Лято е, октомврийче на море, сладкото си дупе ще пече! Тема№5

• 69 644
  • 727
  •   1
Отговори
# 555
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Браво на Тео.

За беличките,и ние правим същите неща,но освен че ровим в шкафовете,ровим и в коша за боклук ooooh! И човека е решил,че трява всичко,което си намери,да го скрие някъде(дори и в коша).Няма ми я шнолата за коса,помпата му за нос изчезна,а онзи ден знаете ли къде си намерих ключовете след двучасово търсене? В една обувка! #Crazy По цял ден вървя и търся нещо загубено....Ух,започва да става много весело Crazy

В студеното време пак излизаме.Гледам да го калявам и да свиква с всякакви температури.Всеки ден ходим до детската кухня с количката.А през нощта не трае никакви завивки.Ама никакви.Сложа ли му,веднага става.И си спи така само по дрехи.
Момичета,вашите деца стоят ли си в количките като сте на разходка? Аз вече обмислям да излизаме без,защото той само иска да излиза от нея ,а на мен ми се налага да бутам празна количка и да нося ревящо дете...

Буби,вие добре ли сте? Изписаха ли ви от болницата? Надявам се вече да сте добре baby_neutral

Их,много неща изписах пак.... Mr. Green

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 13:25 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 556
Ох, в студено и ние излизаме, но в дъжда няма как...аз температура не гледам, само дали вали и да няма ураганен вятър все пак...обаче тука е ужас, цял ден ту спира ту почва да вали. Госпожицата си разкопчава дъждобрана от вътре  Rolling Eyes и пак се мокри, а пък аз съвсем...освен да си взема и аз един дъждобран и гумени ботуши...Иначе гледам да излезем всеки ден, дори и за половин час да глътнем въздух, но пак се събират много часове вкъщи и тя откача  Sad

Ловли, ние затова сме с чувалче за спане и нямаме проблеми. Мен и без това още ме е страх да й сложа завивка. Само през деня е завита, но тогава не мърда много, а и мога да я видя постоянно...
Тук последните нощи е голям студ и няма как незавита...аз съм с 3 - 4 завивки (ама аз съм малко особен случай  Laughing)

# 557
О,да,в дъжд не бихме могли да излезем.Дано има по-малко дъждовни дни Praynig

И аз не знам как издържа без завивка,след като на мен ми е студено с една ooooh! Явно не е зиморничав като майка си.Снощи обаче ми се стори прекалено студено и пуснах климатика в спалнята.Поне да съм спокойна,че няма да се разболее.А за спален чувал и аз си мислех....но съм някакси вътрешно убедена,че и с него няма да иска да спи Joy

Весел празник! Hug

# 558
  • Сливен
И Теодор спи без завивка, но само вкъщи, навън не му пречи.
Калина, как да се забавляваме - сега му е интересно че ходи навсякъде, обикаля, а аз след него прибирам по шкафовете. Между другото и той обича да бърка в кофата за боклук, обича да дърпа кабели, замлъкнал ли е - докопал е някой кабел. Гледаме книжки, вадя му различни играчки, понякога му чета приказки. От няколко дни го научих да слага капачка на дадено нещо - например шишето. Лекарката на последната консултация ми каза, че трябва на тази възраст да изпълнява прости команди.
Ловли, Тео стои в количката само докато сме в движение, спрем ли - иска да слиза.
Altaya, и аз не го насилвах Теодор за прохождането - както написах първите си крачки направи отдавна, и цели 2,5 мес. вървеше само за ръка, вече и гърбът ме боли, но какво да се прави, по-добре детето само да си реши кога ще ходи само.

# 559
Честит рожден ден на всички рожденници! Нека да са живи и здрави, щастливи и усмихнати дечица!  Hug

И аз си мислих, че Дани няма да проходи бързо, първо, защото лазеше много и си мислих, че няма да прояви интерес. Второ, защото ходеше хваната за мебелите, но като я хванех за ръчички, се огъваше и плачеше, не искаше да я държим. Трето, защото не искаше да ползва проходилка (по-скоро не знаеше какво да прави с нея). С това си прохождане на 10 месеца направо ни изуми, но всичко си зависи от децата. Не мисля, че ние можем да помогнем това да се случи по-бързо. Има си естествен процес, който при различните деца протича по различен начин. Роксана е доказателство за това - майка на три деца, проходили по различно време. Мислите ли, че не е правила едно и също при занимаването и на трите деца? Wink

Кръщенето на Дани и празнуването на рожденния й ден мина в събота. Горката, много плака още преди да я изкъпе попа. Всичко беше в сълзи и сополи, но мина добре Simple Smile На мен ми олекна, защото ми беше голям дерт. Тя беше толкова превъзбудена, че е 16ч едва заспя в ресторанта, а след това продължи в нас и така в 20ч едва я събудих. После заспа с 300 зора към 22:40ч
Иначе продължава да има сополи. Продължава да ми върти мозъка с това си неядене (или по-скоро яедне само на определени неща). Много ми е трудно, само взимам от кухнята и хвърлям. Но е голям характер ви казвам! Понеже сутрин вижда, че аз ям моята закуска в една купа и винаги си проси...и е запомнила. Днес ядох супа в същата тази купичка и тя искаше да й дам, но бях сложила черен пипер и й сипах в друга купичка за нея, пасирана. Еееей, не иска да опита, иска от моята купичка. И така, взимам от нейната, правя се че потапям в моята и тогава отваря уста  ooooh! Ще ме побърка! Голямо въображение трябва да имам, за да измислям нови начини да я накарам да яде  ooooh!

Ловли, голяма забава ще е с това криене на предмети  hahaha Научи го поне да ти казва: "топло", "студено"  Joy

# 560
Честит рожден ден на всички, които празнуваха! Да са живи и здрави дечицата и техните семейства!  bouquet

Да ви кажа - Калина се пусна и ходи сама. Ей така от нищото - аз седях на дивана, а свеки на земята и Калина дойде да ме дърпа за ръката да стана да я разхождам, но аз й казах, че не ми се става, да отиде при баба си. И познайте пусна се от дивана и направи 5 крачки и стигна до нея. Всички бяхме втренчили очи в нея. Много ми е тсранно и не мога да повярвам. Нооо после се прибрахме вкъщи и като започна едно обикаляне на стаите, ходи сама и се смее. Шкафчета, чекмеджета, вратички вкъщи всичко ни е закопчано и няма как да рови вътре  Party

ShikeR една позната онзи ден ми разказваше за нейното дете и е точно като Дани. В такъв случай тя спряла да взима храна от кухнята и детето минало на общата вкъщи. Друго - ти с каква лъжичка я храниш? Аз махнах бебешките и я храня с чаена железна. Еми колкото и да не ми се вярва има ефект. Пробвай да я храниш от твоята купичка и нейната я махни  newsm78 Знам ли какво да те посъветвам - все нещо ще даде резултат надявам се.  Hug

# 561
Здравейте, момичета!

Първо да благодаря за пожеланията по случай рождения ден на Мила! Прекарахме го двете вкъщи, но пак беше хубаво, купих и едно парче торта, но нали не и давам захар по принцип опита и ме погледна отвратена хаха, явно много сладко и дойде.

И честит рожден ден на всички бебоци, тоест вече дечица, които станаха вече на годинка!  newsm38

Ние от вчера сме вече всички вкъщи, свършиха ни одисеите и съм много щастлива и спокойна. Само за съжаление Мила така я мъчат кътници, че спането е мираж, но вече изобщо не ми правят впечатление такива неща, само да е здрава.

Иначе и ние излизаме във всяко време, миналата зима и на -10 и даже май -15. Само дъжд ме спира, а тук тези дни вали и е неприятно. Но ако спре за малко слизаме долу и ходи да пипа вода в локви  Grinning

Браво на Тео!

# 562
Скийтър, много се радвам, че сте си вкъщи всички!
Браво на Калина, нека стъпва смело и да върви напред към своите мечти! Hug
Шикерче, разсмя ме много с това "топло, студено"  Joy
По този повод с криенето на предмети, моят племенник постоянно крие нещо в обувките, веднъж намерих четка за зъби в маратонката си. Да не ви казвам каква физиономия направих, когато мушнах крака си и усетих нещо, което не можех да предположа какво е Shocked , после с ММ се смяхме много и на него и на мен. Сега, когато изчезне нещо, първо там го търсим.
Подготовката за рождения ден на Ния тече с пълна сила, но все си мисля, че забравям нещо - заведение, торта, покани, меню,  тоалети...всичко е готово, но ме мъчи мисълта, че забравям нещо  ooooh!
 Ние също излизаме на всяко време, само не и на дъжд (тогава сме с колата), преди 2 седмици и на вятър излизахме и я простудих. На това време по цял ден се разхождаме от стая в стая, отиваме уж на "пазар, на гости, в къщичката на Ния" и къде ли не.. правя се на шут, време да мине. Вечер я водя до нашите, да смени обстановката. Като се сетя колко беше топло миналата година и как плачех в родилното, че изпускаме слънцето и няма да можем да излизаме на разходки с бебето ooooh! ooooh! ooooh!

# 563
Браво на Калина! Нека стъпва все така смело и целеустремено и за напред!  Hug

Ние се връщаме от консултация и Симона е на антибиотик  Sad. Носа й така и не спря да хърка 2 седмици, а от вчера отново кашля, явно не се беше доизлекувала добре или и аз не знам, но лекарката каза, че гърлото й е доста червено. Просто ужас последния месец и половина!

Иначе е 9.00 кг. и 73 см. (май е най - дребна  Rolling Eyes), наддала е 450 гр. Другият месец ако е здрава ще ни слагат 2 ваксини.

Сега така както е болна се притеснявам и да я изведа въпреки, че не е толкова студено навън  Rolling Eyes

За рождения ден - ще празнуваме следващите 2 съботи - първата с роднините, втората - с приятелите. За втория път аз мислех да пропуснем тази година, тъй като още нищо не разбира, но ММ искаше и в крайна сметка решихме да го направим. Ще бъде в заведение. Доста се притеснявам как ще издържи обаче в затворено помещение  Confused май май ще приключим набързо. А и от вируси се притеснявам, тъй като и на двете тържества ще има деца, да не стане така тъкмо да е оздравяла и да се разболее пак. Но...няма какво да се направи...

# 564
Честити ходещи крачета на Калина  Heart Eyes Нека стъпва смело и в живота  Hug
Baby-G, храня я с каквато лъжичка ми попадне. Или с нейната силиконова, или с наша чаена или направо супена. Със супената, като че ли ми е най-удобно, защото не разливаме и така и така рядко зяпа, поне повече количество храна да пробутам.

И аз се сещам как мрънках, че ще имам зимно бебе и как ще си стоим само в нас, а ние миналата зима не се спряхме. Зимата беше много мека и почти всеки ден бяхме навън. А и на минусови температури съм я изкарвала, само да няма дъжд и най-вече мъгла. В силен вятър също избягвам. Иначе един ден, живот и здраве, да имам още едно дете, пак бих искала да е октомврийче Simple Smile Просто е идеално - като е малка вкъщи отопляме и се гледаме (ако е хубаво времето излизаме). Тъкмо като стана на 6 месеца смених зимния кош на количката с летен, а и тя вече можеше да стои стабилно. После я захраних точно в периода, в който имаше страшно много сезонни плодове и зеленчуци. Лятото я заведохме на море и всичко разбираше, а и като бях бременна пак не пропуснах морето Simple Smile Лятото и сега повече настиват децата, или са голи, или навлечени. Изобщо, голям кеф си е да имаш октомврийче  Blush

Калина, да минава вече нослето на Симона и да няма повече болести!

Преди два дни с ММ излязохме на кафе и реших да пусна Дани на детски кът. Тъпото е, че е много малка и до 3г ще е с придружител, но пък много й хареса. Бяха й интересни всички играчки. На батута в началото много я беше страх, но после много й хареса да я клатят по-големите. Само че ги бях предупредила да я пазят Simple Smile Та, зимата ако е лошо времето, направо с колата и на детски кът. Тъпото е, че много майки си водят там децата като са болни и не са на ясла, но се надявам по-малко вируси да хваща (неизбежно е да я опазя)

Последна редакция: вт, 11 окт 2016, 16:08 от ShikeR

# 565
Хаха, Шикер, и аз така искам ако пак имам дете да е октомврийче  Heart Eyes Е, и на друго няма да направя рекламация, но точно както си го описала мисля, че е идеално.

# 566
Да, предвид колко ревах и колко много я чакахме и искахме, малко нагло да избирам месец, но просто отбелязвам  Laughing Laughing Laughing

# 567
ivivkata123 , tupunger4eee  ,честит рожден ден на вашите мъничета!Да са ви живи и здрави! nbirthday ura Party Time

Baby G,честити ходещи крачета на Калина! Да стъпва смело в живота!

Шикер,и ти ме разсмя с историята за храненето на Дани и как потапяш храната в твоята купа,за да я поиска.Много хитра мацка си имаш Laughing хихи

Аз пък ако имаше как да избирам,никога нямаше да поискам детето ми да е октомврийче.Мразя зимата,и винаги щом стане есен се подтискам.А миналата есен като родих мисля,че изпаднах и в някаква следродилна депресия.С ръка на сърце мога да кажа,че това беше най-трудния период в живота ми.Плачех почти по цял ден,мисля,че хормоните,а и мрачното време бяха причината за това ми състояние(+болката от шевовете ooooh!).Само като си спомня и проблемите с кърменето,цеденето,безсънието,коликите,повръщането на малкия....Сега се радвам,че вече всичко е наред и тези чувства са минало.И ако има как да избирам,ще си избера да раждам лятото,когато слънцето оправя всички проблеми Heart Eyes Малко егоистично,но мисля,че и на детето би му било по-добре,когато и майката се чувства добре.

Kalina,бързо оздравяване на Симона Hug

Последна редакция: ср, 12 окт 2016, 10:17 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 568
Така е. Важно е майката да се чувства добре, за да бъде адекватна и добра в отглеждането. А и децата усещат нашето настроение.
Аз много обичам есента, обичам да ходим на почивка в балкана и всичко да е пъстро - кафяво, зелено, червено, жълто...Общо взето обичам всички сезони, но мразя адската жега и адския студ. Ама то в България има само два сезона, нали знаете Simple Smile "Е*аси студа и е*аси жегата! И винаги искаме другия"  Laughing
Аз не изпаднах в депресия, толкова уверена се чувствах сякаш бях отгледала 100 деца. Проблемите и безсънието при мен започнаха към третия месец като започнаха запушванията. Но всичко това е минало. Важното е ние и децата ни да сме здрави - физически и емоционално Hug

# 569
Ловли, Шикер, благодаря  Hug

Аз също мисля, че октомври е ок за раждане. Най - вече от гледна точка на бременността...не мога да си представя да съм с огромен корем зимата, та аз не можех да си обуя чорапи и да си вържа обувките  Crazy (добре, че ходех само с чехли), пък и с рокли ми беше много удобно, отколкото зимата със 100 ката дрехи навън. Накрая всичко ми стягаше на корема. Лятото в жегата не ми се ражда  Laughing

Иначе зимата с по - голямо дете е трудно, но то когато и да се роди все ще дойде този момент.
За съжаление нямам намерение да раждам пак, но ако имах щях отново по това време да го планирам...

Ловли, и за мен това беше най - трудния период в живота ми и честно казано не искам да се сещам за него  Confused но не мисля, че се дължи на сезона (поне при мен със сигурност), когато и да бях родила все така щях да се чувствам...страшна депресия беше при мен  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт