Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-11

• 126 207
  • 732
  •   1
Отговори
# 240
Колко е лихвата при Сосиете?

От година и нещо съм на 4,45%.

# 241
  • Варна
Ние теглихме сега от Пощенска, на 4,2%. Може и да има малко бонус в този процент, защото това ни е втори кредит там, пък и от много години сме клиенти.

# 242
  • In the shadows of my mind
Ние също сме в Сосиете, но сме фиксирали лихвата за 10 години и е по-висока - 5 и нещо, 5.69, ако не ме лъже паметта. Като цяло съм доволна от тях, от обслужването и скоростта за всичко, но имат клауза при предоговаряне да се заплаща такса на банката (1500лв), което на нас ни е напълно неизгодно, ако един ден се наложи да предоговоряме. Има цяла тема за ипотечните кредити и баки - заповядай в нея Simple Smile

# 243
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Още един глас за Сосиете - бързо и коректно обслужване. Впечатленията не са само мой, а и на близки, които са клиенти на банката. Бягайте далече от ДСК....Страхотно размотаване/с месеци/ и на финала- не това, което се коментираше през цялото време като сума.
Още един съвет от мен към тези, които се чудят към коя банка да се обърнат. Ползвайте кредитен консултант. Помощта му е неоценима и спестява много време, нерви и обикаляне из банките.

# 244

Още един съвет от мен към тези, които се чудят към коя банка да се обърнат. Ползвайте кредитен консултант. Помощта му е неоценима и спестява много време, нерви и обикаляне из банките.

С две ръце подкрепям, същото съветваме редовно и други потребители, обсъждайки кредити в посочената малко по-горе от Жозелин тема за ипотечните кредити.
В крайна сметка , има си хора за всичко, стига да случите на специалист, ще платите някаква сума, но ще оптимизирате кредита.  

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 14:51 от StefanB

# 245
  • София
И един въпрос, необходима ли е нотариална заверка на предварителен договор за покупко-продажба на апартамент? Сградата е в строеж, още няма Акт 14, ако това има значение.
Подбутвам си въпроса, ако можете помагайте.  bouquet

# 246
Нотариална заверка не е необходима, удостоверявате с подписите си договора. След това, ако е с кредит банката не иска нот.заверка на предварителния договор. Вас притеснява ли ви нещо? Нот.заверка е само да си сложите подписите пред нотатиус, не удостоверява по никакъв начин съдържанието на договора.

# 247
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Кредитния консултат получава заплащане от банката, при осъществена сделка за ипотека. Поне при познатите ни ,за които знам че са ползвали услуги на такъв. От тях нищо не са взимали като сума.

# 248
Здравейте на всички  Simple SmileМного интересни и полезни неща чета тук.Аз имам следния казус:
Моят апартамент е с ипотека ,която е  малка(влиза поне три пъти в цената на жилището)
Решихме да го продадем и да си търсим нещо по-удобно,но ни трябва цялата сума.Опитах в разни банки да го обърна в потребителски  да го погася и не могат да разберат защо го искам #CrazyС брокери говорих и те същата песен." Ама то с ипотека е съвсем естествено и нормаааално да го продадеш.Това вече е ежедневие " Ама аз така не съм спокойна .И вас като ви чета бягат хората като опарени.Уф  SadЩе съм благодарна на всички за отговорите .Продължавайте все така да бистрите Laughing

# 249
  • In the shadows of my mind
Банките може да не разбират защо го искаш, но не вярвам да ти откажат потребителски кредит, ако всичко по кредитната ти история и ипотеката до момента е ок и доходите позволяват Simple Smile В момента банките като цяло са развързали кесиите и не вярвам да се дърпат  Peace
Иначе да продадеш с ипотека наистина не е кой знае колко сложно Simple Smile Ние купихме жилище с малка ипотека, която продавачът изплати още като му дадохме 10% на предварителния договор - изплатиха си ипотеката, жилището нямаше тежести и всичко беше ок.

# 250
  • София, Bulgaria
Здравейте на всички  Simple SmileМного интересни и полезни неща чета тук.Аз имам следния казус:
Моят апартамент е с ипотека ,която е  малка(влиза поне три пъти в цената на жилището)
Решихме да го продадем и да си търсим нещо по-удобно,но ни трябва цялата сума.Опитах в разни банки да го обърна в потребителски  да го погася и не могат да разберат защо го искам #CrazyС брокери говорих и те същата песен." Ама то с ипотека е съвсем естествено и нормаааално да го продадеш.Това вече е ежедневие " Ама аз така не съм спокойна .И вас като ви чета бягат хората като опарени.Уф  SadЩе съм благодарна на всички за отговорите .Продължавайте все така да бистрите Laughing

Няма защо да погасявате предварително кредита. Голяма част от купуваните имоти са с ипотека и това не притеснява купувача, защото си има законов механизъм за този тип сделка. Брокерите правилно са Ви казали да не си усложнявате живота, но ако държите, това е изцяло Ваше решение. Аз не Ви съветвам да го правите, още повече, че ще купувате друг имот и е много по-добре да вземете за сумата, която няма да Ви достигне ипотечен кредит, от колкото сега да вземате потребителски, за да погасявате стария кредит.

# 251
 GrinningМного ти благодаря за отговора!  bouquetВсичко си ми е наред ,но съм по майчинство и явно за това .Сега един познат управител на клон ми каза ,че съм извън играта  Crossing ArmsЩе намеря начин. А с ипотекиран имот не става ли по-бавно покупко-продажбата?

# 252
Изгодно ли е да се купува на търг имот от съдия изпълнител? Трудоемко ли е, заслужава ли си да се следят имотите и да се ходи по търгове?

# 253
  • София
Нотариална заверка не е необходима, удостоверявате с подписите си договора. След това, ако е с кредит банката не иска нот.заверка на предварителния договор. Вас притеснява ли ви нещо? Нот.заверка е само да си сложите подписите пред нотатиус, не удостоверява по никакъв начин съдържанието на договора.
Благодаря!  bouquet

# 254
  • сф
здравейте всички!

впускам се в търсене на жилище в софия. парите ми стигат за хубав тухлен тристаен на добро място, но нуждите ми са за четиристаен. не ми се взима кредит, защото и това го играх. не искам и да правя пак компромис с мястото, защото в миналото закупих едно жилище в широк център, но в непосредствена близост до немалка ромска махала. вариант е да взема тристаен и да го преустройвам... ще ми се в бъдещото ми жилище да не се чувствам вече като "тук съм само временно", както е в момента... та запис.

Общи условия

Активация на акаунт