На море в Турция - тема 45

• 163 555
  • 779
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, имам спешен въпрос.Видях че паспорта ми изтича средата на януари 2017,пътуваме с собствен превоз на 15.09.Трябва ли ми нов паспорт? Има 4 месеца срок още.
Само агенциите с включен транспорт изискват минимум 6м валидност на паспорта преди изтичане на срока , но щом сте със собствен транспорт няма да имате проблеми и 1 седмица да има до изтичането му. Аз лично съм пътувала малко преди да изтече и не съм имала проблеми.

# 691
  • Варна
Здравейте група! За първи път ще пътуваме за Анталия със собствен транспорт. Искам да попитам за да купим стикер за магисталата и моста големия талон на колата ли трябва да носим?

Ще препоръчате ли къде да направим застраховка за чужбина с асистанс?

Тъй като нашата кола е на дизел ще препоръчате ли от кои бензиностанций да зареждаме в Турция?

Ние си правим медицинска застраховка в Дженерали.

# 692
  • София
Само агенциите с включен транспорт изискват минимум 6м валидност на паспорта преди изтичане на срока....
А агенциите на какво основание изискват този срок?

# 693
Само агенциите с включен транспорт изискват минимум 6м валидност на паспорта преди изтичане на срока....
А агенциите на какво основание изискват този срок?
О, нямам си и идея. Просто съм виждала в офертите и май в нашия договор го пише , но не съм питала защо.

# 694
  • София
Разбрах, но не трябва да се генерализира по този начин "агенциите", защото е подвеждаща информация.  Peace Сега прочетох нашия договор и в него пише, че трябва да се осигурят "необходимите лични документи /задграничен паспорт, лична карта/, оформени  в съответствие със законите на посещаваната страна и Р България". И съгласно информацията на сайта на Външно Министерство и информацията от Турското посолство вече не се изисква оставащ срок на валидност на задграничния паспорт за български граждани.  Peace

# 695
Тъй , след дълги спорове, Бодрум , Анталия , Бодрум , Анталия - хвърляне на чоп (от четвъртия път) мъжо спечели  Shocked - отиваме в Анаталия, Сиде - Royal Taj Mahal Hotel
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297968-d7246278-Review … ranean_Coast.html

Жалко , че няма да се засечем с другите в Бодрум , но пък някой друг път - света е малък.
Инак не съм била преди в този хотел (само Мирикъл съм изпробвала ), не намерих тук мнения за него , но каквото излезе на 16.09 заминаваме.

После ще дам отчет как е било  bouquet

# 696
  • Варна
Тъй , след дълги спорове, Бодрум , Анталия , Бодрум , Анталия - хвърляне на чоп (от четвъртия път) мъжо спечели  Shocked - отиваме в Анаталия, Сиде - Royal Taj Mahal Hotel
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297968-d7246278-Review … ranean_Coast.html

Жалко , че няма да се засечем с другите в Бодрум , но пък някой друг път - света е малък.
Инак не съм била преди в този хотел (само Мирикъл съм изпробвала ), не намерих тук мнения за него , но каквото излезе на 16.09 заминаваме.

После ще дам отчет как е било  bouquet

Нищо,Дарки,живот и здраве много хотели ни очакват,направили сте прекрасен избор,браво Hug

# 697
esstela ,ами на снимки ми се видя добре, на мнения в трипа също, а и може да се ползва аква парка на съседния хотел (ние сме си още деца по душа хахах).
Малко ме ядосаха емералд - до 31.08 промоция еди каква си цена . Резервирам, ама то вече не важало . Е добре нали до 31ви важи ..."амиииии" не,  ама ще ви направим 40 лв отстъпка.
120 лв. беше за двама по - скъпо. Не са милиони, но ме дразни факта как мишкуват.
 Ако няма кой, да им поддържа сайта да не залъгват, още повече, че влизахме в определения пропорционален срок.
Но уви в Ориент99 нямаха транспорт за 16ти и пак си останах с Емералд. До сега не са ме разочаровали, надявам се и сега да е така.

# 698
  • Варна
esstela ,ами на снимки ми се видя добре, на мнения в трипа също, а и може да се ползва аква парка на съседния хотел (ние сме си още деца по душа хахах).
Малко ме ядосаха емералд - до 31.08 промоция еди каква си цена . Резервирам, ама то вече не важало . Е добре нали до 31ви важи ..."амиииии" не,  ама ще ви направим 40 лв отстъпка.
120 лв. беше за двама по - скъпо. Не са милиони, но ме дразни факта как мишкуват.
 Ако няма кой, да им поддържа сайта да не залъгват, още повече, че влизахме в определения пропорционален срок.
Но уви в Ориент99 нямаха транспорт за 16ти и пак си останах с Емералд. До сега не са ме разочаровали, надявам се и сега да е така.

И ние така,нищо че гоним четиристака Mr. Green

Щото има кой да им се вързва Peace

# 699
 Има ама няма да е за дълго,аз поне много им се каня.

# 700
Има ама няма да е за дълго,аз поне много им се каня.
Вие последно със самолет ли ?
Слънчева почивка!

# 701
  • София по рождение
Здравейте,
върнахме се от почивка в Pine bay Кушадасъ. Хареса ми почивката с изкюлчение на това, че почиващите бяха 90 % турци. Ако нещо конкретно ви интересува питайте. Хотелът е хубав. От Емералд съм доволна.

# 702
Здравейте,ние сме в Анталия,Сиде- прекрасно е! Като се върнем ще разкажа подробности. Искаме да се разходим от Сиде до Манавгат,имало голям пазар там. Разбрахме от къде тръгва маршрутката,но не разбрахме,къде спира в Манавгат, дали е близо до пазара. Някой  ходил ли е?

# 703
  • София, България
Тази година наистина навсякъде имаше турци, явно са им пуснали изключително изгодни оферти за вътрешния пазар, то така и трябва де. Мен лично много ме дразнеха и натоварваха, но съзнавам че това си им е родината имат право хората да си почиват. Учудих се, че точно по време на постите им, ядяха като ненормални по цял ден и алкохол наливаха също.

Татяна, ти се върна от почивката ама май не се отчете, как беше?

# 704
Имам познати в Турция и преди съм ги питала защо не почиват в техните курорти- обясниха ми , че за тях са скъпи цените, даже доста от тях резервират от германия( които живеят там), инак тази година предполагам е заради намалелия приток на туристи след събитията.

Общи условия

Активация на акаунт