или да я боядисвам така?
Яд ме е, че сто пъти му казах, че не е нужно да сваля всички слоеве.

# 380
Пролетен дъждец има специален кит шпакловка за дърво . Дори в цветове ги има. Мъжа ми ги ползва по същата при4ина за дървена дограма на места така издрана от котка  ooooh! ooooh!

# 381
  • София
FatalSnare, да стигнах до дървото, но с голям зор Simple Smile тъй, като нанесох много боя свалянето е трудно (е, със сигурност при теб е било по- трудно). Баща ми предложи да опитам с мазане с разтворител... Но май няма как ще падне стъргане на гардероба и днес ще взема един хубав тъмен байц и ще се вихря.
Видях, че обсъждате и дюшамето. Моето е старо и след, като фирма го изцикли го третирах с препарат против буболечки, една или две ръце импрегнант и двукомпанентен лак отгоре. От светло и скучно стана това от снимката.

Коя снимка? Покажи да видим дюшамето?

# 382
Момичета, здравейте!
Няма да преправям стари мебели, но имам усещането, че във вашата тема ще получа помощ или съвет.
Искам да декорирам стена с чинии (обикновени), моля дайте идея как да се изпълни технологично.
Гледах в чужди сайтове, че ползват разни закачалки за картини и дори кламери, които лепят директно на чинията, но какъв продукт , който се предлага да българския пазар мога да ползвам, без да намеря чиниите на сол в някакъв момент?
Предварително благодаря!

# 383
  • София
Прикрепи към гърба на чинията някакви халки или нещо подобно със силикон.

# 384
здравейте, и аз ще се радвам да пуснеш снимка на дюшемето  Hug

# 385
  Здравейте момичета,изчетох няколко теми с интерес,за съжаление нямам възможност да прочета всичко.Надявам се някоя от сръчните майсторки да помогне със съвет.
  Искам да постигна винтиж ефект върху тъмна ламинирана мебел.Как според вас може да стане?
 Благодаря предварително за отговорите и успех със начинанията ви!

# 386
Момичета, здравейте!
Няма да преправям стари мебели, но имам усещането, че във вашата тема ще получа помощ или съвет.
Искам да декорирам стена с чинии (обикновени), моля дайте идея как да се изпълни технологично.
Гледах в чужди сайтове, че ползват разни закачалки за картини и дори кламери, които лепят директно на чинията, но какъв продукт , който се предлага да българския пазар мога да ползвам, без да намеря чиниите на сол в някакъв момент?
Предварително благодаря!

Същото съм замислила и аз. Ще декорирам една неотваряема врата с чинии. Но още не съм измислила технологично как да стане. Ще следя какво ще измислиш.  newsm78

# 387
  • Бургас
За чиниите - някъде ми беше попаднало да се залепи за гърба капак на консервена кутия с пръстен за отваряне.

# 388
  • В градината...
Мисля, че сами можете да си направите Капакът от консервна кутия по-трудно ще залепне. Но от някаква стара кожа или здрав плат.
http://thefrugalhomemaker.com/2012/03/29/hanging-plates-on-the-w … ee-plate-hangars/

# 389
С монтажно лепило може да се залепят кукичките, с моментно от типа Капчица също. Peace

Общи условия

Активация на акаунт