Милано - 6

• 110 362
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
  • Milano
soff, на открито няма нищо.

Просто е още едно излизане за забавление, освен традиционната събота вечер.

В последните години повече си слагат някоя и друга маска.

Вие сте до Брера, избор колкото искаш на заведения.

Ние ходихме с приятелка и дъщеря й на 16г. на дискотека.

Препоръчала съм няколко заведения в Брера на 1стр. - Ла Таверна дел борго антико, Ил каймано, и т.н.

Този също (той е до Таверна-та):

http://www.ristoranteilcestino.it/?lang=en

По вашата улица, в едната посока е пиацца Кордузио, а в другата като стигнеш до края й на кръстовището има една голяма реклама (само и винаги на Джорджо Армани  txtloves) започва Брера.

Ако искаш дискотеки в зоната - Just Cavalli e много шик.

http://milano.cavalliclub.com/it/

# 331
  • Пловдив
radostche  Simple Smile

regina  bouquet отново много полезна!

Пьтуването ни е основно с цел девойката да се наслади и да види Милано, защото плановете й са да следва там след завьршване на средното й образование. Тя обиколи вече Рим, Верона, Пиза, Флоренция и Венеция. Този пьт мисля да я оставя тя да ни превежда от и на италиански и да не използваме английския си  Wink

# 332
Момичета,студено е.Почти зимно яке и по дебели обувки за пътуващите тези дни.Вали съвсем слабо.С кожено яке,както бяха болшинстото пътуващи  не е достатъчно.

# 333
Един въпрос, вече бяхме в Милано, но ми стана интересно дали магазините покрай Дуомо организират коледни разпродажби - или иначе казано правят ли се намалеия през ноември? Къде в Милано си струва ад се ходи на пазар за дрехи най вече?

PS: Има 48 часови карти за градския транспорт на цена 8.25Е. Покривът на Дуомо не си заслужава качването с асансъор, огромна опашка, горе по тесните коридори се спирате с връщашите се и е ужасно. Качването по стълбите няма да е страшно, поне слизането не беше, а горе е невероятно. Неделя сутрин може да посетите литургията, която е много впечатляващо да кажем представление. Звука на органа, говора на свещениците, песните и акустиката са невероятни.

Последна редакция: чт, 13 окт 2016, 21:29 от pastir

# 334
Момичета,студено е.Почти зимно яке и по дебели обувки за пътуващите тези дни.Вали съвсем слабо.С кожено яке,както бяха болшинстото пътуващи  не е достатъчно.

Дали към 28.10 ще става за ходене до Комо  :newsm78

# 335
  • Milano
Един въпрос, вече бяхме в Милано, но ми стана интересно дали магазините покрай Дуомо организират коледни разпродажби - или иначе казано правят ли се намалеия през ноември? Къде в Милано си струва ад се ходи на пазар за дрехи най вече?

Не.

Другото зависи от вкуса.

Цените на отделните вериги от магазини са еднакви в целият град.

# 336
Билетът за Дуомото важи 72 часа,нали?Влизахме поединично с ММ понеже имахме багаж ,а и трябваше да побързаме.Купихме си билети за всичко-катедралата,музея,покрива с асансьор и т.н.-от 15 евро.Та мисълта ми е -може ли още веднаж да разгледаме с тези билети катедралата ?Поне да й се насладим заедно.Другото все още не сме гледали  и на покрива не сме се качвали.Вчера имах чувството,че целия свят е дъжд.Толкова много валя и бяхме с ужасно мокри крака.Просто искахме да се приберем и да оставим другото за днес.Цяла нощ валя изведро,но сега е спряло и го дават да се оправи пустото му време.
Благодаря предварително на тези,които ще ми отговорят.А- и къде са асансьори теза покрива?Не ги видяхме вчера.

# 337
  • Milano
Пише еднократно влизане.

След малко Катедралата ще затвори.

От 12ч е погребението на Дарио Фо - премио Нобел по литература.

За днес:

15  Suspension of the admission  Last ticket 11.00 am. Last admission 11.10 am. At 5.00 pm reactivation of the admission ticket. At 12.00 pm temporary closure

# 338
Пише еднократно влизане.

За днес:

15  Suspension of the admission  Last ticket 11.00 am. Last admission 11.10 am. At 5.00 pm reactivation of the admission ticket. At 12.00 pm temporary closure
Ужас.Значи няма да се качим и на покрива ли? Нали асансьорите са вътре.Ние излизаме ,като се върна ще чета.Нали билетите важат 72 часа?Нека ако някой друг знае да ми отговори.Отиваме на Брера.Пак вали! Sad

# 339

PS: Има 48 часови карти за градския транспорт на цена 8.25Е. Покривът на Дуомо не си заслужава качването с асансъор, огромна опашка, горе по тесните коридори се спирате с връщашите се и е ужасно. Качването по стълбите няма да е страшно, поне слизането не беше, а горе е невероятно. Неделя сутрин може да посетите литургията, която е много впечатляващо да кажем представление. Звука на органа, говора на свещениците, песните и акустиката са невероятни.

И аз се интересувам за магазините моля пишете Simple Smile

# 340
Пише еднократно влизане.

За днес:

Благодаря много,Реджи.Оправихме се.Първо разгледахме музея в Палацо Реале,после Брера,пинакотеката и Орто ботанико,уличките около Брера и накрая покрива на Дуомо с асансьор.Самият асансьор се намира на задния край на катедралата отвън,затова вътре не сме го видяли,а и бързахме.Ще си купим пак билето по 2 евро и сега вече двамата на споойствие ще я разгледаме отново:)

# 341
За пътуващите тепърва пояснявам:Раянер пристигат на терминал 1,излизате от вход/изход 8 ,завивате на ляво и вървите до вход/изход 4 ,срещу който са спрели шатълите.Не изчакват дори да се напълни шатъла и тръгват.Вътре в летището има автомати за билети,но няма смисъл,защото шофьорът продава пред самата врата на автобуса.Билетите наистина са по 8 евро в едната посока както каза Реджи.Като тръгне шатъла спира и на терминал 2 за малко и тръгва към Милано-централна гара.Самото пътуване трае 1 час.Като слезете на последна спирка/гарата/ метрото се намира вътре в нейната сграда надолу.Табелите ви водят.Продават билети и навън в табачите и вътре в гарата поне на 5 места.Ние ползвахме метро 3,жълто и много лесно се ориентирахме.Дано съм била полезна на бъдещите пътуващи за Милано с  Раянер.

# 342
При заявяване на трансфер в момента на резервацията или на по-късен етап, цената е 14 евро за двупосочен билет.

# 343
  • София
А на Terravision е по 5 евро. Даже например на 30.10.2016 е 4 евро от Милано до Бергамо.

Пише, че входът за дворецът Сфорца е безплатен един час преди затваряне. Доколкото виждам от сайта работното време е до 19,30ч. Това означава ли, че безплатният вход е от 18,30 до 19,30ч?
Как стои въпросът с опашките там? Образуват ли се такива?

Последна редакция: нд, 16 окт 2016, 17:06 от Beauty

# 344
А на Terravision е по 5 евро. Даже например на 30.10.2016 е 4 евро от Милано до Бергамо.

Пише, че входът за дворецът Сфорца е безплатен един час преди затваряне. Доколкото виждам от сайта работното време е до 19,30ч. Това означава ли, че безплатният вход е от 18,30 до 19,30ч?
Как стои въпросът с опашките там? Образуват ли се такива?
Днес/неделя/ нямаше опашки,а хората не бяха никак малко.Самият дворец е много голям и се разпръскват .Билетите ги искат на доста места,така че пазете си ги.

Общи условия

Активация на акаунт