Бързи здравословни въпроси и отговори – 3

• 114 729
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Това беше и моето предположение, евентуално бълха. Благодаря ти.

# 496
Моля ви за бърз отговор. От какво са тези ухапвания? Не сърбят много. От една седмица нещо ме ухапа- преди да започнете да плашите- НЯМА как да са дървеници, в леглото няма абсолютно нищо, с бели чаршафи сме, нито следи от каквото и да е. Живеем в този апартамент от 3 години, нямаме любимец, със сигурност няма как да са дървеници,всичко е изпрано, по матраците и леглото няма нищо. http://prikachi.com/images.php?images/510/8924510V.png

Определено тези ухапвания са от бълха. Оглеждайте се много за бълхата, за да я откриете. Начин на убиване: наплюнчвате си пръстите и я хващате бързо. Така няма къде да избяга и после натискате между ноктите на палците, за да каже пук, за да умре. Не си ли намокрите пръстите и като си разтворите пръсти, тя веднага ще подскочи и няма да видите къде е отишла.

# 497
Реагирах бързо и напръсках всичко с Райд. Нови ухапвания няма. Благодаря.

# 498
  • Варна
Здравейте, надявам се питането ми да е в правилната тема: след шестмесечно лечение с много лекарства, което приключи в началото на януари, бързичко качих килограми, пробвах с балансирано хранене, но не се получава отслабването, пуснах си TSH - 2,72, и макар да е в норма искам да си пусна и други изследвания. Интересува ме колко от изброените се поемат от здравна каса и кои не, защото всичките вероятно са голяма сума: ТАТ, МАТ, FT3, FT4, ANTI TPO, ALAT, ASAT, , b12, Общ витамин Д, феритин, триглицериди, пикочна киселина,креатин, урея, пролактин, естроген. Благодаря предварително

# 499
С какво лекувате болно гърло?
Вече нямам идея какво да давам на сина ми. Стрепсилс, трахизан, тантум верде, Биопарокс не действа. Накрая се стига до АБ.

# 500
  • Бургас
Вече нямам идея какво да давам на сина ми. Стрепсилс, трахизан, тантум верде, Биопарокс не действа. Накрая се стига до АБ.
На колко години е детето?
Аз не съм фен на хомеопатията, но Тонзилотрен действа в началната фаза ако се започне. Или Ангин Хил.
Добрият стар Ефизол?
Фариностим?
Нео ангин?
Трахизан /има АБ/?

# 501
На колко години е детето?
Аз не съм фен на хомеопатията, но Тонзилотрен действа в началната фаза ако се започне. Или Ангин Хил.
Добрият стар Ефизол?
Фариностим?
Нео ангин?
Трахизан /има АБ/?
На 16.

# 502
  • оттам, откъдето започва България
Doli, Happy, обличайте се подобаващо в това време, много е променливо.  Peace
 slunce3434, аз съм любимка на бълхите. Според мен не са виновни те, друга е причината. Задължително, когато ме хапят, в средата на ухапаното има тъмно-червена точка, като от боцнато с инжекция, а отстрани е тъмно-розово петно. Това представлява: https://www.google.bg/search?q=%D1%83%D1%85%D0%B0%D0%BF%D0%B2%D0 … iXaaeESE6-K9aM%3A

# 503
И аз казвам, че не е бълха.
Преди няколко дни имах точно такива зачервявания, на няколко места, със сърбеж.
Мазах с Дермоват и минаха.
Мисля, че беше от полазено.

# 504
Здравейте, надявам се питането ми да е в правилната тема: след шестмесечно лечение с много лекарства, което приключи в началото на януари, бързичко качих килограми, пробвах с балансирано хранене, но не се получава отслабването, пуснах си TSH - 2,72, и макар да е в норма искам да си пусна и други изследвания. Интересува ме колко от изброените се поемат от здравна каса и кои не, защото всичките вероятно са голяма сума: ТАТ, МАТ, FT3, FT4, ANTI TPO, ALAT, ASAT, , b12, Общ витамин Д, феритин, триглицериди, пикочна киселина,креатин, урея, пролактин, естроген. Благодаря предварително
Здравей! Не съм наясно , но предполагам става въпрос за щитовидна жлеза от написаното. От здравна каса поемат само две не помня кои , преди бяха три показатели , но единия го махнаха. Правилно си се насочила за ендокринолог да отидеш. Креатин , урея май са към кръвната картина и тя не е скъпа , ако не си здравно осигурен. Тат и мат се правят да не те плаша за разсейки при щитовидна жлеза, поне при мен за изключване на съмнение го правеха, ако се съмняват.
Съветът ми е да отидеш на добър ендокринолог и да направиш преглед. Ако си здравно осигурена ще ти даде личния лекар и той има право на другите изследвания да ти пусне-триглицериди, пикочна киселина, урея .. само за естрогена не ми е ясно.  Правилно е да видиш щитовидната жлеза и май ти са занижени стойностите малко според мен, от това е вероятно и отпуснатост и качване на килограми , но си питай.

# 505
и аз съм на вълна бълхи, всяка сутрин се събуждам с нови ухапвания и следи от кръв по завивката и възглавницата. Правилно ли съм разбрала, че бълхите смучат през нощта, а през деня се крият под леглото или в матрака? Абсурд да ги открия и смачкам с пръсти Simple Smile Голямо чистене ще падне в близките дни, после смятам да напръскам с нещо, още не съм решила какво. Тъпа работа, никога досега не съм била хапана, нямам домашен любимец; това става след като съм си извадила "зимните" дрехи, възможно ли е бълхите да са си стояли в шкафа с месеци Shocked?

# 506
Тат и мат не са за никакви разсейки, не стряскай жената. Има тема за Хашимото, пиши в нея.

# 507
Тат и мат се правят да не те плаша за разсейки при щитовидна жлеза, поне при мен за изключване на съмнение го правеха, ако се съмняват.

TAT и MAT са си съвсем стандартни показатели за изследване, нищо плашещо няма в тях. Peace Използват се, за да се види дали налице е започнал автоимунен процес.

# 508
  • оттам, откъдето започва България
и аз съм на вълна бълхи, всяка сутрин се събуждам с нови ухапвания и следи от кръв по завивката и възглавницата. Правилно ли съм разбрала, че бълхите смучат през нощта, а през деня се крият под леглото или в матрака? Абсурд да ги открия и смачкам с пръсти Simple Smile Голямо чистене ще падне в близките дни, после смятам да напръскам с нещо, още не съм решила какво. Тъпа работа, никога досега не съм била хапана, нямам домашен любимец; това става след като съм си извадила "зимните" дрехи, възможно ли е бълхите да са си стояли в шкафа с месеци Shocked?
Сигурно си ги вкарала отвън, поне аз така си ги прибирах у дома. Най-добре се вижда на чисто бели чаршафи, а хващането им е въпрос на бързина. Мръсни гадинки.  #Crazy

# 509
Тат и мат не са за никакви разсейки, не стряскай жената. Има тема за Хашимото, пиши в нея.
Не я стряскам, нямам такова намерение изобщо.
Разбрах, че иска това да прави като изследване и пита колко струва.
На мен ми бяха открили студени възли на щитовидната жлеза при сцинтография или как беше не помня преди години. Бързо се уголемиха на стресова основа беше и си го знаех. Нямам никакви генетични или регионални (по живеене) фактори да съм наследила или живяла в такива места.
Бях изчела за лекари вътрешни болести 2 том за седмица и бях се побъркала.
Ходих в болницата по ендокринология в София. Назначиха ми уж за всеки случай точно тат и мат.
Нямах никакви лоши стойности иначе при изследванията , случайно ми напипаха гушата уж за рутинно при преглед и...нещо напипаха , така се почна. Биопсия ми отказаха много грубо там , дори тази ме отписа уж съм пререждала, че й се обадиха да ми запише бързо час. Тат и мат ми направиха точно за това преди операцията и хирурга каза , че щом са добри не е страшно. Оказа се ,че можела съм да не се оперирам, били кисти и щели да се абсорбират , като се пукнат с времето . Оперира ме може би най-добрия хирург в бг на щитовидна жлеза.
Най-малко искам да плаша , знам какво е. Но излишни изследвания не е хубаво да правят. Затова и писах , тя просто наддава на килограми и може да е занижена функция , може от стрес да е , може хормонално друго или просто да си похапва.
Съжалявам, че е прозвучало написаното като стрес и поставяне на диагноза (((

Общи условия

Активация на акаунт